Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Επίσημα πλέον Δημ. Σύμβουλοι οι: Βασιλούδης, Φανουράκης, Μυλωνάς

Επίσημα πλέον Δημ. Σύμβουλοι οι: Βασιλούδης, Φανουράκης, Μυλωνάς

0
fanourakis mylonas

Τελέστηκε ‘’κεκλεισμένων των θυρών’’ η ορκωμοσία των τριών νέων μελών της μείζονος Αντιπολίτευσης στον δήμο Ξάνθης

Υποσχέθηκαν συντονισμένη δουλειά για βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, τονίζοντας την ενότητα που υπάρχει στην παράταξη

Μετά το κλείσιμο ενός δεκαετούς κύκλου παρουσίας για την δημοτική παράταξη «Κοινωνία των Δημοτών» αλλά και την μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο Ξάνθης μετά την παραίτηση του ιδρυτή της, Χρίστου Πούλιου, ανοίγει ένας νέος κύκλος για την παράταξη, αλλά και κάποια μέλη της που περνούν στο προσκήνιο. Μετά την υποβολή των παραιτήσεων τόσο του Χρίστου Πούλιου, όσο και των δημοτικών συμβούλων Κρίτωνα Καλογερή και Τιμούρ Χουσεΐνογλου, δρομολογηθήκαν οι διαδικασίες διαδοχής, με την εκλογή του Θανάση Ξυνίδη στο τιμόνι της παράταξης. Τις θέσεις των παραιτηθέντων συμβούλων κατέλαβαν οι: Ηλίας Βασιλούδης, Μανώλης Φανουράκης και Γιώργος Μυλωνάς, εκ των οποίων μόνο ο τελευταίος παίρνει το ‘’χρίσμα’’ για πρώτη φορά και θα βρεθεί στα έδρανα με την νέα του αυτή ιδιότητα.

Ορκωμοσίες… ‘’κεκλεισμένων των θυρών’’

Το πρωί της Πέμπτης κλήθηκαν από τον Δήμαρχο Ξάνθης, Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, προκειμένου να ολοκληρωθεί και η τυπική διαδικασία με τον πολιτικό όρκο. Οι κύριοι Φανουράκης και Μυλωνάς παραβρέθηκαν στο γραφείο του Δημάρχου, συνοδευόμενοι από τον νέο επικεφαλής, Θανάση Ξυνίδη, στις 10 το πρωί, αφού περίμεναν να αποχωρήσει ο υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, που επισκέφθηκε τον κ. Δημαρχόπουλο. Στο γραφείο του Δημάρχου δεν παρέστησαν άλλα μέλη της παράταξης, αλλά ούτε Μέσα Ενημέρωσης και φίλοι των νέων συμβούλων, αφού η διαδικασία έγινε σε χαμηλούς τόνους και με μια σχετική μυστικότητα. Στις 11:30 μετέβη στο Δημαρχείο ο κ. Βασιλούδης, συνοδευόμενος και αυτός από τον κ. Ξυνίδη, με τις πόρτες του γραφείου του Δημάρχου και πάλι κλειστές για τους δημοσιογράφους. Και οι δύο συναντήσεις επικεντρώθηκαν περισσότερο σε συζήτηση των νέων συμβούλων με τον Δήμαρχο, αφού η διαδικασία της ορκωμοσίας είναι ιδιαίτερα απλή και σύντομη.

Μ. Φανουράκης: «Θα ασκήσουμε ουσιαστική αντιπολίτευση για τα κακώς κείμενα στον δήμο»

Ο Μανώλης Φανουράκης είναι γνωστός στον κόσμο της Ξάνθης από τις προηγούμενες θητείες του στην δημοτική αρχή, αν και με διαφορετική παράταξη, αφού διετέλεσε και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού. Τώρα καλείται να προσφέρει στα κοινά από την θέση του συμβούλου της μείζονος Αντιπολίτευσης. Εξερχόμενος από το γραφείο του Δημάρχου, έκανε στο «Ε» τις ακόλουθες δηλώσεις: «Είμαστε έτοιμοι, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η παράταξη συνολικά, να δώσουμε την μάχη μέσα στο δημοτικό συμβούλιο για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των Ξανθιωτών. Υπάρχουν πολλά κακώς κείμενα στον δήμο και αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να ασκήσουμε δυναμική, μαχητική, ουσιαστική και εποικοδομητική αντιπολίτευση, συμφωνώντας με κάθε σωστή ενέργεια της δημοτικής αρχής, αλλά και στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα στον δήμο. Υπάρχει η προσωπική σφραγίδα του Χρίστου Πούλιου στην παράταξη, με την ενεργοποίηση νέων ανθρώπων στην συμμετοχή στα κοινά, ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν παλιότερα, μακριά από κατεστημένες νοοτροπίες και παγιωμένες αντιλήψεις. Η τελευταία κάθοδος της Κοινωνίας Δημοτών είναι ενδεικτική αυτής της μίξης προσώπων, τα οποία καλούνται να προσφέρουν μέσα από προτάσεις και υποδείξεις, τις οποίες θα μεταφέρουν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι». Αναφορικά με την επόμενη μέρα στην παράταξη και την θέση του επικεφαλής, ο κ. Φανουράκης δήλωσε ότι μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα διεξαχθεί νέα συνάντηση της Κοινωνίας Δημοτών, όπου πιθανώς να εκλεγεί ένα νέο πρόσωπο που εμπνέει και συσπειρώνει, χωρίς να προεξοφλεί τίποτα.

Ηλ. Βασιλούδης: «Ο Χ. Πούλιος θα ήταν ένας καλός δήμαρχος αν είχε εκλεγεί»

vasiloudis h«Εξαρχής θέσαμε ως στόχο, εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι, να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες της Ξάνθης και να αγωνιστούμε για καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων». Ερωτώμενος τι μπορούν να προσδοκούν από τον ίδιο οι δημότες, ο κ. Βασιλούδης δήλωσε ότι θα τείνει ευήκοον ους σε κάθε δημότη και ότι, ως εκ της θέσεώς του, αυτό που δεσμεύεται να πράξει είναι η άσκηση ελέγχου και κριτικής της δημοτικής αρχής, αλλά και η υποβολή δημιουργικών προτάσεων, κάτι που όπως τόνισε λείπει σήμερα, τονίζοντας ότι δεν είναι αυτοσκοπός η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Σχετικά με το θέμα της αρχηγίας στην παράταξη ο κ. Βασιλούδης αρκέστηκε να αναφέρει ότι συνεχίζει να ισχύει το μεταβατικό στάδιο που έχει διαμορφωθεί, χωρίς να εισέλθει σε σενάρια για την επόμενη μέρα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…