Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Οργασμός» εργασιών για τη νέα πεζογέφυρα του Κόσυνθου

«Οργασμός» εργασιών για τη νέα πεζογέφυρα του Κόσυνθου

0
pezogefyra kosynthos-nea

Ενόψει ασφυκτικών προσθεσμιών ολοκληρώνεται το έργο που συνδέει την Παλιά Πόλη με τον οικισμό Σαμακώβ. Εντυπωσιακή η κατασκευή της κρεμαστής γέφυρας

Κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες και μετά από συνεχείς παρατάσεις ολοκληρώνεται το έργο των 266.000 €

Πυρετωδώς δούλευαν από το Σάββατο τα συνεργεία του ανάδοχου του έργου της πεζογέφυρας του Κόσυνθου εξαιτίας του ασφυκτικών προθεσμιών για την ολοκλήρωση της κατασκευής μέχρι το τέλος του μήνα, που κινδύνευε με απένταξη αν δεν ολοκληρωνόταν ως το τέλος του μήνα.

Μετά από συνεχείς τεχνικές δυσκολίες και παρατάσεις για τις εργασίες του έργου, ο καιρός βοήθησε το τελευταίο τριήμερο και μπήκαν χιλιάδες κυβικά μπετό, για τη σταθεροποίηση της βάσης, ενώ χθες μέχρι το μεσημέρι έξι γερανοί δούλευαν ασταμάτητα για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του σκελετού της τοξωτής γέφυρας, ώστε σήμερα να μπει το κομμάτι της διάβασης.

Τις εργασίες επιθεωρεί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανόλης Τσέπελης, που ενημέρωσε ότι οι εργασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και μετά από κάποιες βοηθητικές εργασίες εντός του Νοεμβρίου η γέφυρα θα είναι προσβάσιμη για όλους. Πρόσθεσε δε ότι το έργο συμβάλλει στην γενικότερη ανάδειξη της περιοχής μαζί με την ανάπλαση του Λιμνίου και θα συνδέσει αμεσότερα την περιοχή της Παλιάς Πόλης με τον συνοικισμό Σαμακώβ.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, ήταν προϋπολογισμού 451.000 € και ο ανάδοχος με την έκπτωση που έδωσε κλήθηκε να το υλοποιήσει με 266.000 €. Σύμφωνα με τη μελέτη, η πεζογέφυρα θα εξυπηρετεί την διέλευση μεταξύ της περιοχής Σαµακώβ (ανατολική όχθη Κοσύνθου από το τέρμα της παραποτάµιας διαδροµής), και της περιοχής Νησάκι (δυτική όχθη Κοσύνθου πλησίον του κτηρίου του παλαιού νερόµυλου).

Το όλο το έργο είναι προσβάσιµο σε ΑΜΕΑ και όσον αφορά την εκατέρωθεν πρόσβαση αλλά και τη διέλευση. Η γεφύρωση θα κατασκευασθεί µε δύο ισχυρά μεταλλικά τόξα από τα οποία θα αναρτηθεί το κατάστρωµα κυκλοφορίας μεταλλικού δικτυωτού τύπου µε επικάλυψη σκυροδέµατος. Θα τοποθετηθούν πλευρικά κιγκλιδώµατα για την προστασία των πεζών. Για τον φωτισµό θα εγκατασταθεί ηλεκτρολογικό δίκτυο και προβολείς, φωτιστικά σώµατα σε ιστούς καθώς και ταινίες led για την ανάδειξη της πεζογέφυρας.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε τροχιά αναβάθμισης το ελικοδρόμιο Σαμοθράκης

Το έργο, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, έχει αντικείμενο την επισκευή και συντήρηση των εγκα…