Σχόλια 16/10/15

0
adonis karvounidis
Η προεκλογική αδυναμία συνεννόησης των υποψηφίων αρχηγών της ΝΔ δείχνει μετεκλογική δυσκολία συνύπαρξης…


Ο Άδωνις και τα συγχαρητήρια του Ζαγναφέρη
Θερμά υποδέχτηκε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο αντιπεριφερειάρχης Κώστα Ζαγναφέρης. Μάλιστα του έδωσε και συγχαρητήρια που είχε το θάρρος ή θράσος – όπως είπε – να είναι υποψήφιος ενώ δεν έχει πίσω του πολιτικό τζάκι. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Ζαγναφέρης τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη αλλά δεν διστάζει να λέει ότι η υποψηφιότητα του Άδωνι είναι αυτή που εκφράζει την λαϊκή δεξιά στην ΝΔ . Θερμό εναγκαλισμό είχε ο κ. Γεωργιάδης και με τον Περικλή Καρβουνίδη, πρώην αντινομάρχη και στέλεχος της ΝΔ ο οποίος τον περίμενε 1 ώρα για να τον υποδεχτεί κι αυτό κάτι λέει… Τον κ. Γεωργιάδη συνόδευε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Ιγνατιάδης αλλά όχι η σύζυγος του Ευγενία Μανωλίδου που ήταν αρχικά στην περιοδεία του. Μάλιστα ο κ. Ζαγναφέρη δεν το γνώριζε και φώναξε κι εκείνος την σύζυγο του κα Λίτσα για να γνωριστούν οι δύο κυρίες.
Μ.Ξ.


Στοιχεία για τον κάθετο άξονα
Επειδή το θέμα του νέου κάθετου άξονα Ξάνθης – Βουλγαρίας είναι σημαντικό απ’ όλες τις απόψεις, κι επειδή το ενδιαφέρον της Περιφέρειας είναι δεδομένο, υπήρξαν θετικές αντιδράσεις από συμπολίτες που ρωτούσαν για περισσότερα στοιχεία.
Γι’ αυτό ψάχνουμε το θέμα και θα επανέλθουμε με στοιχεία και φωτογραφίες που ήδη έχουν εξασφαλιστεί. Λίαν συντόμως λοιπόν τα νεώτερα για τον κάθετο άξονα που θα έχει διεθνείς προδιαγραφές και θα αυξήσει ακόμη περισσότερο την κίνηση από και προς την Βουλγαρία.
Γ.Δ.


Ο Πολυζωγόπουλος ως κακή μνήμη
Πολλές συζητήσεις γίνονται, πολλά λέγονται και ακόμη περισσότερα θ’ αποφασιστούν για το μέγιστο θέμα του Ασφαλιστικού της χώρας. Το οποίο οι ίδιοι της κυβέρνησης χαρακτηρίζουν ως «βόμβα» και ότι εάν δεν λυθεί τώρα, θα καταρρεύσει σε μια δεκαετία.
Όλα τα παραπάνω είναι αλήθεια και θα είναι ανόητος κανείς εάν δε συμφωνεί με την διάγνωση. Όμως θα πρέπει να μην ξεχνάει ότι πριν χρόνια ένας σοβαρός και υπεύθυνος άνθρωπος, υπουργός Εργασίας τότε, ο κ . Γιανίτσης, πως εγκαίρως, επί Σημίτη, είχε την πρόνοια ν’ ασχοληθεί με το φλέγον θέμα για να βάλει τις βάσεις ούτως ώστε ν’αντιμετωπιστεί και λυθεί.
Ε, λοιπόν, ο τότε πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κάποιος κύριος Πολυζωγόπουλος, που σήμερα ζει στην αφάνεια (και έτσι του πρέπει) εναντιώθηκε, απείλησε, έβρισε και τελικά άσκησε πίεση στην κυβέρνηση η οποία, κακώς βέβαια, κάκιστα, υποχώρησε.
Και ιδού σήμερα το θέμα διογκωμένο και έτοιμο να εκραγεί με τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος.
Κακή μνήμη Πολυζωγόπουλου. Ας μην τον ξεχνάμε τον υπαίτιο. Όχι για να τον πετροβολήσουμε, αλλά για να αποδώσουμε τις αρμόζουσες ευθύνες σε ανθρώπους που κάποτε είχαν εξουσία ενώ δεν την άξιζαν, διότι δεν είχαν τη γνώση και τη δυνατότητα να υπερβούν τα συντεχνιακά, πρόσκαιρα συμφέροντα.
Διότι τελικά σήμερα και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα μειώθηκαν αρκετά αλλά και αυτοί θίγονται περισσότερο έναντι των εργαζομένων του δημοσίου.
Γ.Δ.


