Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Χασισοχώρι στο Πετροχώρι!

Χασισοχώρι στο Πετροχώρι!

0
xasisofitia petroxori

2.500 δενδρύλλια καλλιεργούσε 40χρονος μέσα σε τάφρο του βιολογικού, εγκαταλελειμμένου εργοστασίου βάθους 4 μέτρων

Πάνω από τόνο η παραγωγή! Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Ξάνθης .  Ανθεί η χασισοκαλλιέργεια στην περιοχή μας! 70 συλλήψεις για ναρκωτικά το 2015!

gigas menesidisΤεράστια φυτεία χασίς με πάνω από 2.500 δενδρύλλια εντόπισαν και κατάσχεσαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης. Πρόκειται για την μεγαλύτερη φυτεία χασίς των τελευταίων χρόνων καθώς υπολογίζεται πως η παραγωγή θα ξεπερνούσε τον ένα τόνο και θα απέφερε κέρδη στον «επιχειρηματία» – παραγωγό άνω του 1 εκ. ευρώ! Ο εντοπισμός και η σύλληψη του 40χρονου που καλλιεργούσε τα δενδρύλλια στην αυλή εγκαταλειμμένου εργοστασίου κοντά στο Πετροχώρι Ξάνθης, αποτελεί μεγάλη επιτυχία της Α.Δ. Ξάνθης καθώς οι ποσότητες ναρκωτικών που θα κατέληγαν στην αγορά είναι πολύ μεγάλες. Αυτό επισημάνθηκε από τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό Διευθυντής ΑΜΘ Ταξίαρχο κ. Μενεξίδη Νικόλαο, ο οποίος πλαισιωμένος από τον αστυνομικό διευθυντή Ξάνθης κ. Ευάγγελο Γκίκα και τον διοικητή του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, Αστυνόμο Α’ κ. Ταχτσίδη Ιωάννη παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου στο γραφείο της Διεύθυνσης Ξάνθης.  

Έκρυψε τη φυτεία μέσα στην τάφρο του βιολογικού…

Έμπειρος στην καλλιέργεια χασίς ήταν ο 40χρονος κάτοικος Πετροχωρίου καθώς και το 2013 είχε συλληφθεί με ένα κιλό χασίς. Έτσι έκρυψε την φυτεία του μέσα στην τάφρο τεσσάρων μέτρων βάθους που άλλοτε ήταν ο βιολογικός του εργοστασίου όταν αυτό ήταν σε λειτουργία. Αυτό όπως επισημάνθηκε από τον κ. Γκίκα το έκανε για δύο λόγους. Αφ’ ενός για να κρύψει τα δενδρύλλια τα οποία έφταναν σε ύψος από 1 έως και 4 μέτρα και αφ’ ετέρου επειδή είχε πολύ υγρασία και φυσικό λίπασμα από τα επεξεργασμένα απόβλητα γεγονός που τα βοήθησε στην ανάπτυξή τους και δεν χρειάζονταν επιπλέον να τα ποτίζει. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί φρόντιζε και περιποιούνταν πολύ την φυτεία κλαδεύοντας και αφαιρώντας τα ..αρσενικά φυτά ώστε να αποκτήσει καλή ποιότητα το παραγόμενο ναρκωτικό που στη συνέχεια θα διοχέτευε στην αγορά.

Είχαν πληροφορίες οι αστυνομικοί και «χτένισαν» την περιοχή

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Γκίκας οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών είχαν πληροφορίες για την δράση του «καλλιεργητή» και πραγματοποίησης ενδελεχείς έρευνες. Πρώτα βρήκαν 7 δενδρύλλια ύψους 1,5 έως 3 μέτρα που είχε στην αυλή του σπιτιού του και 5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 9,5 γραμμαρίων που είχε στο σπίτι του.

15 αστυνομικοί έπιασαν δουλειά στο …ξερίζωμα των δέντρων

Μετά τον εντοπισμό της φυτείας και την σύλληψη του δράστη οι αστυνομικοί έπιασαν άλλη δουλειά. Όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη 15 άνδρες δούλεψαν συστηματικά στο ξερίζωμα των δέντρων τα οποίων και μεταφερθήκαν στην αστυνομική σχολή όπου στοιβάχτηκαν και φυλάσσονται μέχρι να καταστραφούν δια της πυράς. Όπως ανέφερε ο κ. Μενεξίδης υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία καταστροφής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επειδή είναι τεράστια η ποσότητα θα επισπευτεί. Ο συλληφθείς δράστης οδηγήθηκε χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Ανθεί η χασισοκαλλιέργεια …

Άνθηση παρουσιάζει το φαινόμενο της καλλιέργειας χασίς στην περιοχή μας αφού όπως ανέφερε ο κ. Γκίκας το 2004 έγινα 36 συλλήψεις για ναρκωτικά ενώ στους 9 μήνες του 2015 70! Είναι καθημερινές σχεδόν οι συλλήψεις για μικροποσότητες ενώ η πιο μεγάλη προσφάτως είναι ο εντοπισμός …υδροπονικής καλλιέργειας χασίς στην Δράμα με σοδειά 2,5 φορτηγά δενδρύλλια! Για το λόγο αυτό η αστυνομία έχει προχωρήσει σε εντατικοποίηση των ερευνών και σε στοχευμενες ενέργειες και δράσεις για να πατάξει το φαινόμενο. Σε αντίθεση με το χασίς που θεωρείται ήπιο ναρκωτικό δεν έχει διαπιστωθεί έντονη «κινητικότητα» στο χώρο των σκληρών ναρκωτικών και αυτό οι αστυνομικοί το εξηγούν και ως απότοκο της οικονομικής στενότητας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…