Σχόλια 29/09/15

0
Για να μη λένε ότι δεν τα λέμε: Η Ευρώπη προκάλεσε και θέλει τους πρόσφυγες για να ρίξει τα Εργατικά Δικαιώματα!!!
Θωμάς Βουγιουκλής


Καλοδεχούμενη βροχή
Χόρτασε και με το παραπάνω η γη από νερό! Συνεχιζόμενη επί ώρες, ασταμάτητα, η βροχή τη Δευτέρα. Τη χρειαζόταν η ύπαιθρος βέβαια κι έτσι ήταν καλοδεχούμενη παρά τα όποια προβλήματα.
Και μια ιδιαιτερότητα: η ένταση της βροχής ήταν μεγαλύτερη μέσα στην πόλη απ’ ότι στον κάμπο. Φθινόπωρο λοιπόν με τα όλα του.
Γ.Δ.


Χάθηκε μοναδική ευκαιρία
Άτυχοι στάθηκαν οι Ξανθιώτες όπως και πολλοί άλλοι που είχαν προγραμματίσει και αποφασίσει να παρακολουθήσουν ένα υπερθέαμα της Σελήνης και ολικής έκλειψής της.
Όμως, η συννεφιά και η βροχή στέρησε την απόλαυση αυτή από πολλά σημεία της χώρας κι έτσι τώρα ραντεβού το 2033 που θα επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό.
Γ.Δ.


Τουριστικό ρεύμα
Οι Ξανθιώτες που το Σάββατο έκαναν τη βόλτα τους στην πόλη θα είδαν σίγουρα πολλούς επισκέπτες. Άνθρωποι σε παρέες ή μεγάλα γκρουπ. Οι περισσότεροι κατευθύνονταν στην Παλιά Πόλη. Ήταν οι περισσότεροι Τούρκοι τουρίστες που με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού επισκέφτηκαν και την περιοχή μας.
Δεν γνωρίζουμε εάν διανυκτέρευσαν αλλά σίγουρα θα πρέπει να το δουν αυτό οι αρμόδιοι. Διότι τουρισμός μόνον διερχόμενος και μη παραμένων εδώ έστω μια βραδιά, ε, πώς να το κάνουμε, δεν είναι τουρισμός με την ευρεία έννοια.
Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει οι τουρίστες να έχουν λόγο και κίνητρο για να μείνουν. Κι αυτό εμείς θα πρέπει να το βρούμε και να τους το προσφέρουμε.
Γ.Δ.


Η Τζάκρη υπουργός Βιομηχανίας…
Το είδαμε κι αυτό. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα των 46 μελών, υφυπουργός αρμόδια για τη βιομηχανία ορίστηκε η κυρία Τζάκρη.
Είναι προφανές πως η επιλογή αυτή έγινε ακριβώς για να μη σηκώσει κεφάλι η έρμη η βιομηχανία. Για φουγάρα μίλησε στις πρώτες της δηλώσεις. Για φούμαρα είπαν οι γνωρίζοντες.
Χάθηκαν γνώστες του χώρου, άνθρωποι της παραγωγής; Μάλλον άγνωστη έννοια ο όρος «βιομηχανία» για τους σημερινούς κρατούντες. Διότι αν γνώριζαν δεν θα επέλεγαν την κυρία Τζάκρη…
Γ.Δ.


Πάλι η Μειονοτική ψήφος
Με ενδιαφέρον διαβάσαμε τις δηλώσεις του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, κ. Χατζηθεοδώρου ο οποίος ισχυρίζεται εκτός των άλλων πως η ψήφος της μειονότητας προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτική.
Και ρωτάμε μετά από αυτή τη διαπίστωση: Από πότε η ψήφος της μειονότητας απέκτησε πολιτική οντότητα; Από το 2012 και μετά; Πριν τι είδους ψήφος ήταν όταν ψήφιζε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΡΕ, Συναγερμό κλπ; Εάν στις επόμενες εκλογές η μειονότητα ψηφίσει ένα άλλο κόμμα αντί του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η ψήφος τι θα είναι; Το σκέφτηκε αυτό ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ;
Γιατί και κάποιοι άλλοι επί ημερών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δήλωναν ότι η μειονότητα τους ψήφισε συνειδητά και πως τους ψήφισε γιατί πολιτικοποιήθηκε!
Συμπέρασμα; Η μειονοτική ψήφος κατευθύνεται προς τα κει που πιστεύει ότι θα έχει συμφέρον προσδοκώντας καλύτερη ανταπόδοση στα αιτήματά της, πάντα βέβαια με τον εκάστοτε ισχυρό.
Γ.Δ.


