Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Τα επινίκια του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Τα επινίκια του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

0
xatzitheodorou

Μιλά στο «Ε» ο γραμματέας της Νομαρχιακής Γ. Χατζηθεοδώρου: «Στην Ξάνθη ξεμπερδέψαμε με το παλιό…»

Υποστηρίζει πως η μειονοτική ψήφος είναι πολιτική . Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπουργοποιηθεί κάποιος από τους βουλευτές σε επόμενο χρόνο

Με την «παραζάλη» της νίκης ακόμη υπαρκτή όπως και την χαρά και την ικανοποίηση για την εκτίναξη του ποσοστού του σε δυσθεώρητα – απρόσμενα και από τους ίδιους ύψη – που είχαν σαν αποτέλεσμα να κατακτήσουν και …τρίποντο στο νομό βρίσκει η επόμενη μέρα την Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης! Ο γραμματέας κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου δεν κρύβει την χαρά του περιγράφοντας τις διαστάσεις αλλά και την σημειολογία της τόσο μεγάλη νίκης  

«Στην Ξάνθη ξεμπερδέψαμε με το παλιό…»

«Το εύστοχο μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε την απόλυτη εφαρμογή του στην Ξάνθη! «Ξεμπερδεύουμε με το παλιό χτίζουμε το μέλλον»!< σημειώνει ο κ. Χατζηθεοδώρου αναφερόμενος στην έδρα που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ από τον Αλέκο Κοντό, ενώ αναφορικά με το αν ήταν έκπληξη το τόσο υψηλό ποσοστό που επέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη ο κ. Χατζηθεοδώρου παραδέχτηκε πως δεν περίμεναν κάτι τέτοιο ωστόσο είχαν την πεποίθηση ότι θα υπάρχει μια μικρή αύξηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η μειονοτική ψήφος είναι πολιτική ψήφος»

Αναφερόμενος σ’ ότι έχει ειπωθεί και γραφτεί σχετικά με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της μειονοτικής ψήφου που ωστόσο είναι γεγονός ότι αποτελεί ρυθμιστή του εκλογικού αποτελέσματος ο κ. Χατζηθεοδώρου δεν δέχτηκε ότι δεν είναι πολιτική η ψήφος της μειονότητα ή ότι είναι κατευθυνόμενη: «Η μειονότητα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Χ. ΖεΪμπέκ από το 2012. Ο κ. Ζειμπέκ απέδειξε ότι είναι και λειτουργεί σαν βουλευτής όλου του νομού. Έχουμε κουραστεί πια μ’ αυτή την καραμέλα. Εισπράττουμε την αγάπη και τη στήριξη σε κάθε μας επίσκεψη στο κόσμο της μειονότητας. Αυτός ο κόσμος ψήφισε να φύγει το παλιό… ψήφισε συνειδητοποιημένα αριστερά!».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταλλάσσεται …

Στο εύλογο ερώτημα γιατί αυτή η μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη αλλά και στην περιφέρεια ΑΜΘ όπου εξέλεξε συνολικά 12 από τους 16 βουλευτές δεν κεφαλαιοποιήθηκε και δεν έχει υπουργοποιηθεί κανείς από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χατζηθεοδώρου επέμενε πως ούτε το ζητούμενο ούτε αυτοσκοπός για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι καρέκλες. Άφησε ανοιχτό όμως το ενδεχόμενο αυτό να γίνει σε επόμενο χρόνο. Παράλληλα αναφορικά με την σύνθεση της κυβέρνησης που αποτελείται από 5 υπουργούς των ΑΝΕΛ ως προϊόν της συμφωνία αλλά και αρκετούς υπουργούς των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ (Τζάκρη, Μπόλαρης) ο κ. Χατζηθεοδώρου σημείωσε: «Όχι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μεταλλάσσεται . Αλλά δεν είναι από παρθενογένεση. Είναι ένα αριστερό κόμμα με συγκεκριμένο καταστατικό. Πρόσφατα υπέστη μια διάσπαση. Έφτασε εδώ που έφτασε επειδή κάποιοι άλλοι που ήταν σ’ άλλους χώρους ασπάστηκαν τις ιδέες του κι αυτό είναι θεμιτό».

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…