Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μούδιασμα και εκνευρισμός στο ΚιΔηΣο Ξάνθης

Μούδιασμα και εκνευρισμός στο ΚιΔηΣο Ξάνθης

0
papandreou geothermia

Αιφνιδιαστική απόφαση Παπανδρέου για μη συμμετοχή στις εκλογές – Άνθισαν χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης – Ζητούμενο παραμένει που θα κινηθούν οι Κινηματικοί

«Πονοκέφαλος» η λίστα του ΠΑΣΟΚ – Σαλτούρος – Νομαρχιακή: Δρόμοι παράλληλοι. Έτοιμο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΖΑ Ξάνθης – Έρχεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ανακοινώσει ότι το ΚιΔηΣο δεν θα συμμετέχει στις εκλογές επικαλούμενος οικονομικούς λόγους κατά παράβαση της απόφασης της πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του Σαββάτου στην οποία είχε αποφασιστεί η αυτόνομη κάθοδος μετά το »ναυάγιο» των συνομιλιών με το ΠΑΣΟΚ. «Άνθισαν» χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ και ακούστηκαν «ανάσες ανακούφισης» ήδη από τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς εκτιμάται πως οι Κινηματικοί στην πλειοψηφία τους θα κινηθούν προς το ΠΑΣΟΚ που το θεωρούν σπίτι τους. Έτσι αισιοδοξούν ότι το ΠΑΣΟΚ θα αποκτήσει δυναμική θα αυξήσει τα ποσοστά συσπείρωσής του σε σημείο να διεκδικήσει την τρίτη θέση και να παίξει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Πνέουν τα μένεα στο ΚιΔηΣο Ξάνθης

«Μείνανε κάγκελο» κατά το κοινώς λεγόμενο όλοι στο Κίνημα της Ξάνθης στο άκουσμα ότι δεν θα κατεβούν στις εκλογές την ίδια στιγμή που είχαν σχεδόν έτοιμο το ψηφοδέλτιο. Το αρχικό «μούδιασμα» διαδέχτηκε ο εκνευρισμός καθώς αυτή η κίνηση του προέδρου τους ερμηνεύεται ως «άδειασμα». Κορυφαίο στέλεχος ανέφερε πως υπάρχει μεγάλη ενόχληση και εκνευρισμός επειδή δεν ενημερώθηκαν και επειδή δεν μπορούν να αιτιολογήσουν την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι το οικονομικό πρόβλημα δεν προέκυψε τώρα αλλά ήταν υπαρκτό όταν πάρθηκε απόφαση για αυτόνομη κάθοδο και όμως τότε δεν ήταν ανασταλτικός παράγοντας: «Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει και γιατί ο πρόεδρός μας πήρε αυτή την απόφαση . Είμαστε εμβρόντητοι …», αναφέρει ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας , μέλος του Κινήματος στην Ξάνθη.

Άνθισαν χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

Με χαρά και ανακούφιση υποδέχτηκαν στο ΠΑΣΟΚ της Ξάνθης την απόφαση Παπανδρέου. Μάλιστα όπως σημείωσε ο γραμματέας της Νομαρχιακής κ. Αμανατίδης τα πρώτα μηνύματα από το χώρο είναι πολύ θετικά και υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία ότι θα υπάρχει συσπείρωση της βάσης. Την αισιοδοξία του όμως δεν την συμμερίζεται ο κ. Τσαρτσάρας ο οποίος εκτιμά πως τα μέλη του Κινήματος θα ψηφίσουν κατά συνείδηση καθώς δεν έχουν αρθεί οι λόγοι που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ και είναι ενοχλημένοι από την στάση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στις προσπάθειες για κοινή κάθοδο.

«Πονοκέφαλος» η λίστα του ΠΑΣΟΚ

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει μεταβληθεί η προσπάθεια κατάρτισης του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ. Η Επιτροπή εκλογών συνεδρίασε όμως χωρίς αποτέλεσμα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει καμιά επαφή της νομαρχιακής με τον Δημήτρη Σαλτούρο ο οποίος και δεν παρέστη στη συνεδρίαση. Η στάση του και η επιμονή του να απαξιώνει το όργανο έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αρνητικό και έως του σημείου που κάποιοι που είναι γνωστό ότι ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι θέτουν ως προϋπόθεση να μην είναι ο Σαλτούρος. Μέχρι στιγμής έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τους Ανέστη Αντωνιάδη, Ικσάν Κεχαγιά, Άλκη Κίσσα, Δημήτρη Βορίδη. Επίσης γίνονται επαφές με τον Χρήστο Γκαρμπούνη από την ΔΗΜΑΡ.

Έτοιμο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΖΑ Ξάνθης – Θα φέρουν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο

Έκλεισε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης με δύο αλλαγές στην 4η και 5η θέση. Συγκεκριμένα οι κυρίες Λουκοπούλου και Κλεοπάτρα Πεταλά αντικαταστάθηκαν από ένα άνδρα και μία γυναίκα τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν την Παρασκευή μετά από τελική έγκριση από την κεντρική επιτροπή. Στις πρώτη θέση ο Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, δεύτερος ο Στάθης Γιαννακίδης και τρίτος ο Γρηγόρης Στογιαννίδης. Στο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης είναι βέβαιοι ότι θα κρατήσουν και την δεύτερη έδρα ενώ ετοιμάζουν εκδήλωση με προσκεκλημένο τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…