Σε περιβαλλοντικό συνέδριο ο Κολλάρος
Απών ο Γιώργος Κολλάρος από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αφού όπως ενημέρωσε με ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, συμμετέχει στις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Περιβαλλοντικού Συνεδρίου από τις 26 έως και 28 του μήνα.
Παράλληλα με το συνέδριο διεξήχθη στον ίδιο χώρο Ημερίδα της ΚΕΔΕ το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και έτσι δόθηκε η ευκαιρία ανάδειξης προβλημάτων της Τοπικής Διοίκησης της Ξάνθης από την πλευρά της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η απουσία του ήταν αισθητή κυρίως για το λόγο ότι τα περισσότερα θέματα «πέρασαν» σε χρόνο dt χωρίς σχόλια ή τοποθετήσεις, ενώ ο ίδιος ο κ. Κολλάρος ποτέ δε θα αφήσει «κάτι να πέσει» αν θέλει να κάνει μία παρέμβαση ή διαμαρτυρία.
Ε.Δ.


«Λεβέντικοι» μύθοι
Η γραφικότητα φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους Έλληνες, γι’ αυτό και κάποιοι την καλλιεργούν σε μεγάλο βαθμό. Η είσοδος του Βασίλη Λεβέντη στην Βουλή δημιούργησε κάποια αμήχανα μειδιάματα, ήταν όμως εν μέρει αναμενόμενη μετά τις δηλώσεις πολλών υποστηρικτών του περί ‘’προφητειών’’ και άλλων φαιδρών. Σε δηλώσεις του μετά τις εκλογές είπε ότι έδωσε εντολή στους βουλευτές του να μην πάρουν βουλευτικό αυτοκίνητο, ούτε φρουρά. Το μόνο, λέει, που θα ζητήσει, είναι ένα αυτοκίνητο για τον ίδιο (γιατί ισχυρίζεται πως δεν έχει). Όχι όμως κάποια λιμουζίνα, αλλά ένα παλιό αυτοκίνητο, «το πιο σαραβαλάκι» που διαθέτει η Βουλή. Και μάλιστα έστειλε επιστολή με την οποία πληροφορεί το Κοινοβούλιο ότι θα πληρώνει ο ίδιος την βενζίνη και τα διόδια! Μερικές διευκρινίσεις: Κανένας βουλευτής δεν επιλέγει τι αυτοκίνητο θα πάρει, αφού δίνονται με κλήρο και δεν υπάρχουν φυσικά «σαραβαλάκια». Κανένας βουλευτής δεν χρεώνει την βενζίνη στη Βουλή. Εκτός και αν αποποιηθεί το επίδομα για έξοδα κίνησης που δίνεται ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια. Διόδια θα πληρώνει έτσι κι αλλιώς αν δεν χρησιμοποιεί αεροπορικό μέσο από την Θεσσαλονίκη. Όσο για την μεγαλοφυή του πρόταση να εναλλάσσονται οι βουλευτές του κάθε 6 μήνες, πρόκειται για την απόλυτη διακωμώδηση του θεσμού. Ή είσαι βουλευτής αποφασισμένος να ασκείς με συνέπεια τα καθήκοντά σου ή είσαι τυχάρπαστος που θα περάσεις 6 μήνες ‘’χαβαλέ’’, αφού σε 6 μήνες θα έρθει άλλος στην θέση σου.
Χ.Δ.


