Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Μηνύματα των κερδισμένων και των χαμένων της κάλπης

Μηνύματα των κερδισμένων και των χαμένων της κάλπης

0
syriza-panigiria

Ζεϊμπέκ – Γιαννακίδης – Στογιαννίδης: «Όλοι μαζί για την Ξάνθη» – Δηλώσεις των τριών βουλευτών στο «Ε»

Πικρία και απογοήτευση από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι. Αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη για την συντριβή Γκαμπρούνης και Σαββίδης

Χαρά κι ενθουσιασμός, ικανοποίηση αλλά και ευθύνη που απορρέει από την εμπιστοσύνη που εκφράστηκε στα πρόσωπά του είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης οι οποίοι μιλούν στο «Έ» . Απ την άλλη πλευρά η πικρία η απογοήτευση και η στυφή γεύση της διάψευσης της προσδοκίας που εκφράζεται από τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού που είναι οι «χαμένοι της κάλπης. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται όμως αυτές οι εναλλαγές αντικατοπτρίζουν το πώς εκλαμβάνουν το εκλογικό αποτέλεσμα και το πολιτικό μήνυμα της κάλπης οι πολιτικοί που το εκπροσωπούν.

Βράδυ εκλογών στην κεντρική πλατεία. Πανηγυρισμοί στο σταντ του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χ. Ζεμπέκ θριαμβευτής των εκλογών γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό …

Δηλώσεις των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

H Ξάνθη λέει ναι στην Δημοκρατία λέει ναι στο μέλλον…”

Χ.Ζεϊμπέκ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Είναι μια μεγάλη νίκη. ¨Ήταν δύσκολες οι εκλογές όμως ο ελληνικός λαός τοπικά και πανελλαδικά έδειξε ότι δίνει ευκαιρία στην ελπίδα και θέλει να προχωρήσει μπροστά και κλείνει την ιστορία με το παλιό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους μας ψήφισαν μας εμπιστεύτηκαν δίνοντάς μας μεγάλα ποσοστά . Εμείς το περιμέναμε γιατί βλέπαμε ότι ο κόσμος μας στήριζε. Είναι αρνητικό το ότι η Χρυσή Αυγή αύξησε την δύναμή της και πήρε την τρίτη θέση όμως αποδείχθηκε ότι η Ξάνθη λέει ναι στην Δημοκρατία λέει ναι στο μέλλον και δεν θέλει μαύρες σελίδες σο νομό μας. Εμείς που εκλεγήκαμε βουλευτές του νομού θα προχωρήσουμε όπως προχωρήσαμε, θα είμαστε υπερασπιστές του νομού μας και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας …Πιστεύω πως απόψε η χώρα μας κέρδισε το μέλλον της…»!

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας για την Ελλάδα και για τον νομό μας…»

Ε. Γιαννακίδης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Την απάντηση την έδωσε ο ελληνικός λαός όπως και ο λαός της Ξάνθης με μια συντριπτική εμπιστοσύνη απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ που θα προχωρήσει στην συγκρότηση κυβέρνηση προκειμένου ν’ αναλάβουμε το δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Πολλά συγχαρητήρια στο κόσμο που μας στήριξε και μας εμπιστεύτηκε. Συγχαρητήρια σ’ όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που έδωσαν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους γι αυτό τον αγώνα. Η ελπίδα παρέμεινε ζωντανή. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας για ότι καλύτερο και για την Ελλάδα και για τον νομό μας και για την Ευρώπη ολόκληρη».

«Θα παλέψουμε όλοι μαζί οι βουλευτές για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του νομού μας»

Γ. Στογιαννίδης: «Ευχαριστώ τους συμπολίτες μας που στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που μας συνεχίζουν να μας εμπιστεύονται. Αυτό που συνέβη είναι κάτι μοναδικό. Δεν έχει τύχει άλλη φορά ένα κόμμα να κερδίσει και τις τρεις έδρες στο νομό μας. Νιώθω την ευθύνη και θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος αυτής της μεγάλης τιμής να εκπροσωπήσω το λαό της Ξάνθης. Θα παλέψουμε όλοι μαζί οι βουλευτές σαν ομάδα όπως κάνουμε πάντα στον ΣΥΡΙΖΑ , χωρίς ανταγωνιστική νοοτροπία, για να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα του νομού μας».

Δηλώσεις των «χαμένων» της κάλπης

«Η Τοπική Οργάνωση δεν στήριξε το ψηφοδέλτιο επειδή ήταν επικεφαλής εκπρόσωπος από την ΔΗΜΑΡ»

Χ. Γκαρμπούνης, επικεφαλής «Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ξάνθης: «Πανελλαδικά το αποτέλεσμα είναι θετικό για την Δημοκρατική Συμπαράταξη και αποδεικνύει ότι το εγχείρημα της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μπορεί να συνεχιστεί και να διευρυνθεί. Πρέπει να συνεχίσουμε σε ευρύτερες συνεργασίες και με το Ποτάμι. Η χώρα το χρειάζεται καθώς η απειλή του grexit δεν έχει εκλείψει. Τοπικά εκ του αποτελέσματος φάνηκε όπως η Τοπική Οργάνωση δεν στήριξε το ψηφοδέλτιο επειδή ήταν επικεφαλής εκπρόσωπος από την ΔΗΜΑΡ. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την πτώση του ποσοστού αλλά ωστόσο πιστεύω πως θα έχει επόμενη μέρα το εγχείρημα της συνεργασίας».

«Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για το αποτέλεσμα της Ξάνθης …»

Α. Σαββίδης, εκπρόσωπος Ποτάμι Ξάνθης: «Αποδεικνύεται ότι ο ελληνικός λαός ψηφίζει βία της Χρυσής Αυγής και τους χαβαλέδες του Λεβέντη. Αυτούς ψήφισε. Η Χ.Α. και ένας γραφικός τύπος έγιναν ρυθμιστές του πολιτικού μας συστήματος.   Αυτός δυστυχώς είναι ο πολιτικός του πολιτισμός. Δεν θέλησε να μας ακούσει , δεν είδε την ουσία. Είμαστε πικακαρμένοι και απογοητευμένοι και τοπικά. Εμείς δεν υποκύψαμε σε λαϊκισμούς και ψέματα. Μας έριχναν λάσπη και μας έλεγαν αντιπατριώτες αλλά αυτοί έβγαλαν 4 μουσουλμάνους στην Θράκη. Ας παραδώσουμε και τα κλειδιά της χώρας και να τελειώνουμε… Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για το αποτέλεσμα τη ς Ξάνθης …»

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Σε καθαρά θεσμικό πλαίσιο και σε μάλλον χαμηλούς τόνους κυμάνθηκε η ομιλία του Νίκου Δένδι…