Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Η φλόγα της «αγάπης» πέρασε και «αναζωπύρωσε» την Ξάνθη

Η φλόγα της «αγάπης» πέρασε και «αναζωπύρωσε» την Ξάνθη

0
lampadidromia spitaki aimodoton

Επιτυχημένη η 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών

Μέλη πολλών φορέων και σωματείων διέσχισαν την πόλη, ευαισθητοποιώντας περισσότερους στο θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ο θεσμός της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας πραγματοποιείται κάθε χρόνο και για 40 ημέρες οι εθελοντές αιμοδότες διασχίζουν όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Η φλόγα της «Αγάπης» στο πέρασμά της, σ’ αυτή την πολύχρονη πλέον παρουσία, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει και να συμπαρασύρει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας. Αυτό αποδεικνύεται κάθε χρόνο από την συμμετοχή όλων των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, των φορέων των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, των Περιφερειών, των δήμων, των ενοριών, των αθλητικών σωματείων αλλά και μεμονωμένων ανθρώπων. Επίσης, αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευση των Ξανθιωτών σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιείται στην περιοχή μας.

Διέσχισε την Ξάνθη η φλόγα της «Αγάπης»

Την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας της Π.Ο.Σ.Ε.Α., η υποδοχή της φλόγας. Ακολουθώντας την διαδρομή από το Γηροκομείο Ξάνθης και μέσω των οδών: Εθελοντή Αιμοδότη, Ηλιουπόλεως, Πραξιτέλους, Περικλέους, Ανδρέου Δημητρίου, Παλαιών Πατρών Γερμανού, 28ης Οκτωβρίου, Τσιμισκή, Ηρώων, Κεντρική Πλατεία, Βασ. Κωνσταντίνου, Πλατεία Αντίκα, Βασ. Σοφίας και περνώντας από τα στέκια των Πολιτιστικών Συλλόγων, η φλόγα κατέληξε στην Πλατεία Μητροπόλεως. Τον «βωμό» άναψε ο δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, με συνεπικουρία δύο νέων παιδιών μελών του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης και μελών του Αθλητικού Ομίλου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ», οι οποίοι φέτος πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Πρόκειται για τον Αναστάσιο Μαυρομάτη, φοιτητή πλέον στην ιατρική Σχολή Αλεξανδρούπολης, και τον Κωνσταντίνο Ηλιάδη, πρωτοετή φοιτητή στην σχολή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στην Λαμία.

Μεγάλη συμμετοχή και κινητοποίηση

Το ΔΣ του Συλλόγου Αιμοδοτών Ξάνθης «Η Αγάπη» ευχαρίστησε, μέσω του προέδρου του, Γιάννη Παπαχρόνη, όλους τους φορείς που ‘’αγκάλιασαν’’ αυτή την προσπάθεια. Το Κέντρο Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης έχει εντάξει πλέον την εκδήλωση στο επίσημο πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης. Το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης διευκόλυνε την διέλευση των εθελοντών λαμπαδηδρόμων στους δρόμους της πόλης, ενώ τα μέλη και οι αθλητές του Ομίλου «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ» συμμετείχαν μαζικά και ουσιαστική στην όλη εκδήλωση. Στην προσπάθεια συμμετείχε και το Γηροκομείο Ξάνθης, από όπου ξεκίνησε η λαμπαδηδρομία, φιλοξενώντας την φλόγα στον Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Όλοι οι λαμπαδηδρόμοι φορούσαν μπλουζάκια που ανέγραφαν το μήνυμα αγάπης και προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών, προσφορά των χορηγών της ΠΟΣΕΑ και ειδικότερα της εταιρεία ΒΙΚΟΣ ΑΕ. Το όλο εγχείρημα για την πόλη της Ξάνθης ήταν φέτος κάτω από την ηθική και οικονομική ‘’ομπρέλα’’ με τον τίτλο «Η ΑΓΑΠΗ στηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», ένα έργο που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες». Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…