Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πότε καταβάλλονται οι δόσεις σε κάρτα σίτισης και οικογενειακό επίδομα

Πότε καταβάλλονται οι δόσεις σε κάρτα σίτισης και οικογενειακό επίδομα

0
karta-allilegyhs3

Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να καταβληθεί η Δ’ δόση της κάρτας σίτισης, όπως διαβεβαίωσε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου σχετικά με την καθυστέρηση της δόσης. Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με τον υφυπουργό το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ αναμένεται να καταβληθεί στις 5 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα:

Η πίστωση για την Κάρτα Σίτησης θα αφορά 145.357 δικαιούχους, που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και λαμβάνουν κάθε μήνα επιδότηση 70-220 ευρώ, η οποία προκύπτει από το ετήσιο εισόδημά τους, για να καταφέρουν να καλύψουν βασικές ανάγκες τους, σε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης. Σημειώνεται ότι η δ’ δόση, ύψους 16,3 εκατ. ευρώ, έπρεπε να έχει πιστωθεί στην κάρτα αλληλεγγύης, έως τις 24 Οκτωβρίου.

Παράλληλα σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο, τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ που αφορούν το γ’ τρίμηνο του 2015, θα πιστωθούν στους δικαιούχους, την ερχόμενη Πέμπτη 5 Νοεμβρίου. Πρόκειται για το Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και το Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών, που θα λάβουν όσοι υπέβαλλαν αίτηση Α21 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου του 2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος. Η συνολική δαπάνη της γ’ δόσης των οικογενειακών επιδομάτων ανέρχεται σε 223 εκατ. ευρώ. Ας σημειωθεί ότι από το σύνολο των δικαιούχων οι 235.000 έχουν λάβει τις δύο πρώτες δόσεις. Άρα υπάρχει ένα πλήθος 410.000 δικαιούχων περίπου, οι οποίοι δεν έχουν λάβει κανένα οικογενειακό επίδομα από την αρχή του έτους. Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα οικογενειακά επιδόματα θα έπρεπε να έχουν καταβληθεί το αργότερο έως τις 20 Οκτωβρίου από τον ΟΓΑ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Sunlight Group: Στην παραγωγή πρωτότυπης μπαταρίας 2ης ζωής

Στο ερευνητικό ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Battery2Life συμμετέχει η εταιρεία …