Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 3 θέσεις στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τις 3 θέσεις στο Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης

0

Το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ θα προσλάβει 3 άτομα με τις ακόλουθες ειδικότητες

ΔΕ Τεχνικού- Ειδικότητα Οδηγού 1

ΔΕ Αδελφών Νοσοκόμων 1

ΥΕ Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού 1

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

12.700 άνεργοι σε επιχειρήσεις

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορηγεί με 10.000 ευρώ τις επιχειρήσεις και δίνει μπόνους 450 ευρώ ανά πρόσληψη

Ανακοινώθηκε η προδημοσίευση για το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 άτομα και επιχειρήσεις – και με ποσό επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα, κατ’ ανώτατο όριο, τα 10.000 ευρώ. Η προδημοσίευση έχει ήδη αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ και το σύστημα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί μαζί με τη δημόσια πρόσκληση η οποία θα εξειδικεύει τους τελικούς όρους και τις προϋποθέσεις μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Αναλυτικά επιχορηγούνται σε όλη την Επικράτεια:

– 9.000 νέες θέσεις εξηρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου οι οποίες δημιουργήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2015

– 3.700 πρώην εγγεγραμμένοι άνεργοι οι οποίοι δημιούργησαν τη δική τους επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι και την 31 Αυγούστου 2015.

Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε νέα θέση εργασίας και έως είκοσι θέσεις πλήρους απασχόλησης ή σαράντα μερικής απασχόλησης, που δημιούργησε από την ημερομηνία πρόσληψης του ατόμου και για όσες νέες θέσεις δημιουργήθηκαν από 1-1-2015 έως 31-8-2015 επιπλέον του ανώτατου αριθμού των θέσεων εργασίας που είχε η επιχείρηση κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2014. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα μερικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτούς και ημερομίσθιους) ανέρχεται στο ποσό των 9 ευρώ την ημέρα και όχι πέραν των 23 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης). Ως εργαζόμενος μερικής απασχόλησης, νοείται κάθε εργαζόμενος με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, του οποίου οι ώρες εργασίας υπολογιζόμενες σε ημερήσια, εβδομαδιαία, δεκαπενθήμερη ή μηνιαία βάση, είναι λιγότερες από το κανονικό ωράριο εργασίας του συγκρίσιμου εργαζόμενου με πλήρη απασχόληση και τουλάχιστον 4 ημερησίως. Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

«Ανοίγει» νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων για του αγρότες

Επιδοτήσεις έως 40.000 ευρώ σε 16.000 νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία

Ευκαιρία για τους νέους αγρότες θεωρείται ομολογουμένως η επόμενη εξαετία. Με βάση τον σχεδιασμό και τις επιλογές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για τον πρωτογενή τομέα, θεωρείται προσόν να ασχολείται ή να θέλει να ασχοληθεί κάποιος με τη γεωργία και να είναι κάτω των 40 ετών. Το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά, και σύντομα έρχεται νέα χρηματοδοτική «ένεση» με στόχο την ανάκαμψη της νεανικής αγροτικής επιχειρηματικότητας στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η παροχή πριμ έως 40.000 ευρώ σε 16.000 νέους που θα θελήσουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία.

Κονδύλια συνολικού ύψους 240 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν από το νέο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 για την είσοδο 16.000 νέων γεωργών στο αγροτικό επάγγελμα, ενώ παράλληλα μέσα από της ρυθμίσει της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής προβλέπονται ειδικά μέτρα στήριξης των νέων γεωργών και κτηνοτρόφων για μία πενταετία. Οι νέοι που θα κριθούν δικαιούχοι για την οικονομική ενίσχυση των νεοεισερχομένων στον αγροτικό τομέα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να πετύχουν το σύνολο των δεσμευτικών στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου μέσα σε διάστημα 5 ετών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης έγκρισης πράξης.

Η οικονομική ενίσχυση της πρώτης εγκατάστασης νέων γεωργών χορηγείται με τη μορφή κεφαλαίου και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις. Η α’ δόση της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 70% της εγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης ανά δικαιούχο.

Η καταβολή του υπολοίπου 30%της οικονομικής ενίσχυσης σχετίζεται με την εκπλήρωση των δεσμευτικών στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου κάθε δικαιούχου. Η δεύτερη δόση (15%) μπορεί να χορηγηθεί από το επόμενο έτος της ένταξης του δικαιούχου, ενώ η τρίτη δόση (15%) μπορεί να χορηγηθεί με τη συμπλήρωση 2 ετών από την ημερομηνία πρώτης εγκατάστασης, εφόσον ο δικαιούχος έχει επιτύχει το σύνολο των δεσμευτικών στόχων του επιχειρηματικού σχεδίου και έχει υποβάλει τουλάχιστον δύο ενιαίες δηλώσεις εκμετάλλευσης μετά την ένταξή του στο μέτρο.

2.000 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο

Άμεσα και η προκήρυξη για 729 προσλήψεις στα Νοσοκομεία

Μήνας προσλήψεων μονίμων με διαγωνισμούς τους ΑΣΕΠ θα είναι ο Νοέμβριος ώστε να καλυφθούν και οι τελευταίες περίπου 2.000 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο που απομένουν εκτός από τις προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία που έχουν ήδη εγκριθεί.

Συγκεκριμένα ήδη η 4Κ/2015 προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τακτικό προσωπικό Πανεπιστημιακής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης για προσλήψεις από το Υπουργείο Υγείας για κάλυψη θέσεων στα νοσοκομεία της χώρας έχει εκδοθεί και οι αιτήσεις ξεκινούν στις 2/11. Η Προκήρυξη αφορά την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας, εκατό (100) θέσεων Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και είκοσι μία (21) θέσεων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), τακτικού προσωπικού, διαφόρων κλάδων – ειδικοτήτων. Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο Α.Σ.Ε.Π., αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου, ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στην Προκήρυξη (Παράρτημα ΣΤ’).

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία αρχίζει στις 2 Νοεμβρίου 2015 ημέρα Δευτέρα και λήγει στις 16 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα.

Επίσης το Υπουργείο Υγείας έκανε γνωστό ότι άμεσα θα εκδοθεί η δεύτερη προκήρυξη για 759 προσλήψεις μονίμων στα νοσοκομεία κατηγορίας ΤΕ και ΔΕ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…