Σχόλια 25/09/15

0
Τζάκρη: «Περισσότερα φουγάρα η προτεραιότητά μας». Περισσότερα φούμαρα μάλλον ήθελε να πει, γιατί αυτή είναι η βαριά βιομηχανία μας…


Θόδωρος Τσεγγελέτος
Σε ηλικία 83 χρόνων έφυγε από κοντά μας ο Θόδωρος Τσεγγελέτος, ένας ωραίος σαν άνθρωπος Ξανθιώτης. Το μοιραίο τον βρήκε το Σάββατο το πρωί και η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.
Έφυγε όρθιος όπως ήθελε ο ίδιος, με το χιούμορ και την ανθρωπιά του, με τα αγαπημένα του πρόσωπα, με τους φίλους του.
Υπήρξε ετοιμόλογος, έξυπνος και ενίοτε σαρκαστικός. Τον θυμούνται οι Ξανθιώτες με το τσιγάρο στο χέρι, ψηλός, να λέει στην γνωστή ερώτηση τελευταία «πώς είσαι;», απαντούσε:
-Το ηθικό ακμαιότατο, το ανήθικο πεσμένο!
Γ.Δ.


46 μέλη
Όσο πάει και αυξάνονται τα μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από 43 άτομα της προηγούμενης κυβέρνησης που ορκίστηκε 18-07-15, φθάσαμε στα 46 μέλη. Τρεις παραπάνω δηλαδή, ζωή να έχουν.
Κι όσο θυμάμαι την κριτική της Αριστεράς προς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για πολυπληθές υπουργικό συμβούλιο…
Πού να το φανταστούμε ότι θα σπάσουν ρεκόρ οι του ΣΥΡΙΖΑ!
Γ.Δ.


Το άστρο του Σγουρίδη
Αν έχεις τύχη διάβαινε και ριζικό περπάτει. Είκοσι χρόνια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ ο Π.Σγουρίδης, υπουργός ή υφυπουργός δεν χρήστηκε ποτέ. Έφθασε μέχρι Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Όμως, το άστρο του έλαμψε τώρα, μετά την προσχώρησή του στους ΑΝΕΛ. Του άνοιξε η τύχη και οι πόρτες της κυβέρνησης.
Από αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στην προηγούμενη κυβέρνηση, έγινε στη νέα κυβέρνηση υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Στη θέση του αρχικώς επιλεγέντα Δημήτρη Καμμένου ο οποίος υποχρεώθηκε σε παραίτηση για απαράδεκτα ρατσιστικά του σχόλια στο διαδίκτυο (twitter). Μάλιστα και την πρώτη φορά που ο Σγουρίδης προτάθηκε από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ για υφυπουργός, ήταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε στην αρχική επιλογή του βουλευτή Νικολόπουλου. Αποδείχτηκε δηλαδή ότι δύο φορές ο Σγουρίδης στάθηκε τυχερός από καραμπόλα.
Πάντως καραμπόλα ξεκαραμπόλα, η Ξάνθη, η Θράκη έχει υπουργό στην κυβέρνηση κι αυτό είναι θετικό.
Γ.Δ.


Η πιο γρήγορη παραίτηση
Μεταξύ μας, ίσως παγκοσμίως να μην υπάρχει πιο γρήγορη παραίτηση από αυτή του Δημήτρη Καμμένου. Ορκίστηκε ο άνθρωπος και σε 12 ώρες πήρε την άγουσα για τα… αποδυτήρια!
Δίδαγμα από το όλο γεγονός; Όταν γράφουμε ή μιλάμε στο διαδίκτυο πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Υπάρχουν πολλοί που παρακολουθούν το τι αναρτάται και το αξιοποιούν την κατάλληλη στιγμή.
Γι’αυτό, λίγα λόγια και κυρίως στο τι λέγεται.
Γ.Δ.