Τα ταξί Καβάλας στο… πλευρό των προσφύγων
Τα συνδικαλιστικά όργανα των ιδιοκτητών ταξί Καβάλας προέβησαν προ ημερών σε μια ‘’αξιέπαινη’’ πράξη. Κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο Καβάλας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, ώστε τα λεωφορεία του να μην μπαίνουν στο λιμάνι και να μην μεταφέρουν πρόσφυγες, που έρχονται με τακτικά δρομολόγια πλοίων. Ταυτόχρονα, ζήτησαν να εκδοθεί και προσωρινή διαταγή μέχρι να συζητηθούν (σε δύο περίπου μήνες) τα ασφαλιστικά μέτρα. Η διαδικασία έγινε στις 18-9 στο Πρωτοδικείο, με την προσωρινή διαταγή να εκδίδεται σχεδόν αμέσως με το τέλος της διαδικασίας. Οι πρόσφυγες, λοιπόν, που αποβιβάζονται από τα πλοία, καλούνται να αποφασίσουν αν θα περπατήσουν ως το πρακτορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ή αν θα ταξιδέψουν στον επόμενο προορισμό τους με ταξί. Μια στάση που προκάλεσε την κατακραυγή από πολλούς, οι οποίοι θεώρησαν την απόφαση ανάλγητη, καθώς αφορά ανθρώπους που έχουν υποστεί ήδη μεγάλη ταλαιπωρία και τους περιμένει ακόμη μεγαλύτερη μέχρι να φτάσουν σε κάποιο ασφαλή προορισμό. Προχθές το βράδυ, μάλιστα, κατέφτασαν στο λιμάνι της Καβάλας 1.900 περίπου πρόσφυγες από νησιά του Αιγαίου, με σκοπό την προώθησή τους στον διασυνοριακό σταθμό Ειδομένης. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με την παρουσία μελών εθελοντικών οργανώσεων να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Με τις μεταφορές προσφύγων και μεταναστών να αναμένονται να συνεχίσουν τις επόμενες εβδομάδες, πληθαίνουν καθημερινά οι φήμες περί δημιουργίας κέντρου υποδοχής προσφύγων στην Καβάλα.
Χ.Δ.


«Λευκή Νύχτα» στην Κομοτηνή – «Μαύρα Μεσάνυχτα» στην Ξάνθη
Είδαν …φως οι έμποροι καταστημάτων στην Κομοτηνή καθώς – όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Χρόνος – μεγάλη επιτυχία σημείωσε το εγχείρημα «Λευκή νύχτα» που διοργάνωσε ο εκεί εμπορικός σύλλογος. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θετικά και α μαγαζιά έκαναν τζίρους. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στην Καβάλα και εκεί με επιτυχία.
Και το ερώτημα είναι τι κάνει ο δικός μας εμπορικός σύλλογος; Μα τι άλλο εκτός από το να γκρινιάζει και να αναμασά την καραμέλα: «Ο κόσμος έχει χρόνο, χρήμα δεν έχει για να ψωνίσει». Αληθές βέβαια αλλά και πολύ βολικό για να μεμψιμοιρούμε! Α ναι και εκτός απ’ αυτά εξαντλεί την αγωνιστικότητά του να τρέχει να κλείσει το πολυκατάστημα σε άλλο δήμο με την βοήθεια του μητροπολίτη γιατί λέει κάνει αθέμιτο ανταγωνισμό την μέρα της αργίας για την γιορτή του Πολιούχου της Ξάνθης. Μ’ αυτόν τον τρόπο   – θεωρεί – ότι προασπίζει τα συμφέροντα των μελών του και συμβάλλει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της αγοράς της Ξάνθης!
«Μαύρα μεσάνυχτα» δηλαδή!!!
Μ.Ξ.


Ο πιο καλός ο μαθητής ο Χρήστος Μούρκας….
Πολύ διασμένος ήρθε ο εντεταλμένος για πολεοδιμικά θέματα δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Μούρκας. Ήξερε απ’ έξω κι ανακατωτά όλες τις ασφαλτοστρώσεις σ’ όλα τα σημεία της πόλης και όλου του δήμου από το 2013 και εντεύθεν που γίνεται η παραλαβή τους… Έτσι σε ερώτηση του Θανάση Ξυνίδη ποιες είναι αυτές οι ασφαλτοστρώσεις είπε το μάθημα νεράκι…. Ως εκείνο το δρομάκι την πάροδος στην 4ης Οκτωβρίου ή στην Χρύσα …Τίποτε δεν του ξέφυγε! Όχι που θα την ξαναπατούσε όπως τότε που προκάλεσε τους ομηρικούς καυγάδες με τον Μπένη και τον Ανταμπούφη όταν υπέπεσε σε αντιφάσεις αναφορικά με το ποια έργα παραλαμβάνει και αν ήταν δεν ήταν παρών στην παραλαβή!
Τι πάμε και θυμόμαστε και μεις ….Σημασία έχει ότι δεν πιάστηκε αυτή τη φορά αδιάβαστος!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…