Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις 21 προσλήψεις στην Καθαριότητα του δήμου Ξάνθης

Μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις 21 προσλήψεις στην Καθαριότητα του δήμου Ξάνθης

0


21 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών στο Τμήμα Καθαριότητας ανακοίνωσε ο δήμος Ξάνθης. Οι προσλήψεις είναι εποχικές με 8μηνες συμβάσεις και κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ. Να σημειώσουμε ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει «παγώσει» λόγω των εκλογών. Σύμφωνα όμως με το Γραφείο Προσωπικού του δήμου Ξάνθης θα συνεχίσει θα «τρέχει» μέχρι την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα

θέσεις

ΔΕ Οδηγός Απορριμματοφόρων (με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου)

4

ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργου(Μηχανικό Σάρωθρο)

1

ΥΕ Εργατών – τριών Καθαριότητας

15

ΥΕ Εργατών – τριών Κυνοκομείου

1

9 προσλήψεις στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Ξάνθης

Μέχρι της 5 Οκτωβρίου η υποβολή των αιτήσεων

9 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων θα προσλάβει το Κέντρο Πρόνοιας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης για την κάλυψη αναγκών στου Παιδικούς Σταθμούς. Οι προσλήψεις καλύπτονται από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση της οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Οι συμβάσεις που θα υπογράψουν οι προσληφθέντες λήγουν στις 31 Αυγούστου του 2016 με δυνατότητα ανανέωσης. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά άρχισαν να υποβάλλονται από τις 25 Σεπτεμβρίου. Η προθεσμία λήγει στις 5 Οκτωβρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 25410 – 72888.

Αναλυτικά οι θέσεις:

Ειδικότητα

θέσεις

ΤΕ Λογιστικής

1

ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων

3

ΔΕ Μαγείρων

2

ΥΕ Καθαριστριών

3

Προσλαμβάνονται 4.000 αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί

Το «πράσινο φως» για την πρόσληψη 4.000 αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λοιπών δομών ειδικής αγωγής «άναψε», σήμερα, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, έπειτα από σχετικό αίτημα του υπουργείου Παιδείας. Η δημοσίευση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Με τις προσλήψεις αυτές αναμένεται να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό τα κενά στις σχολικές μονάδες.

908 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Οφείλουν να παρουσιαστούν για ανάληψη υπηρεσίας, από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις 908 αναπληρωτών εκπαιδευτικών (Φιλολόγων, Μαθηματικών, Φυσικών, Χημικών, Βιολόγων και Γεωλόγων), από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο προχώρησε στην πρόσληψη 368 φιλολόγων (ΠΕ02), 192 μαθηματικών (ΠΕ03), 92 φυσικών (ΠΕ04.01), 57 χημικών (ΠΕ04.02), 188 βιολόγων (ΠΕ04.04) και 10 γεωλόγων (ΠΕ04.05) για την κάλυψη λειτουργικών κενών σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-16. Επίσης, διατέθηκε για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, ένας (1) αναπληρωτής κλάδου ΠΕ04.01. Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας, από την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου 2015. Στη συνέχεια, θα τοποθετηθούν με απόφαση του διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής, στην οποία προσλήφθηκαν μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους.

Πρόσληψη εκπαιδευτικών στα μειονοτικά σχολεία

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης

Πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ73 για ένταξη στον Ενιαίο Πίνακα Εκπαιδευτικών Μειονοτικού Προγράμματος Μειονοτικών Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θράκης σχολικού έτους 2015 – 2016, απευθύνει το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι:

1. απόφοιτοι της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.) ή

2. απόφοιτοι του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, που έχουν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2011−2012 έως το ακαδημαϊκό έτος 2014−2015 και εφόσον κατά τη διάρκεια των σπουδών τους έχουν αξιολογηθεί επιτυχώς σε επτά (07) τουλάχιστον διδακτικά αντικείμενα − μαθήματα που εμπίπτουν στις ακόλουθες γνωστικές περιοχές «Τουρκική γλώσσα και η Διδακτική της», «Μειονοτική Εκπαίδευση» και «Θέματα πολυγλωσσίας και πολυπολιτισμικότητας» (άρθρο 7Α παρ. 2 Ν. 3848/2010 (Α΄71), που προστέθηκε με το άρθρο 67 Ν. 4310/2014 (Α΄258).

Θα καταρτισθούν δύο πίνακες: ο Πίνακας Α’ για υποψηφίους με προϋπηρεσία στο μειονοτικό πρόγραμμα μειονοτικών σχολείων και ο Πίνακας Β’ για υποψηφίους με μηδενική προϋπηρεσία στο μειονοτικό πρόγραμμα. Οι υποψήφιοι του Πίνακα Α’ προηγούνται των υποψηφίων του Πίνακα Β’.

