Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Πρώτο ρόλο η ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης!

Πρώτο ρόλο η ΔΗΜΑΡ στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης!

0
pasok-dimar

Ο Χρήστος Γκαρμπούνης της ΔΗΜΑΡ επικεφαλής. Ανέστης Αντωνιάδης, Ερόλ Μολά Ιδρίς. Ντεούδη Μαρία (ΔΗΜΑΡ)και ο Παναγιώτης Μορφίδης στην λίστα

«Θρίλερ» στο παρασκήνιο – Όλη η παθογένεια του παλαιοκομματισμού στο προσκήνιο. «Μούδιασαν» οι πασόκοι της Ξάνθης. Πυρά Σαλτούρου κατά στελεχών και «μαχόμενης» δημοσιογραφίας

Την «κολοκυθιά» -το γνωστό παλαιό παιδικό παιχνίδι – έπαιζαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής στο τοπικό ΠΑΣΟΚ – τελευταία μέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων – αλλά κι όλο αυτό το διάστημα, με τους 10 από τους 12 συνολικά που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να είναι υποψήφιοι να θέλουν όλοι να είναι πρώτοι στην λίστα! Η δυναμική που έχει αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ και ανιχνεύεται δημοσκοπικά καθώς και η προοπτική της τρίτης έδρας …ξύπνησαν αρκετά στελέχη από την «χειμερία νάρκη» και γνωστοποίησαν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες τους να …ξυπνήσουν βουλευτές και μάλιστα άκοπα και ανέξοδα! Σ’ αυτό βοήθησε – όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος – και η στάση του πρώην βουλευτή κ. Δημήτρη Σαλτούρου ο οποίος με την επιλογή του να μην αναγνωρίζει το νομαρχιακό όργανο και να κόψει κάθε γέφυρα αλλά κυρίως με την εκφρασμένη αντίθεσή του σε κινήσεις προσέγγισης και ένωσης του χώρου της κεντροαριστεράς (κίνηση των 58) άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» να τον αμφισβητήσουν και τελικά να τον ανατρέψουν υποβοηθούμενοι και από κεντρικά στελέχη τα οποία και για τους δικούς τους λόγους δεν ήθελαν τον Σαλτούρο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ξάνθης.

«Θρίλερ» στο παρασκήνιο – Όλη η παθογένεια του παλαιοκομματισμού στο προσκήνιο

Ένα πραγματικό «θρίλερ» εκτυλίχθηκε στα γραφεία της Νομαρχιακής. Βγήκαν «μαχαίρια» και ακούστηκαν λόγια βαριά μεταξύ των συντρόφων. Στο επίκεντρο της κριτικής η πρόταση του Γκαρμπούνη της ΔΗΜΑΡ με τον Καραλίδη επικεφαλής της λίστας με την οποία …εξανέστη ο Ανέστης Αντωνιάδης ο οποίος δεν δίστασε να πει – σύμφωνα με πληροφορίες – ότι έχει κάνει επαφές με τον Σ. Ξυνίδη και έχει εξασφαλίσει την στήριξη του ΚιΔηΣο Ξάνθης αν είναι εκείνος πρώτος στη λίστα με τη συμμετοχή βέβαια της ΔΗΜΑΡ. Ενστάσεις μπροστά σ’ αυτό το ενδεχόμενο εκφράστηκαν από τον Βασίλη Τσολακίδη, τον Γιώργο Χουλιάρα οι οποίοι και διεκδικούσαν την πρώτη θέση προβάλλοντας τους αγώνες τους για το κόμμα.Όλο αυτό το διάστημα τα τηλέφωνα στα κεντρικά άναψαν φωτιά καθώς κάθε «μνηστήρας» έπαιρνε τα δικά του «κονέ» για να διεκδικήσει έως και να δώσει τελεσίγραφα προκειμένου να προωθήσει την υποψηφιότητά του. Έτσι μεταφέρθηκε μια χαοτική εικόνα στα κεντρικά η οποία και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Δημήτρης Σαλτούρος κινούνταν παράλληλα θεωρώντας αυτονόητο να είναι πρώτος στη λίστα και μη υπολογίζοντας στη στήριξη των άλλων η Επιτροπή Εκλογών έδωσε την λύση. Συγκεκριμένα έκανε μια αλλαγή με την λίστα της Δράμας όπου ήταν στην συμφωνία με την ΔΗΜΑΡ να είναι επικεφαλής στέλεχος της και είχαν εκφραστεί αντιδράσεις από τα στελέχη της Δράμας. Εκμεταλλευόμενη λοιπόν όλο αυτό το νοσηρό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην Ξάνθη έκοψε στα μέτρα της ΔΗΜΑΡ το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης, θέτονται επικεφαλής τον Χρήστο Γκαρμπούνη. Επίσης στο ψηφοδέλτιο είναι ο Ανέστης Αντωνιάδης, ο Ερόλ Μολά Ιδρίς, η Ντεούδη Μαρία, επίσης στέλεχος της ΔΗΜΑΡ και ο Παναγιώτης Μορφίδης πρώην αντιδήμαρχος Αβδήρων, ο οποίος και προτάθηκε τιμής ένεκεν από τον Βασίλη Τσολακίδη.

