Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Η Αριστερά δεν παραδίδει τα όπλα ΠΟΤΕ»!

«Η Αριστερά δεν παραδίδει τα όπλα ΠΟΤΕ»!

0
tsakalotos-panel

Μήνυμα ενότητας και αγώνα του Ευκλείδη Τσακαλώτου από την Ξάνθη κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Τα καλά τα κακά και τα άσχημα της συμφωνίας – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με κόμματα όπου υπάρχουν προγραμματικές συγκλίσεις

Μίλησε στην …καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κεντρίζοντας και προκαλώντας την αριστερή ιδεολογία του, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην πολιτική εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στις 8 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ελισσώ». Ο υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που έκλεισε την συμφωνία με τους εταίρους – δανειστές έθεσε το κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης το ερώτημα: «Πότε ένας αριστερός παραδίδει τα όπλα;» για να απαντήσει: « Κι η απάντηση που δόθηκε από τους αριστερούς του 19ου αιώνα είναι ΠΟΤΕ δεν παραδίνουμε τα όπλα!» και συνέχισε: «Τώρα μας χρειάζεται η Αριστερά τώρα χρειάζεται ο τόπος την Αριστερά τώρα που έχει ανεργία 25% και τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό. Δεν ωραιοποιούμε την κατάσταση καταλαβαίνουμε ότι έχουμε απογοητεύσει…», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος απευθύνοντας ενωτικό κάλεσμα και συστράτευση του χώρου, για να εισπράξει ένα θερμό χειροκρότημα.

Τα καλά τα κακά και τα άσχημα της συμφωνίας – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας από ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσακαλώτος υπεραμύνθηκε τη διαπραγμάτευση και σημείωσε θετικό πρόσημο στο γεγονός ότι  μπήκε στην ατζέντα η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, ότι υπάρχει ένα Ταμείο με έδρα τη χώρα μας και όχι το Λουξεμβούργο όπως ήταν αρχικά η πρόταση που θα διαχειρίζεται τις ιδιωτικοποιήσεις που μπορούν να είναι «όχι απαραίτητα πωλήσεις αλλά  επενδύσεις», όπως ανέφερε και τη σκληρή διαπραγμάτευση για τις συλλογικές συμβάσεις αλλά και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τους αγρότες που θα παρουσιάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτη του 2016. Με αυτοκριτική διάθεση εντόπισε το λάθος στο ότι δεν υπολόγισε η κυβέρνηση ότι το grexit ήταν σχέδιο στρατηγικής του Σόιμπλε και ότι: «αυτό που επεδίωκαν πρώτα πάνω απ’ όλα οι αντίπαλοί μας  ήταν μια πολιτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ» για να ανακοπεί η πορεία των αριστερών κομμάτων στην Ισπανία και στην Ιρλανδία, εξήγησε.  Αναφερόμενος στο έργο της 7μηνης διακυβέρνησης ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε πως έδωσε δείγματα αριστερής γραφής και πως άφησε το αποτύπωμά της  με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και 200.000 νοικοκυριά έχουν δωρεάν ρεύμα και 300.000 κάρτα αλληλεγγύης. Αναφέρθηκε επίσης στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις και  στις φυλακές Γ’ τύπου ενώ είπε με ειλικρινή διάθεση πως : «Δεν κάναμε όσα έπρεπε για την διαφθορά και την φοροδιαφυγή» για να συμπληρώσει πως μόνο μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να το κάνει για να καταλήξει στο συμπέρασμα με χιουμοριστικό ύφος: «Αν  πούμε ότι θα το κάνει η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ είναι να λέμε ότι …οι γαλοπούλες θα ψηφίσουν υπέρ της γιορτής των Χριστουγέννων»! Λίγο αργότερα απαντώντας σε ερωτήσεις του κοινού είπε  πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία θα συνεργαστεί κόμματα με τα οποία υπάρχει έστω μια στοιχειώδης προγραμματική σύγκλιση για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών τις οποίες: «δεν αντέχει η χώρα», όπως είπε. Ο κ. Τσακαλώτος παρέμεινε στην Ξάνθη και την Παρασκευή και κατά τη διάρκεια της  ημέρας παραχώρησε στις 11 το πρωί στα γραφεία του κόμματος συνέντευξη τύπου ενώ επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Ζαγναφέρη και την Εφορία Ξάνθης.

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής εκδήλωσης έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ από τον γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Γιώργο Χατζηθεοδώρου. Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί αυτό απαρτίζεται από την σειρά συμμετοχής στην λίστα από τους: Χ. Ζεϊμπέκ, Ε. Γιαννακίδη, Γ. Στογιαννίδη, Δ. Αδαμίδη, Βαλεντίνη Μπεζιάτ. Σε σύντομο απολογισμό του έργου τους προέβησαν οι βουλευτές Χ. Ζεϊμπέκ και Ε. Γιαννακίδης αναφέροντας τις παρεμβάσεις τους σε θέματα υγείας, παιδείας ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γιαννακίδης στην ανάδειξη του σκανδάλου της ΣΕΒΑΘ, στις προσλήψεις στο Νοσοκομείο Ξάνθης και στις προσπάθειεςτων δύο βουλευτών για επαναλειτουργία του Εργοστασίου Ζάχαρης Ξάνθης. Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε η εκπρόσωπος της νεολαίας Χαρούλα Μάντη η οποία και προσκάλεσε το κόσμο να ανταποκριθεί κα να στηρίζει την προσπάθεια για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που κάνει το Στέκι Πολιτισμού της Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

H έκθεση του State Department «καίει» την κυβέρνηση για παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων

Σε 46 σελίδες και περίπου 10.000 λέξεις το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, κάνει και εκτενή αναφορά σε …