Στον Πίνακα Α΄ και στον Πίνακα Β΄ (ανά υποκατηγορία της παρ. 5 του άρθρου 2 της υπουργικής απόφασης)

Προτάσσονται κατά σειρά:

α) οι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας και οι εκπαιδευτικοί, που τυγχάνουν γονείς δύο (2) αναπήρων τέκνων, με ποσοστό αναπηρίας 67%

β) οι πάσχοντες από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία ή δρεπανο−μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία και

γ) οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί εντάσσονται και προτάσσονται είτε στον πίνακα με μόρια (προϋπηρεσίας) είτε στον αντίστοιχο πίνακα χωρίς μόρια, κατά περίπτωση.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ξάνθης, Ροδόπης. Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στο τεύχος Β’ αρ. 2033/17 Σεπτεμβρίου 2015 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Δημόσιο: 15.000 προσλήψεις μόνιμων και εποχικών σε τρεις μήνες

Ποιες θέσεις ανοίγουν

Οι διαγωνισμοί ήδη τρέχουν και έρχονται και νέοι. Μέσα στις επόμενες 90 ημέρες ανοίγουν σχεδόν 15.000 θέσεις στο Δημόσιο και οι προσλήψεις που θα γίνουν αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό. Η μερίδα του λέοντος ανήκει σε ό,τι αφορά στις προσλήψεις στους δήμους. Ήδη τρέχουν οι διαγωνισμοί για πρόσληψη 6.500 βρεφονηπιοκόμων και νηπιαγωγών, μαγείρων, καθαριστριών κλπ σε παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα τρέχουν οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.500 ατόμων στους δήμους της χώρας για πρόσληψη προσωπικού στην καθαριότητα και οι δήμοι θα πρέπει να καταθέτουν τα σχετικά αιτήματα μέχρι το τέλος του έτους. Οι ενδιαφερόμενοι ωστόσο από την ημέρα προκήρυξης θα έχουν μόνο 10 ημέρες για την κατάθεση αίτησης. Άλλες 1.549 προσλήψεις στους Δήμους θα γίνουν στο πλαίσιο του προγράμματος Άθληση για όλους 2015-16 και αφορούν σε πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής. Με σύμβαση ορισμένου χρόνου και με διάρκεια οκτώ μηνών θα προσληφθούν από τα ΕΛΤΑ 581 υπάλληλοι στη διοίκηση, αλλά και διανομείς και οδηγοί. 1822 αρχαιολόγοι, συντηρητές και μηχανικοί θα προσληφθούν σε θέσεις για εποχιακούς υπαλλήλους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν σε ειδικευόμενους εργάτες με απολυτήριο λυκείου ή παλαιού Δημοτικού.

Μόνιμο προσωπικό αναζητά το υπουργείο Υγεία. Θα γίνουν 2.440 προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στα νοσοκομεία για να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις. Αναλυτικότερα ζητούνται 1.110 νοσηλευτές, 600 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 100 άτομα ως πλήρωμα ΕΚΑΒ, 80 άτομα για θέσεις σε προγράμματα απεξάρτησης και 550 άτομα για διάφορες θέσεις διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού.

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ – Θ

5 θέσεις εργασίας στο Δήμο Καβάλας

Ανακοίνωση για την πρόσληψη ωρομίσθιου καλλιτεχνικού προσωπικού και συγκεκριμένα πέντε (5) Χοροδιδασκάλων ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ, εκ των οποίων ο ένας θα εξασκεί παράλληλα τα καθήκοντα του καλλιτεχνικού Διευθυντή, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στη Δημοτική Ερασιτεχνική Σχολή.

Τέσσερις διαγωνισμοί ΑΣΕΠ για 1.211 μόνιμες θέσεις

Στον «προθάλαμο» του Εθνικού Τυπογραφείου βρίσκονται τέσσερις διαγωνισμοί για τακτικό προσωπικό σε φορείς Δημοσίου

Προσλήψεις στα υπουργεία Υγείας, Δικαιοσύνης, στην ΥΠΑ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και σε διάφορους δήμους προγραμματίζει το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι τέσσερις διαγωνισμοί έχουν λάβει ήδη την έγκριση του ΑΣΕΠ και αναμένεται να προκηρυχθούν έως το τέλος του έτους, ανάλογα με την πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης και τις προτεραιότητες που θα θέσει στην κάλυψη των αναγκών σε καίριους τομείς του Δημοσίου. Προβάδισμα στον προγραμματισμό των προκηρύξεων έχει ο μεγάλος διαγωνισμός στην Υγεία για 912 θέσεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλίνες στις ΜΕΘ και ΜΕΝ. Θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για 32 ελεγκτές στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για 151 επιστήμονες Πληροφορικής -κυρίως- στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς και ο διαγωνισμός «κλειστού τύπου» αποφοίτων ΑΕΙ και ΤΕΙ για την κάλυψη 121 θέσεων σε δήμους και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

AEGEAN, WIND, TLC, SIGMAPHONE, BESTNET

Προσωπικό τηλεφωνικού κέντρου σε 5 εταιρείες

Πτυχιούχους με γνώση ξένων γλωσσών αναζητά για το τηλεφωνικό της κέντρο η Aegean Airlines. Call Center Agents προσλαμβάνουν και οι εταιρείες προώθησης πωλήσεων TLC, SigmaPhone και BestNet, ενώ νέους που θέλουν να απασχοληθούν σε τηλεφωνικό κέντρο, σε πρωινή ή απογευματινή βάρδια, ψάχνει και η WIND.

ΕΠΑΣ – ΟΑΕΔ

Πρακτική για 4.432 μαθητές στο Δημόσιο

ΕΠΟΧΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

581 προσλήψεις για έξι μήνες στα ΕΛΤΑ

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

600 συμβάσεις για καθηγητές, νηπιοκόμους και εργάτες σε δήμους

ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

108 τεχνίτες σε Μονάδες της ΔΕΗ

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…