Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία 244 θέσεις στα νοσοκομεία τη ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

244 θέσεις στα νοσοκομεία τη ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης

0

Με διαδικασίες – εξπρές προσλήψεις-εξπρές σε ΕΚΑΒ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ & νοσοκομεία

Oι πρώτες 912 θέσεις θα προκηρυχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ενώ οι λοιπές 1.760 αναμένεται να εγκριθούν από το ΑΣΕΠ στις αρχές του 2016

Στην επίσπευση των διαδικασιών για την πρόσληψη 2.672 τακτικών υπαλλήλων στον τομέα της Υγείας προχωρά το υπουργείο. Ο πρώτος διαγωνισμός για την κάλυψη 912 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού έχει ήδη αποσταλεί στο ΑΣΕΠ με στόχο την κάλυψη των θέσεων μέσα στο 2015, ενώ αναμένεται να «σπάσει» σε δύο προκηρύξεις αναλόγως των ζητούμενων ειδικοτήτων. Επτακόσιες δώδεκα θέσεις αντιστοιχούν σε νοσηλευτικό προσωπικό και 200 σε διάφορες ειδικότητες, μεταξύ των οποίων νοσοκόμοι, τραυματιοφορείς, μεταφορείς ασθενών, ραδιολόγοι, βοηθοί θαλάμου, μαιευτές και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Στο πρώτο τρίμηνο του 2016 τοποθετείται η προκήρυξη των υπόλοιπων 1.760 θέσεων. Πρόκειται για 1.000 θέσεις σε διάφορες ιατρικές ειδικότητες, 600 για την ενίσχυση μονάδων του ΕΣΥ και 100 θέσεις στην ειδικότητα Διασωστών-Πληρωμάτων Ασθενοφόρων στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ. Προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν, επίσης, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και Θεσσαλονίκης, στον ΟΚΑΝΑ και στο ΚΕΘΕΑ.

Θέσεις και Ειδικότητες στην 4η ΥΠΕ Μακεδονίας 0 Θράκης

Ειδικότητες

Θέσεις

ΥΕ Γενικών Καθηκόντων

35

ΥΕ Πλυντών

2

ΥΕ Τραπεζοκόμων

8

ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

10

ΔΕ Ηλεκτρολόγων

11

ΔΕ Ηλεκτρονικών

4

ΔΕ Θερμαστών

6

ΔΕ Νοσηλευτών

141

ΔΕ Υδραυλικών

5

ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας

3

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού

3

ΤΕ Πληροφορικής

6

ΠΕ Διοικητικού Λογιστικού

6

Σύνολο

244

Τέσσερις διαγωνισμοί για 1.211 θέσεις στο Δημόσιο

Μέσα στον Νοέμβριο – Στο Εθνικό Τυπογραφείο οι προκηρύξεις

Τέσσερις διαγωνισμοί για πρόσληψη τακτικού προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου είναι καθ’ οδόν προς το Εθνικό Τυπογραφείο. Οι προσλήψεις αφορούν θέσεις στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, στην ΥΠΑ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε διάφορους δήμους προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών. Οι διαγωνισμοί έχουν ήδη έγκριση από το ΑΣΕΠ ενώ η προτεραιότητα στην κάλυψη των θέσεων θα εξαρτηθεί από τα σχέδια της κυβέρνησης. Ο μεγαλύτερος διαγωνισμός θα αφορά σε 912 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλίνες στις ΜΕΘ και ΜΕΝ. Επιπλέον, 32 θέσεις ανοίγουν στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, 151 θέσεις Πληροφορικής -κυρίως- στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και ο διαγωνισμός «κλειστού τύπου» αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ για την κάλυψη 121 θέσεων σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Προσλαμβάνονται 4.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί

Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 4.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λοιπών δομών ειδικής αγωγής «άναψε», σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας.

Η δημοσίευση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Με τις προσλήψεις αυτές αναμένεται να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό τα κενά στις σχολικές μονάδες

Έρχεται νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για προσλήψεις ανέργων με επιδότηση

Για 10.000 άνεργους

Στις αρχές Νοεμβρίου θα ξεκινήσει το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για Νέους Ελεύθερους Επαγγελματίες, πρώην ανέργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 καθώς και για ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους. Σύμφωνα με δηλώσεις της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη έτοιμο προς προκήρυξη είναι το νέο πρόγραμμα που θα καλύπτει λειτουργικά έξοδα νέων επιχειρήσεων αλλά και προσλήψεις νέων ανέργων.

Πρόγραμμα για 10.000 άνεργους

Το πρόγραμμα θα αφορά έως 10.000 άτομα και επιχειρήσεις, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Ανάπτυξης) και ο ΟΑΕΔ προωθούν πρόγραμμα με τίτλο «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης». Ουσιαστικά, το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην ανέργους, οι οποίοι έχουν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014 και μετά. Επίσης, απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή συνεταιρισμούς, που κατά το τρέχον έτος, πραγματοποίησαν αύξηση των θέσεων εργασίας, προσλαμβάνοντας ανέργους.

Αναρτήθηκαν χθες από τον ΟΑΕΔ τα προσωρινά αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία

Αναρτήθηκαν χθες 06-10-2015, από τον ΟΑΕΔ τα αποτελέσματα και οι πίνακες του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2015 για τις 19.101 προσλήψεις σε Υπουργεία και Δημόσιους φορείς. Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015 του ΟΑΕΔ αλλά και παρακάτω στους σχετικούς συνδέσμους:

Α) Τον Προσωρινό Πίνακα του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα

2015 για 19.101 θέσεις πλήρους απασχόλησης σε Επιβλέποντες Φορείς, ο οποίος περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 5 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 5/2015.

Β) Τον Πίνακα Αποκλειομένων στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος.

Η κατάρτιση των Πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ)

του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

140 νέες προσλήψεις στην ΕΒΖ Ορεστιάδας

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν σαράντα (140) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του εργοστασίου Ορεστιάδας της ΕΒΖ Α.Ε και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα : Οι αιτήσεις κατατίθενται στο Εργοστάσιο Ορεστιάδας μέχρι τις 7/10/2015, από 8 π.μ- 2 μ.μ. Θα γίνονται δεκτές αιτήσεις που θα αποστέλλονται ταχυδρομικά, με συστημένη επιστολή και σε αυτή την περίπτωση θα λαμβάνεται υπόψη για την εμπρόθεσμη κατάθεση η ημερομηνία του Ταχυδρομείου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…