Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα «Γόρδιος δεσμός» οι λίστες στην Ξάνθη

«Γόρδιος δεσμός» οι λίστες στην Ξάνθη

0
xatzithofanous

Εξετάζεται ανανέωση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Ενδέχεται να μην υπάρχει εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ

Γιώργος Χατζηθεοφάνους: Μια υποψηφιότητα – έκπληξη από το Ποτάμι για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης

20 μέρες απομένουν για τις εκλογές και κορυφώνονται οι διεργασίες των κομμάτων στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων τους. Και μπορεί να μην υπάρχει το άγχος της σταυροδοσίας των υποψηφίων επειδή οι εκλογές είναι με λίστα ωστόσο αυτό είναι ένας «γόρδιος δεσμός» για τα επιτελεία των κομμάτων που θα δοκιμαστούν σε θέματα εξισορρόπησης και άμβλυνσης των προστριβών και του ανταγωνισμού μεταξύ των υποψηφίων που θέλουν να είναι πρώτοι στην λίστα ώστε να εκλεγούν.

ΠΑΣΟΚ+ΔΗΜΑΡ =Δημοκρατική Συμπαράταξη

Επισημοποιήθηκε η συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ στις εκλογές με την επωνυμία «Δημοκρατική Συμπαράταξη». Τα δύο κόμματα συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους υπό την «ομπρέλα» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης διατηρώντας όμως την αυτοτέλειά τους και τα ονόματα και τα λογότυπά τους. Να σημειώσουμε ότι στην ΔΗΜΑΡ η απόφαση πάρθηκε με ισχνή πλειοψηφία στην κεντρική Επιτροπή (36 – 31) ενώ επικεφαλής της αρνητικής θέσης ήταν ο Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε ότι θα συμμετέχει με εκπροσώπους της στα ψηφοδέλτια ωστόσο στην Ξάνθη αυτό δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο και δεν έχει γίνει κάποια επαφή με το τοπικό ΠΑΣΟΚ – όπως μας διαβεβαιώνει ό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ κ. Χρήστος Γκαρμπούνης.

Εξετάζεται ανανέωση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Από πλευράς ΠΑΣΟΚ χθες αργά το απόγευμα επρόκειτο να συνεδριάσει η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα στην οποία προεδρεύει ο γραμματέας της Νομαρχιακή κ. Αμανατίδης και αποτελείται από 27 μέλη. Θέμα της συνεδρίασης η κατάρτιση του ψηφοδελτίου . Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαλτούρος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι στο ψηφοδέλτιο όμως ακόμη δεν είχε αποφασιστεί η σειρά. Ανοιχτό επίσης είναι το ενδεχόμενο να είναι στο ψηφοδέλτιο και ο νεαρός Άλκης Κίσσας που ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής και σημείωσε ένα καλό αριθμό ψήφων κι αυτό του δίνει δυναμική. Ο κ. Κίσσας είναι γνωστός στα κεντρικά του κόμματος και μάλιστα θα είναι ομιλητής στην επετειακή εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη στην Αθήνα.

Αυτόνομη κάθοδος του ΚιΔηΣο

Μετά το «ναυάγιο» των συζητήσεων για συμπόρευση με το ΠΑΣΟΚ το Κίνημα στην πανελλήνια συνδιάσκεψη του Σαββάτου αποφάσισε να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, παρά το γεγονός δημοσκοπικά δεν ανιχνεύεται το ποσοστό του. Στην Ξάνθη θεωρείται βέβαιο ότι στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο Σωκράτης Ξυνίδης ενώ αβέβαιο αν θα είναι ο Τσετίν Μάντατζη ο οποίος και έχει βλέψεις και σε άλλα κόμματα.

Μια υποψηφιότητα – έκπληξη από το Ποτάμι

Μια υποψηφιότητα έκπληξη για το ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στην Ξάνθη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος κ. Άρη Σαββίδη ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία της εφημερίδας μας μετά του υποψηφίου , με προσωπική παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη επικεφαλής του ψηφοδελτίου επιλέχθηκε να τεθεί ο κ. Γιώργος Χατζηθεοφάνους. Πρόκειται για ένα νέο πρόσωπο που κατάγεται από την Ξάνθη και πρώτη φορά πολιτεύεται. Είναι απόστρατος αξιωματικός, υποστηριχτής του Ποταμιού από την ίδρυσή του και φιλοδοξεί να εκφράσει το Ξανθιώτικο Ποτάμι . Να σημειώσουμε ότι η επιλογή αυτή αν τελικά επικρατήσει δημιούργησε αντιδράσεις μεταξύ των άλλων υποψηφίων στις εκλογές του Γενάρη οι οποίοι και έδωσαν την μάχη του σταυρού και παραγκωνίζονται.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στ. Κούλογλου: «Οφείλουμε να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, κάτι που δυστυχώς δεν συνέβη επί ΣΥΡΙΖΑ»

Ο δημοσιογράφος και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής, αυτή τη φορά με τη Νέα Αριστερά, παρε…