Ενώπιον της πραγματικότητας
Η απόφαση είναι οριστική και ελήφθη χθες για Πανελλαδικές Κινητοποιήσεις των Αγροτών τις προσεχείς ημέρες. Είχε προηγηθεί συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης η οποία βέβαια δεν είχε θετικό αποτέλεσμα γι’αυτό και η κινητοποίηση.
Το φθινόπωρο δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την κυβέρνηση. Από τη μια οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία και ο αποτυχημένος προγραμματισμός, ακολουθούν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι και σίγουρα θ’ ακολουθήσουν κι άλλες κινητοποιήσεις από το χώρο της Υγείας όπου κι εκεί η κατάσταση είναι οριακή ως προς τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και των Νοσοκομείων.
Η κυβέρνηση καλλιέργησε ελπίδες εκεί που ήταν αδύνατο και μια προσμονή ότι θα λύσει όλα τα εκκρεμή ζητήματα ως δια μαγείας.
Η πραγματικότητα όμως είναι άλλο πράγμα και δεν δέχεται καλλιέργεια ψευδαισθήσεων…
Γ.Δ.


Μεταπολίτευση και εκλογές
Ο κ. Βαρεμένος του ΣΥΡΙΖΑ μας είπε ότι η σημερινή Κυβέρνηση θα πρέπει να πετύχει κάτι που στην μεταπολιτευτική περίοδο φαίνονταν αδύνατον: Να ολοκληρώσει την θητεία της. Κρίμα που είναι και δημοσιογράφος. Τον ενημερώνω λοιπόν ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ολοκλήρωσε την δεύτερη θητεία του 1977-1981, με ενδιάμεση αλλαγή Πρωθυπουργού (Γ. Ράλλης), ενώ στην πρώτη (1974-1977), προσέφυγε στις κάλπες ένα χρόνο νωρίτερα, κάτι που θεωρήθηκε παραβίαση του Συντάγματος.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ολοκλήρωσε τις δύο πρώτες θητείες 1981-1985 και 1985-1989. Ο Μητσοτάκης κυβέρνησε τρεισήμισι χρόνια, από το 1990 έως το 1993, όταν ανατράπηκε από τον Σαμαρά λόγω του «Μακεδονικού». Η τρίτη θητεία του Ανδρέα (1993-1996) διεκόπη λόγω της ασθενείας του, αλλά με αλλαγή πρωθυπουργού, χωρίς προσφυγή στις κάλπες. Ο Κώστας Σημίτης ολοκλήρωσε και τις δύο θητείες του 1996-2000 και 2000-2004. Ο Κώστας Καραμανλής στην πρώτη θητεία του έκανε 3,5 χρόνια (2004-2007), ενώ μετά ήρθε η κρίση και σάρωνε τις κυβερνήσεις. Αν εξαιρέσουμε δηλαδή την ανώμαλη περίοδο του 1989-1990, όταν λόγω εκλογικού νόμου δεν ήταν δυνατόν να σχηματισθούν μονοκομματικές κυβερνήσεις και προσέφυγαν σε τρεις συνεχόμενες εκλογές, τότε στην «κακή» και «άθλια» μεταπολίτευση ο κανόνας ήταν να ολοκληρώνουν τις θητείες τους και δεν έπαιζαν με τις εκλογές για να εξυπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα. Καταλάβατε κύριε Βαρεμένε;
Γ.Λ.


Αριστερά για κλάματα και Δεξιά για γέλια…
Ουδέποτε άλλοτε στα μεταπολιτευτικά χρονικά η εικόνα της ελληνικής πολιτικής ζωής υπήρξε τόσο τραγελαφική όσο σήμερα.
Έχουμε μία δήθεν «αριστερά» κυβέρνηση, η οποία ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη τα ακριβώς ανάποδα από αυτά που σήμερα πράττει: το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στις επόμενες ημέρες όχι σχέση με Αριστερά, αλλά ούτε καν με… Δεξιά δεν έχει: είναι πέρα κι από αυτήν! Γι αυτό άλλωστε έπεσε και η προηγούμενη κυβέρνηση, επειδή ήταν φανερό ότι θα ήταν αδύνατον να περάσει ένα τέτοιο νομοσχέδιο με τον κ. Τσίπρα να φωνάζει και να απειλεί με θεούς και δαίμονες – ήταν, τελικά, για να πάρει την εξουσία και να τα κάνει αυτός…
Την ίδια ώρα, η ίδια η Δεξιά μας έχει καταντήσει φάρσα: η διαδικασία της εκλογής προέδρου εξελίσσεται τόσο διαλυτικά, που έχει πλέον λάβει διαστάσεις διασυρμού.
Βέβαια, όλα αυτά, ούτε παράξενα, ούτε αναιτιολόγητα είναι: πρόκειται για πολιτικά αποτελέσματα της πτώχευσης και του συνακόλουθου γεγονότος ότι οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις είναι πλέον μαριονέτες στα χέρια άλλων και τίποτα περισσότερο από αυτό: ότι τους λένε κάνουν, ότι τους απαγορεύουν δεν το κάνουν και τα δίνουν όλα προκειμένου να μείνουν στο γκουβέρνο…
Η ουσία όμως είναι ότι έτσι, το πράγμα δεν πρόκειται να πάει μακριά: αντιθέτως, η χώρα θα υποτροπιάσει εκ νέου σε ένα κλίμα διάλυσης που βρίσκεται πλέον διάχυτο στην ατμόσφαιρα…
Γ.Μ.