Λειψές ευχές
Δύο μόνον παράγοντες της Δημόσιας ζωής του τόπου μας σκέφτηκαν να στείλουν δημόσια τις ευχές τους για το Κουρμπάν Μπαϊράμ που γιορτάζουν οι συμπολίτες Μουσουλμάνοι. Πρόκειται για τους δημάρχους Τοπείρου και Ξάνθης.
Έτερος ουδείς. Ούτε καν αυτοί οι ίδιοι οι Μουσουλμάνοι αξιωματούχοι, όπως βουλευτής, δήμαρχος Μύκης, αντιδήμαρχοι, μέλη Συλλόγων, Σωματείων, Οργανώσεων, Φορέων. Άκρα σιωπή και αποσιώπηση, σα να μην υπάρχει θρησκευτική γιορτή.
Γενικώς οι άρχοντες της Ξάνθης σε αντίθεση με τη γειτονική Ροδόπη, δεν είναι ανοιχτοί, δεν εύχονται, δεν εκφράζονται από τα Μ.Μ. Επικοινωνίας, είναι τσιγκούνηδες κυριολεκτικώς και μεταφορικώς. Ενδεχομένως όμως η φετινή σιωπή να ξεκινάει και από το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών που δημιούργησαν μια ψυχρότητα στην κοινωνία και στις μεταξύ τους σχέσεις. Η αλήθεια είναι πως τίποτε δεν είναι τυχαίο.
-Τέλος πάντων, ευχές για Υγεία και Δημιουργικότητα προς θετική κατεύθυνση.
Γ.Δ.


Επιστολή
Προς τους κ.κ. Θ. Τζάκρη και Μ. Μπόλαρη, πρώην Υφυπουργούς Γ.Παπανδρέου και νυν Τσίπρα. Το παλιό φθαρμένο πολιτικό σύστημα πέθανε. Ζήτω το νέο!
Μετά τιμής ο αφελής


Πολιτικός μεταμορφισμός
Κουρουμπλής, Τζάκρη, Μπόλαρης, Σπίρτζης. Τέσσερις πασοκογενείς υπουργοί, δύο επί πλέον από την προηγούμενη Κυβέρνηση, σηματοδοτούν αυτό που όλοι υποψιάζονται: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να αλώσει τον κεντροαριστερό χώρο, εκμεταλλευόμενος την διάσπαση των κομμάτων και των προσωπικοτήτων που παραδοσιακά τον εκφράζουν, αλλά και την φιλοδοξία για υπουργική καρέκλα όσων ανεδείχθησαν επί «παλαιού και αμαρτωλού» ΠΑΣΟΚ.
Εξ άλλου το έχουμε ξαναπεί. Ο πολιτικός μεταμορφισμός είναι η ειδικότητα του κυρίου Τσίπρα (και όχι μόνον).
Γ.Λ.


Υπουργός Παιδείας χωρίς πτυχίο;
Διαβάζοντας το βιογραφικό του νέου υπουργού Παιδείας, βρήκα μια αναφορά για τους αγώνες του ως φοιτητής της Νομικής, πληροφορήθηκα για τις κομματικές του περγαμηνές και για την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως δημοσιογράφος, αλλά για πτυχίο Νομικής δεν διάβασα τίποτε. Τι συμβαίνει κύριε υπουργέ, δεν πήρατε πτυχίο ή είστε και σεις αιώνιος φοιτητής σαν τον πρώην Γραμματέα σας;
Εδώ που τα λέμε, τι χρειάζεται το πτυχίο στον Υπουργό της Παιδείας; Εσείς θα είστε υπουργός των φοιτητικών κινημάτων και των καταλήψεων… Για τα κινήματα των καθηγητών έχετε τον υφυπουργό σας, τον κ. Πελεγρίνη.
Γ.Λ


