Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κλείνει η θυρίδα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ξάνθη

Κλείνει η θυρίδα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Ξάνθη

0
trapeza ellados

Απορρίφθηκε η επιλογή μετατροπής της σε πρακτορείο, όπως λειτουργεί σε διάφορες πόλεις της χώρας

Από το Δεκέμβριο θα μεταφερθούν σε γειτονικό υποκατάστημα οι λογαριασμοί που εξυπηρετούνται

Οριστικό «λουκέτο» μπαίνει στο τέλος Νοεμβρίου στη θυρίδα της Τράπεζας της Ελλάδος που λειτουργεί στην Ξάνθη, σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε». Η Τράπεζα της Ελλάδος, που επί σειρά ετών, μέσω του υποκαταστήματός της αποτελούσε έμβλημα για την πόλη με το επιβλητικό της κτίριο στην κεντρική πλατεία, αυτό που σήμερα λειτουργεί ως δημαρχείο, πρόκειται να κλείσει σύμφωνα με την απόφαση που φαίνεται ειλημμένη. Η θυρίδα της ΤτΕ που λειτουργεί σήμερα στην Ξάνθη, βρίσκεται στον πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου απέναντι από το υποκατάστημα της Alpha Bank.

Οι λογαριασμοί της πρόκειται να μεταφερθούν σε γειτονικό υποκατάστημα, ενώ θα διευθετούνται πλέον εξ αποστάσεων όλες οι συναλλαγές φορέων του Δημοσίου και ΝΠΔΔ που μέχρι σήμερα εξυπηρετούνται από αυτό. Η πιθανότητα να μετατραπεί η θυρίδα σε πρακτορείο και να λειτουργεί εντός της ΔΟΥ Ξάνθης, όπως συμβαίνει σήμερα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, φαίνεται να απορρίφθηκε κι έτσι στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα παραμείνουν τα υποκαταστήματα της Καβάλας, της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και το πρακτορείο της Ορεστιάδας. Η θυρίδα της Δράμας κλείνει και αυτή. Να σημειώσουμε ότι σήμερα σε όλη τη χώρα λειτουργούν 17 υποκαταστήματα, 7 θυρίδες (πλην αυτών Ξάνθης και Δράμας) και 33 πρακτορεία, ενώ δεν είναι γνωστό αν η Διοίκηση εξετάζει ή έχει λάβει αποφάσεις και για αναμορφώσεις σε άλλες περιοχές.

Οι υπάλληλοι της θυρίδας της Ξάνθης αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλα υποκαταστήματα, εντός της Περιφέρειάς μας ως επί το πλείστον.

Πάντως, η είδηση δεν αναμένεται να είναι καλοδεχούμενη για τους ξανθιώτες, αφού αφενός δε θα εξυπηρετούνται πλέον οι συναλλαγές απευθείας και αφετέρου αποψιλώνεται για άλλη μια φορά η περιοχή μας, ενώ πολλάκις έχει υποστηριχτεί ότι υπάρχει και μία πλευρά εθνικής σημασίας που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για την παραμονή της υπηρεσίας.

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…