Ο Άδωνις, η καριόκα και η Τσαπανίδου
Απ’ τα ανέλπιστα έγινε και διαφήμιση της Καριόκας της Ξάνθης χθες στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star. Και ιδού πώς. Από την εκπομπή τηλεφώνησαν στον Άδωνι για να βγει στον αέρα και να μιλήσει για την συνάντηση των 4 και το θέμα που δημιουργήθηκε με Μεϊμαράκη – Παπαμιμίκο. Εκείνη τη στιγμή ήταν σε σύσκεψη με τον Στέλιο Μωραΐτη και τους φορείς. Ο Σαρακατσάνος (Μωραΐτης) άρπαξε την ευκαιρία και με τη συνέργεια του Άδωνι έκλεψε λίγο τηλεοπτικό χρόνο διαφημίζοντας την Καριόκα ενώ προηγουμένως είχαν μιλήσει γι αυτή την προσπάθεια στον κ. Γεωργιάδη.
Αυτό θα πει τύχη…. τζάμπα διαφήμιση!
Μ.Ξ.


Νέος επικεφαλής στη ΡΙΖΑ;
Να αντικατασταθεί ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης, ενδέχεται το επόμενο διάστημα, αφού είναι πια βουλευτής και φαίνεται ότι προσανατολίζεται στο να παραιτηθεί εξαιτίας των νέων του υποχρεώσεων.
Ο Κ. Μορφίδης είναι από την Καβάλα και εκεί εκλέχθηκε βουλευτής, αλλά στο περιφερειακό συμβούλιο κατέλαβε την έδρα του Έβρου, επειδή εκεί συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ποσοστό του ο συνδυασμός. Πρώτος αναπληρωματικός είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και γραμματέας της ΝΕ Χρήστος Δούκας, που πρόσφατα ορίστηκε πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.
Βέβαια, και αυτό ενδέχεται να… προσπεράσει, αφού, προκειμένου να εκτελέσει τα νέα του καθήκοντα, παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής, οπότε περισσότερες ευθύνες στο περιφερειακό συμβούλιο είναι πιθανό να μη θελήσει να τις αναλάβει. Κι επειδή και άλλοι υποψήφιοι του συνδυασμού έγιναν πια βουλευτές, ενώ άλλοι αποχώρησαν από το κόμμα, ίσως τελικά ο ορισμός του διαδόχου να περάσει και από άλλες… αποποιήσεις.
Ε.Δ.


Πάλι για το ντιμπέιτ
Μόλις κόπασε η «μπόρα» στη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναφέρει το ζήτημα της διεξαγωγής ντιμπέιτ ανάμεσα στους υποψήφιους του κόμματος, αναφέροντας σε δήλωσή του: «Δεν νοείται ανοιχτή διαδικασία δίχως μία τέτοια συζήτηση. Έτσι λειτουργούν τα δημοκρατικά κόμματα σε όλο τον κόσμο. Η ΝΔ θα βγει κερδισμένη από το δημόσιο τηλεοπτικό διάλογο των υποψηφίων και από την ανοιχτή διαδικασία εκλογής προέδρου. Η εξωστρέφεια μάς φέρνει πιο κοντά στην κοινωνία και μας δυναμώνει».
Πράγματι, η Νέα Δημοκρατία που προχωρά προς την αλλαγή ηγεσίας χωρίς να έχει προηγηθεί ένα συνέδριο και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στους υποψήφιους για τη θέση του πρόεδρου να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να δείξουν τι είναι έτοιμη να κάνουν για να αλλάξει ριζικά η Νέα Δημοκρατία.
Ε.Δ.


Να μπει τέλος στην τραγωδία
Τραγωδία χωρίς προηγούμενο εκτυλίσσεται στις ακτές της χώρας, όπου χάνονται ψυχές με βάναυσο και θλιβερό τρόπο, μικρά παιδιά, βρέφη, οικογένειες ολόκληρες. Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία στα πλαίσια στη βάση του Διεθνούς δικαίου και την ακεραιότητα των διαδικασιών πρόσβασης», ενώ το Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο (ΕΚ) υπερψήφισε την αύξηση κατά 401,3 εκατ. ευρώ της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, δίνοντας προτεραιότητα στις περιοχές που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές. Το ζητούμενο είναι, και τίθεται επιτακτικά, η άμεση λήψη μέτρων για την προστασία και την πρόνοια των προσφύγων και βέβαια να υπάρχει έλεγχος και εποπτεία για την ορθή και χρηστή χρήση των κονδυλίων αυτών.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…