Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγροτικά Επιστολή Λουκμακιά στον Αποστόλου για την οζώδη δερματίτιδα

Επιστολή Λουκμακιά στον Αποστόλου για την οζώδη δερματίτιδα

0
loukmakias

Κάνει έκκληση για εγρήγορση για να μην πληγεί ακόμη περισσότερο το ζωικό κεφάλαιο του νομού

Ζητά αποζημιώσεις για το σύνολο των θανατωθέντων ζώων και όχι μόνο των επιλέξιμων καθώς και άτοκα δάνεια με περίοδο χάριτος για τους κτηνοτρόφους που ενδεχομένως θα πληγούν

Ως δημοτικός σύμβουλος Τοπείρου, υπεύθυνος για τα αγροτικά και κτηνοτροφικά θέματα του δήμου, ο Σάκης Λουκμακιάς απέστειλε επιστολή στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου, που κοινοποίησε και στις τοπικές αρχές, προκειμένου να επιστήσει με έναν ακόμη τρόπο την προσοχή του υπουργείου στο θέμα της προστασίας του ζωικού κεφαλαίου του νομού, μετά το κρούσμα οζώδους δερματίτιδας και στη δική μας περιοχή.

Επισημαίνει ότι ήδη έχει πληγεί ο νομός στο παρελθόν και από την νόσο της ευλογιάς αλλά και του καταρροϊκού πυρετού με αποτέλεσμα να θανατωθούν 30.000 αιγοπρόβατα και άρα πρέπει πάση θυσία να προστατευτούν τα 20.000 βοοειδή γαλακτοπαραγωγής που εκτρέφονται σε υπερσύγχρονες μονάδες εκμετάλλευσης με γαλακτοπαραγωγή 50.000 τόνων μηνιαίως , ποσότητα που φέρνει τον νομό μας στην πρώτη θέση παραγωγής γάλακτος πανελλαδικά.

Αναφορικά με τις αποζημιώσεις για όσους πληγούν, ζητά τα ποσά που πρόκειται να καταβληθούν για την απώλεια κάθε ζώου, να αφορούν το σύνολο των θανατοθέντων ζώων και. όχι μόνο τα επιλέξιμα, τα οποία υπολείπονται κατά πολύ της πραγματικής και εμπορικής αξίας τους, ενώ προσθέτει ότι και αυτά που καταβάλλονται ως ημερήσιο κόστος εκτροφής δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική δαπάνη που καλείται να καταβάλει κάθε κτηνοτρόφος. Τονίζει δε ότι «το πρόβλημα αυτό επιδεινώνεται με την αδυναμία. των κτηνοτρόφων να λάβουν οποιοδήποτε ποσό ως δάνειο για την αποκατάσταση της ζημιάς που έχουν υποστεί» και καταληκτικά απευθύνει αίτημα συνάντησης στον υπουργό, προκειμένου τα κτηνοτροφικά θέματα του νομού να συζητηθούν από κοντά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αγροτικά
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Παράταση κρατικών αγροτικών ενισχύσεων λόγω πολέμου Ουκρανίας προτείνει η Κομισιόν

Κατά την τελευταία σύνοδό του, που πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Μαρτίου 2024, το Ευρωπα…