Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μήνυμα ενότητος υπέρ πατρίδος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Μήνυμα ενότητος υπέρ πατρίδος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

0
pavlopoulos xanthi 3

Ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη της Ξάνθης ο Προκόπης Παυλόπουλος, παραλαμβάνοντας από το δήμαρχο το χρυσό κλειδί της πόλης

Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης παρουσία του ανώτατου άρχοντα της χώρας και πλήθους τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών

Σε τελετή στο δημαρχείο της πόλης και ενώπιον του συνόλου των πολιτικών αρχών της πόλης, πλην των τριών βουλευτών που παρευρίσκονταν στην ορκωμοσία στη Βουλή, ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη της Ξάνθης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Προηγήθηκε δοξολογία στο Μητροπολιτικό ναό της πόλης και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε το χρυσό κλειδί της πόλης, μαζί με μια ζώνη θρακιώτισσας, ως σύμβολο της πολιτιστικής μας παράδοσης από το δήμαρχο Μπάμπη Δημαρχόπουλο.

Ο τελευταίος στην ομιλία του απηύθυνε ευχαριστίες προς τον κ. Παυλόπουλο για την παρουσία του και του απέδωσε τα εύσημα για τη στάση και την πολιτική του διαδρομή, ενώ υπογράμμισε ότι το πρόσωπό του ως Προέδρου της Δημοκρατίας συμβολίζει την ανάγκη για εθνική συνεννόηση και συναίνεση.

Για ξεχωριστή τιμή από τους ακρίτες που αποτέλεσαν κέντρο πολιτισμού και ανδρείας στην αρχαιότητα μίλησε ο κ. Παυλόπουλος που αναφέρθηκε στις μεγάλες προσωπικότητες από τα αρχαία χρόνια και τα βυζαντινά μέχρι και σήμερα που αντλούσαν την καταγωγή τους από τη Θράκη ή συνέδραμαν στην στήριξη και προκοπή αυτού του τόπου. Έκανε αναφορά μεταξύ άλλων στους αβδηρίτες φιλοσόφους, τον Κώστα Βάρναλη, τον Καραθεοδωρή, τον Ευγένιο Ευγενίου, το Μάνο Χατζιδάκι και το Χριστόδουλο.

«Γνωρίζουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ελλείψεις, αλλά θα αγωνιστούμε να γυρίσουμε την Ευρώπη στις ρίζες της. Εκεί είναι η αποστολή μας. Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος και στη συνέχεια είπε: «ως δημότης πλέον της Ξάνθης, σας προσκαλώ και σας παρακαλώ να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας, χωρίς πολιτικές και θρησκευτικές διαφορές», ενώ πρόσθεσε τη διαχείριση που έκανε για τη Θράκη ο Ελευθέριος Βενιζέλος, χρησιμοποιώντας ό,τι καλύτερο είχε η Ελλάδα σε ανθρωπινο δυναμικό, προκειμένου να επενδύσει σε αυτό τον τόπο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο και στη συνέχεια το σύνολο των παρευρισκομένων, έσπευσε στο Ηρώο της πόλης, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ξάνθης και στη συνέχεια ο ΠτΔ κατέθεσε στεφάνι εκπροσωπώντας το σύνολο των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …