Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης ‘’στέγνωσε’’ την μισή πόλη

Σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης ‘’στέγνωσε’’ την μισή πόλη

0
ergasies sardeon

Η μεγάλη πίεση της διαρροής ‘’φούσκωσε’’ ακόμη και την άσφαλτο στην οδό Σάρδεων

Παράπονα των δημοτών για αδυναμία επικοινωνίας με την υπηρεσία το βράδυ – Από την 1:00 στις… 4:30 ειδοποιήθηκαν τελικά τα συνεργεία – Διατάχθηκε ΕΔΕ από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ

Βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΞ σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη επί της οδού Σάρδεων, στο ύψος του Στρατοπέδου Αποστολίδη. Η βλάβη έγινε αντιληπτή από κατοίκους και διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία στο τηλέφωνο που αφορά τις βλάβες στο δίκτυο. Σύμφωνα με παράπονα με διατυπώθηκαν από δημότες, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, αφού κανείς δεν απαντούσε στην άλλη άκρη της γραμμής. Τα νερά άρχισαν να αναδύονται από το οδόστρωμα, που υποχώρησε από την πίεση και την μεγάλη διαρροή, σχηματίζοντας κυριολεκτικά ρυάκια στους κάθετους δρόμους πλησίον της οδού Σάρδεων. Το «Ε» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ, Μαρίνο Σδρέβανο, για να πληροφορηθεί τους λόγους της βλάβης, αλλά και της καθυστέρησης που υπήρξε στην ενημέρωση των συνεργείων.

Διατάχθηκε ΕΔΕ κατόπιν πολλών παραπόνων δημοτών

Ο κ. Σδρέβανος μας ενημέρωσε ότι στην υπηρεσία υπάρχουν τρεις βάρδιες φυλάκων, οι οποίοι απαντούν τα τηλέφωνα ανάγκης, αλλά ταυτόχρονα παρακολουθούν μέσω υπολογιστή και τις στάθμες των δεξαμενών, για έγκαιρη διαπίστωση κάποιας διαρροής και άμεση επέμβαση των τεχνικών της ΔΕΥΑΞ. Όπως ανέφερε, η βραδινή βάρδια, που είναι σε επιφυλακή κάθε μέρα για παρόμοια περιστατικά, ειδοποιήθηκε στις 4:30 και έσπευσε στο σημείο λίγο μετά τις 6:00. «Στις 6:30 που έφτασα στην οδό Σάρδεων, το συνεργείο των υδραυλικών είχε αρχίσει ήδη τις προσπάθειες εντοπισμού της βλάβης», είπε ο κ. Σδρέβανος, για να συμπληρώσει ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες συγκεντρώθηκε στον δρόμο όλο το δυναμικό της δημοτικής επιχείρησης με τρία σκαπτικά, τέσσερα φορτηγά, δύο βάρδιες υδραυλικών και υπαλλήλους των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου που αφαίρεσαν το οδόστρωμα. «Η ζημιά ήταν εκτεταμένη και χρειάστηκε να σκάψουμε σε μια επιφάνεια 10 περίπου τετραγωνικών», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ. Η δυσκολία του σημείου φθοράς, που βρισκόταν ανάμεσα σε δύο τσιμεντένια φρεάτια, έκαναν το έργο της αποκατάσταση ακόμη πιο δύσκολο. Το σκίσιμο στον αγωγό ύδρευσης ανερχόταν σε τρία περίπου μέτρα, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Αφού διεκόπη η παροχή από τις κεντρικές δεξαμενές που βρίσκονται κοντά στο Καζίνο, δόθηκε προσωρινά νερό τις πρωινές ώρες από τις δεξαμενές της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ, το οποίο όμως δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες, ιδίως στους πάνω ορόφους των πολυκατοικιών. Από τις 12:30 μέχρι και τις 14:30 σταδιακά συνδέθηκαν στο δίκτυο όλες οι περιοχές, που έφταναν μέχρι και την οδό Βενιζέλου.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

 

 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …