Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επανέρχεται το αίτημα διακομματικής επιτροπής για την Θράκη

Επανέρχεται το αίτημα διακομματικής επιτροπής για την Θράκη

0
oefe

Προτάσεις για την τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου από τους προέδρους των Επιμελητηρίων της ΑΜ-Θ

Στ. Μωραΐτης: «Συντάσσουμε κοινό υπόμνημα για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία βάσει της ιδιαιτερότητας της περιοχής»

Μία διακομματική επιτροπή για την Θράκη, κάτι που πολλές φορές εξαγγέλθηκε αλλά ποτέ δεν λειτούργησε επί της ουσίας, είναι μεταξύ των αιτημάτων που αναφέρονται σε κοινό υπόμνημα των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ. Το υπόμνημα είναι αποτέλεσμα της σύσκεψης των προέδρων των Επιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης την περασμένη Πέμπτη 27 Αυγούστου. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η συζήτηση και διαμόρφωση κοινών θέσεων των Επιμελητηρίων για την επικείμενη τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου, για την φορολογική πολιτική, για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και τη βιωσιμότητα των ενδιάμεσων φορέων διαχείρισης προγραμμάτων. Μετά την σκιαγράφηση των θέσεων των Επιμελητηρίων, αποφασίστηκε να σταλεί κοινό υπόμνημα, όπου θα διατυπώνονται οι θέσεις του επιχειρηματικού κόσμου για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος αφενός θα πρέπει διαφοροποιεί αισθητά τα κίνητρα για την ΑΜ-Θ και αφετέρου να θεσπίζει διαρκή στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσα από μια σειρά μέτρων. «Προτείνουμε έναν αναπτυξιακό νόμο, που θα είναι στιβαρός και θα δημιουργεί χρηματικά κίνητρα για να αναπτυχθούν επιχειρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης, Στέλιος Μωραΐτης.

Εκταμίευση πόρων και ενεργοποίηση της διακομματικής επιτροπής

Επίσης, συμφωνήθηκε να καταβληθούν προσπάθειες προς την κατεύθυνση της εκταμίευσης πόρων για τις εγκεκριμένες αιτήσεις των επιχειρήσεων της ΑΜ-Θ. από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και να εξευρεθεί τρόπος αποκατάστασης της χρηματοδότησης προς τους ενδιάμεσους φορείς διαχείρισης των προγραμμάτων για την άμεση κάλυψη των λειτουργικών δαπανών τους. Τέλος, τα Επιμελητήρια στηρίζουν την ισχυροποίηση και ενεργοποίηση της διακομματικής επιτροπής, η οποία είχε συσταθεί για την Θράκη, θεωρώντας ότι μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ανάλογο ρόλο προς όφελος της Περιφέρειας, ξεκινώντας από την από την οικονομία και την επιχειρηματικότητα.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…