Επισημαίνεται ότι στη συγκρότηση της λίστας με την συγκεκριμένη της μορφή κεντρικό ρόλο έπαιξε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος ήθελε την ανατροπή του Δημήτρη Σαλτούρου επειδή δεν έχει καλές επιδόσεις στην Ξάνθη ως υποψήφιος ευρωβουλευτή (ήλθε τέταρτος).

«Μούδιασαν» οι πασόκοι της Ξάνθης

Αρνητική υποδοχή είχε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του. Την αρχική αισιοδοξία στην προοπτική διεκδίκησης της έδρας διαδέχτηκε η απαισιοδοξία καθώς θεωρείται ανίσχυρος ο επικεφαλής (0.4% το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στο νομό στις εκλογές του Γενάρη), όπως άλλωστε και ο Ανέστης Αντωνιάδης που δεν κατάφερε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος και οι υπόλοιποι που είναι άγνωστοι στην κοινωνία της Ξάνθης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γκαρμπούνης μόλις έγινε γνωστή η απόφαση των κεντρικών είπε πως παραχωρεί τη θέση του στον κ. Αντωνιάδη όμως ο κύβος ερρίφθη και η λίστα κατατέθηκε μ’ αυτή τη σειρά στο Πρωτοδικείο λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται υπήρξε συμφωνία Καραλίδη – Γκαρμπούνη και ο Καραλίδης έπαιξε τον ρόλο του λαγού για να αποκλειστεί ο Σαλτούρος.

Πυρά Σαλτούρου κατά στελεχών και «μαχόμενης» δημοσιογραφίας

Μετά τον αποκλεισμό του ο Δ. Σαλτούρος προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση. «Αφού επί ημέρες έσπειραν τη διαίρεση και τη σπίλωση στο έδαφος που η κεντρική ηγεσία με τη στάση της τους παρείχε, αμφισβητώντας χωρίς κανένα δικαίωμα τη νωπή και σαφή ετυμηγορία του ξανθιώτικου λαού τον προηγούμενο μόλις Γενάρη, τα τοπικά «στελέχη» του ΠΑΣΟΚ τελικώς πέτυχαν να ευτελίσουν και να υποβαθμίσουν χωρίς ανάλογο προηγούμενο τη διαδικασία διαμόρφωσης του ψηφοδελτίου των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών, με τη βοήθεια βεβαίως της «μαχόμενης» δημοσιογραφίας. Και αφού το πέτυχαν, έκαναν πίσω.

Κύριοι, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα. Ήρθε η ώρα να θερίσετε. Ήρθε η ευκαιρία σας να εκλεγείτε βουλευτές. Σας την παρέχω απλόχερα ευχόμενος καλή επιτυχία».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…