Αλήθειες
Κανένας δεν αμφισβητεί την καθαρή και μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το ποσοστό του έφτασε στο 35,5% και με τη συνεργασία των ΑΝΕΛ που διασώθηκαν στο 3,7%, η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα υποστηρίζεται από το 39,2% του εκλογικού σώματος. Τα αντίπαλα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑ- ΣΟΚ, Ποτάμι) συγκέντρωσαν το 38,47%. Η διαφορά κάτι λιγότερο από το 1%.
Το 2012 η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ εκπροσωπούσε εκλογικά κάτι περισσότερο από το 48%. Απέναντι της ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις 26,89% και οι ΑΝΕΛ έφταναν στο 7,51%. Η διαφορά τεράστια. Συνολικά 14 μονάδες. Κι όμως, αυτό δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του που τώρα μιλάνε για τετραετία (και σωστά κάνουν) να βγουν από την επομένη των εκλογών στα αντιπολιτευτικά κάγκελα και ύστερα από ένα τρίμηνο να ζητάνε ευθέως και επιτακτικά να ξαναστηθούν κάλπες. Το κατάφεραν στα δυόμισι χρόνια και με την ευκαιρία της εκλογής Προέδρου τns Δημοκρατίας.
Οι συγκρίσεις είναι χρήσιμες. Και καλό είναι να τιs κάνουμε, όταν μάλιστα μας περιμένει ένας Γολγοθάς που θα πρέπει να τον ανεβούμε όλοι μαζί. Και σωστό είναι να βάλουμε όλοι πλάτη. Έστω κι αν αυτοί που το ζητάνε τώρα είναι οι ίδιοι που επί χρόνια αρνούνταν και υπονόμευαν κάθε ανάλογη προσπάθεια.
Γ.Δ.


Το κοκαλάκι της νυχτερίδας φαίνεται πως έχει ο Παναγιώτης Σγουρίδης…
Για μια άλλη φορά μπαίνει στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως υφυπουργός Μεταφορών και Δικτύων. Μόνο που αυτή την φορά δεν ήταν πρώτη επιλογή αλλά μπήκε από την πίσω πόρτα μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καμμένου τον οποίο …έκαψαν οι απρόσεκτες (light έκφραση) αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον πρωθυπουργό που προκάλεσαν την οργή του τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και πάτησε πόδι απαιτώντας την έξοδό του από την κυβέρνηση. Έτσι επιλέχθηκε ο Π. Σγουρίδης. Κατά συνέπεια είναι εύνοια της τύχης… Την ίδια εύνοια δεν είχε όταν επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αξιοποιήθηκε μόνο ως Αντιπρόεδρος της Βουλής και έμελε να πάει στους ΑΝΕΛ για να γίνει δύο φορές υφυπουργός σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!
Τελικά στην πολιτική ποτέ μη λες ποτέ!
Μ.Ξ.


12 βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΜΘ κι ούτε ένας στην κυβέρνηση
Ο κ. Σγουρίδης λοιπόν από τους ΑΝΕΛ είναι ο μόνος Θρακιώτης στην κυβέρνηση! Γιατί αν περιμέναμε από τον ΣΥΡΙΖΑ… άστα να πάνε. 12 βουλευτές εξέλεξε στην ΑΜΘ, στην Ξάνθη είχε το μεγαλύτερό του ποσοστό πανελλαδικά αλλά ο κ. Τσίπρας δεν το εκτίμησε. Δηλαδή δεν θεωρεί κανένα ικανό να υπουργοποιηθεί; Κάτι σιγομουρμούριζαν προεκλογικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τον Μουσταφά Μουσταφά από την Κομοτηνή στο υπουργείο Παιδείας αλλά ούτε αυτό έγινε… Τόσα χρόνια βουλευτής και με τι ψήφους ο δικός μας Χουσεϊν Ζεϊμπέκ δεν θα μπορούσε να αναλάβει μια θέση ευθύνης στο υπουργείο Υγείας για παράδειγμα;
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στηρίξτε το Φεστιβάλ Μουσικής Θα πρέπει να γίνει σε όλους τους Ξανθιώτες κατανοητό ένα πρά…