Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Παρέμβαση Θεοδωράκη για τη Θράκη

Παρέμβαση Θεοδωράκη για τη Θράκη

0
theodorakis xanthi

Αντεπιτίθεται σε βολές για τις θέσεις του Ποταμιού αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα

Υπερθεματίζει την ευρωπαϊκή προσέγγιση και καλεί στην απόρριψη των σκοπιμοτήτων που επί μακρόν προωθούνται στην περιοχή

Σε δήλωση για τη Θράκη και την προσέγγιση που υιοθετεί το Ποτάμι αναφορικά με την αρμονική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων στην περιοχή προχώρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο σε βολές και αιχμές για τη στάση του κόμματος όσον αφορά στη δική μας περιοχή.

“Όπως έχω δηλώσει επανειλημμένα η Θράκη αποτελεί πρότυπο αρμονικής συμβίωσης των Χριστιανών και της Μουσουλμανικής μειονότητας για ολόκληρη την Ευρώπη και τούτο οφείλεται στην τοπική κοινωνία αλλά και στη συνετή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ελλάδας. Αυτήν την εθνική και πατριωτική πολιτική στην Ελληνική Θράκη στηρίζει και θα στηρίζει το Ποτάμι.”, είναι η δήλωση-παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη με το σκεπτικό ότι προηγούμενες δηλώσεις του, όπου επεσήμανε στο πλαίσιο μιας νέας λογικής ότι η «τοπική κοινωνία θα επιλύσει μόνη της τα προβλήματά της» παρερμηνεύτηκαν και διαστρεβλώθηκαν από ορισμένους στην κατεύθυνση ότι παραπέμπει σε αυτονομία.

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ξάνθης με το Ποτάμι, Γιώργος Χατζηθεοφάνους, που επισκέφθηκε μειονοτικές περιοχές της Ξάνθης στο πλαίσιο των προεκλογικών του επαφών τονίζει ότι η δήλωση αυτή πλέον δεν επιτρέπει παρερμηνείες και ότι το Ποτάμι δίνει βαρύτητα στην ανάπτυξη αυτής της περιοχής, που είναι από τις πιο υποανάπτυκτες της Ελλάδας. Υπογραμμίζει ότι εδώ είναι που πρέπει να δοθούν κίνητρα για την τόνωση της απασχόλησης και ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης υιοθετεί την ευρωπαϊκή προσέγγιση για μια περιοχή που θεωρείται πολυπολιτισμικός πλούτος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συντονιστής της τοπικής οργάνωσης του κόμματος Άρης Σαββίδης σημειώνει: «οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες για την Θράκη και δεν έχουν αλλάξει από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στην πολιτική! Μόνιμα όμως και συστηματικά διαστρεβλώνονται, ειδικά και κύρια από εκείνους που τόσα χρόνια χρησιμοποιούν την κινδυνολογία- συνωμοσιολογία μόνο και μόνο για κομματικά τους οφέλη παραβλέποντας το γενικό καλό! Η δήλωση του επικεφαλής μας, Σταύρου Θεοδωράκη δείχνει ξεκάθαρα την σταθερή μας θέση. Η πρόταση μας για την Θράκη δείχνει το ενδιαφέρον μας. Διαβάστε την. Δυστυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη. Πρέπει επιτέλους να χαράξουμε μια στρατηγική για κάθε περιφέρεια της χώρας γιατί κάθε περιφέρεια έχει τα δικά της ιδιαίτερα προβλήματα. Και αυτά πρέπει να τα αναδείξουν οι τοπικοί φορείς και όχι η κεντρική διοίκηση. Όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να μην αφήσουμε την πατρίδα μας να γίνει παιχνίδι εκμετάλλευσης του οποιουδήποτε».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…