Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Απούσα η ΠΑΜΘ από την Έκθεση Τροφίμων της Γερμανίας

Απούσα η ΠΑΜΘ από την Έκθεση Τροφίμων της Γερμανίας

0
papakosmas

Αυστηρή κριτική του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στην παρούσα διοίκηση

Με αφορμή την απουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από την Παγκόσμια έκθεση τροφίμων ‘Anuga’, που γίνεται στη Γερμανία, όπου η Ελλάδα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα, ο πρώην Αντιπεριφέρειαρχης Τουρισμού – Πολιτισμού, κ. Κώστας Παπακοσμάς, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Λυπάμαι ιδιαίτερα, γιατί μαθαίνω ότι  απούσα θα είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης από τη μεγαλύτερη έκθεση, στον κλάδο των τροφίμων και ποτών στον κόσμο, την ‘Anuga 2015’, που γίνεται στην Κολωνία της Γερμανίας, σε λίγες ημέρες, ενώ οι περισσότερες Περιφέρειες της χώρας θα δώσουν το δυναμικό τους παρών στο μεγάλο αυτό γεγονός.

Η πολυδιαφημιζόμενη εξωστρέφεια, από την παρούσα διοίκηση, περιορίζεται σε τοπικά πανηγύρια και σε εκθέσεις εντός Ελλάδας, αλλά και στη διοργάνωση πολυδάπανων ημερίδων και συμποσίων, με μικρό ως ασήμαντο όφελος για την Περιφέρεια.

Το μήνυμα της φετινής ελληνικής συμμετοχής είναι “Invest in Taste”, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι όποιος επιλέγει τα ελληνικά προϊόντα στην ουσία κάνει μια επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στο «ευ ζειν». Παράλληλα, απευθύνει ένα ξεκάθαρο κάλεσμα για συνεργασία σε επενδυτές και εμπόρους του κλάδου των Τροφίμων και Ποτών από όλο τον κόσμο.

Θα θυμίσω ότι το 2013 η Περιφέρεια Ανατολική Μακεδονίας και Θράκης ήταν στην έκθεση και η συμμετοχή της υπήρξε δυναμική, με περίπτερο στο οποίο μετείχαν  22 εκθέτες από όλη την Περιφέρεια και με εκπροσώπους των επιμελητηρίων, που στήριξαν τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην έκθεση κι ανέδειξαν την ποικιλία της τοπικής παραγωγής.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…