Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Συντροφικά «μαχαιρώματα» στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Συντροφικά «μαχαιρώματα» στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

0
saltouros d

«Καταπέλτης» ο Δ. Σαλτούρος στο «Ε»: Προσπαθούν να με παραγκωνίσουν .Φιλοδοξούν να μπουν στην πρώτη θέση, άνθρωποι που ήταν αδικαιολογήτως απόντες…»

Χατζημεμίς Τουρκές – Ακήφογλου Μπηρόλ: Ποιος απ’ τους δυο για την δεύτερη θέση στην λίστα της ΝΔ Ξάνθης;

«Ανεβάζουν στροφές οι μηχανές» στο ΠΑΣΟΚ και στην ΝΔ στην Ξάνθη καθώς οδηγείται στην τελική ευθεία η κατάρτιση της λίστας στα ψηφοδέλτια. «Πυρετώδεις» προσπάθειες, επαφές και διεργασίες είναι σε εξέλιξη χωρίς να λείπουν και τα «συντροφικά μαχαιρώματα» και κάθε είδους «συνωμοσίες» μεταξύ των υποψηφίων με στόχο μια καλύτερη και κυρίως εκλόγιμη θέση στην λίστα.

Δήλωση – «καταπέλτης» από τον Σαλτούρο στο «Ε»: Προσπαθούν να με παραγκωνίσουν οι απόντες…»

Τα «συντροφικά μαχαιρώματα» αφορούν κυρίως το ΠΑΣΟΚ και έχουν στόχο τον Δημήτρη Σαλτούρο ο οποίος τα λέει έξω από τα δόντια στο «Ε»: «Επιχειρείται μια προσπάθεια από εσωκομματικούς αντιπάλους μου να με εμφανίσουν ως διασπαστικό και διχαστικό της ενότητας του χώρου του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι κύριοι που ήταν εξαφανισμένοι 3 χρόνια τώρα όταν πάλευα μόνος και εμφανίστηκαν τώρα, έχουν στρατευτεί στο πλευρό συνυποψήφιου μου και έχουν βάλει στόχο να με παραγκωνίσουν και να χαθεί η έδρα για το ΠΑΣΟΚ. Φιλοδοξούν να μπουν στην πρώτη θέση, άνθρωποι που ήταν αδικαιολογήτως απόντες… Ευτυχώς δεν είναι στο χέρι τους. Χρησιμοποιούν ως Δούρειους ίππους κάποιους άλλους για να αμφισβητήσουν το αυτονόητο που είναι να είναι πρώτος στη λίστα ο βουλευτής που είχε την έδρα. Που ήταν πάντα μάχιμος και πάντα πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ζωντανό. Όταν αυτοί ήταν άφαντοι… Και τώρα που είδαν κάποια δυναμική έσπευσαν να αμφισβητήσουν το αυτονόητο. Ε όχι!», λέει σε μια δήλωση »καταπέλτη» ο κ. Σαλτούρος που υποδηλώνει τι γίνεται μέσα στο ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η προσπάθεια παραγκωνισμού του κ. Σαλτούρου υποκινείται από τον κ. Φώτη Καραλίδη ο οποίος και φιλοδοξεί να πάρει την θέση του Σαλτούρου στην λίστα του ΠΑΣΟΚ.

Χατζημεμίς Τουρκές – Ακήφογλου Μπηρόλ: Ποιος απ’ τους δυο για την δεύτερη θέση στην ΝΔ;

Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ουδείς στην ΝΔ αμφισβητεί την πρώτη θέση στην λίστα του ψηφοδελτίου που ανήκει δικαιωματικά στον βουλευτή Αλέκο Κοντό. Το ντέρμπι παίζεται για την δεύτερη θέση καθώς η ΝΔ έχει στόχο να καταλάβει την τρίτη έδρα του νομού που τώρα κατέχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι εφικτό αν έλθει πρώτο κόμμα με πάνω από 45% στο νομό και το τρίτο κόμμα κάτω από 10%. Έτσι στην ΝΔ διακινούνται δύο σενάρια. Το πρώτο, να μείνει η λίστα ως έχει και το δεύτερο να μπει μειονοτικός υποψήφιος στην δεύτερη θέση, στην θέση της κας Γεωργίας Ανδρέου. Σ’ αυτό το πλαίσιο έχουν γίνει επαφές με τον Χατζημεμίς Τουρκές και τον Ακήφογλου Μπηρόλ οι οποίοι – σύμφωνα με πληροφορίες μας – ενδιαφέρονται με την προϋπόθεση να είναι στην δεύτερη θέση. Αυτό το σενάριο εξυπηρετεί το στόχο της ΝΔ να διεμβολίσει το ΣΥΡΙΖΑ μειώνοντας το ποσοστό του από το 70% στους μουσουλμάνους στο 50% κόβοντας ψήφους από τον Χ. Ζεϊμπέκ. Γι αυτό το λόγο επιλέχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη να αναλάβει υπεύθυνη των εκλογών στην ΑΜΘ και πρόκειται να επισκεφτεί την Ξάνθη την Δευτέρα και Τρίτη, δεδομένου ότι θεωρείται ότι έχει θετική αποδοχή από την μειονότητα. Γι αυτό το λόγο και το πρόγραμμά της περιλαμβάνει περιοδεία στα μειονοτικά χωριά. Και γι αυτό το λόγο τέλος επισκέφτηκε χθες την Ξάνθη ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας ο οποίος συναντήθηκε και με τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…