ΛΑ.Ε 2015 όπως ΣΥΝ 2005!

0
diakommatiki

Πρώτη παρουσία στην Ξάνθη της ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη – Καλεσμένη η βουλευτής Δέσποινα Χαραλμπίδου – Ανέλαβε ρόλο ο π. γραμματέας ΣΥΝ Δ. Σελβιέρογλου

Παρόντες οι βουλευτές Καβάλας Τσανάκα – Ιωαννίδης. Τα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ στην Θράκη: Ίδια κριτήρια για πλειονότητα και μειονότητα

Η πρώτη παρουσία της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.) στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο «Ορφέας». Κεντρική ομιλητής η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης , Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου ενώ παρέστησαν και οι δύο βουλευτές Καβάλας Ηλίας Ιωαννίδης και Αλεξάνδρα Τσανάκα που έχουν μεταπηδήσει στη ΛΑ.Ε. Στο πάνελ της πολιτικής εκδήλωσης ο πρώην γραμματέας του ΣΥΝ (πριν γίνει ΣΥΡΙΖΑ) κ. Δημήτρης Σελβιέρογλου. Επίσης έδωσαν το παρών ο Αντώνης Κοσμίδης, ο Άγγελος Κολώνιας, ο Χασάν Μαλκότς, ο συνδικαλιστής της ΣΕΚΑΠ Δ. Ευγενίου και ο γιατρός Δ. Ιωσηφίδης αλλά και αρκετά στελέχη από την Καβάλα. Παραβρέθηκαν επίσης κάποια ενεργά στελέχη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Χαραλαμπίδου: «Ο Τσίπρας διέλυσε το κόμμα και την ελπίδα του ελληνικού λαού».

Η κα Χαραλαμπίδου παρουσίασε τις θέσεις της ΛΑΕ που εκφράζονται από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ αναφερόμενη στην διάσπαση του υποστήριξε πως : «η ομάδα των στελεχών γύρω από τον Π. Λαφαζάνη δεν ήταν αυτή που διέσπασε το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ότι φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξε πολιτική, υποστηρίζοντας ότι το τρίτο μνημόνιο θα επιφέρει περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας» και πως «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε», ενώ καταφέρθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως: «Ο Τσίπρας διέλυσε το κόμμα και την ελπίδα του ελληνικού λαού».

«Τραυματιστήκαμε όταν το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ»

Όσον αφορά το αφήγημα της ΛΑ.Ε. για την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο και προκάλεσε την ρήξη η Δ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι δεν είναι η ίδια δεν είναι ειδική για το οικονομικό πρόγραμμα ωστόσο επεσήμανε πως: «Η κυβέρνηση πήγε στη διαπραγμάτευση με βεβαιότητες ότι θα τα καταφέρει και οδηγήθηκε στον εκβιασμό, επειδή δεν υπήρχε εναλλακτικό πλάνο». Επίσης τόνισε πως: «Η ΛΑΕ πιστεύει πως το ΌΧΙ του δημοψηφίσματος δεν ηττήθηκε και ότι το κόμμα του Π. Λαφαζάνη θα το υπερασπίζεται στην επόμενη Βουλή, ευελπιστώντας να έχει ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία». Παραδέχτηκε όμως πως : «Τραυματιστήκαμε όταν το ΟΧΙ έγινε ΝΑΙ».

Τα ψηφοδέλτια της ΛΑΕ στην Θράκη: Ίδια κριτήρια για πλειονότητα και μειονότητα

Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του κόμματος, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι: « Σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώνονται οι διαθεσιμότητες που υπάρχουν και θα προωθηθούν στην κεντρική επιτροπή εκλογών που έχει συσταθεί. Υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για κόσμο που προέρχεται από το χώρο της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την εξωκοινοβουλευτική αριστερά, κριτήρια που θα ισχύσουν για πλειονότητα και μειονότητα, αναφορικά με τη Θράκη». Επίσης η κα Χαραλμπίδου ανέφερε πως μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες οργάνωσης του κόμματος και ότι αποτελείται τόσο από τους αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλες 19 συνολικά συλλογικότητες από το χώρο της Αριστεράς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με 159 «όχι» απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή

Η παραίτηση Μπρατάκου-Παπασταύρου «πλήγωσαν» τη ΝΔ – Η επόμενη μέρα με φόντο τις ευρ…