Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Ανατροπές και εκτροπές στις λίστες της Ξάνθης

Ανατροπές και εκτροπές στις λίστες της Ξάνθης

0
ekloges-2015-dimoskopiseis-3

Κλείδωσε το ψηφοδέλτιο της ΝΔ: Με τον Ακήφογλου Μπηρόλ στη β΄ θέση διεκδικεί την τρίτη έδρα.

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ – Βέτο Γκαρμπούνη για Σαλτούρο – Προτείνει Καραλίδη! Αποχωρεί ο Ιατράκης από το Ποτάμι – Αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Μάντατζη

Το «καμπανάκι» του τελευταίου γύρου χτυπά για τα κόμματα που έχουν έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου προθεσμία να καταθέσουν τα ψηφοδέλτιά τους στο Πρωτοδικείο. Έτσι τα νομαρχιακά όργανα βρίσκονται σε ένα διαρκή αγώνα να γράψουν, να ξεγράψουν, να συμφωνήσουν και τελικά να προτείνουν ονόματα περιμένοντας έγκριση από τα κεντρικά.

Με τον Ακήφογλου Μπηρόλ στη β΄ θέση η ΝΔ διεκδικεί την τρίτη έδρα

«Λευκός καπνός» βγήκε για την λίστα της ΝΔ στην Ξάνθη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας «κλείδωσε» η λίστα με την ακόλουθη σειρά: 1) Αλέξανδρος Κοντός, 2)Ακήφογλου Μπηρόλ 3)Γεωργία Ανδρέου 4)Κωνσταντίνος Μαλάκης 5) Ιρφάν Χατζηγκενέ. Τελικά επιλέχθηκε το σενάριο όπως το καταγράψαμε σε χθεσινό μας ρεπορτάζ. Με μειονοτικό υποψήφιο στην δεύτερη θέση η ΝΔ να διεκδικήσει την τρίτη έδρα στον νομό. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Ακήφογλου είχε εκλεγεί βουλευτής στο παρελθόν με την ΝΔ ενώ δεν είναι πολύς καιρός που «φλέρταρε» με το Ποτάμι. Είναι εντυπωσιακό πως ο πολιτικός αμοραλισμός θριαμβεύει στο χώρο της μειονότητας και μάλιστα να θεωρείται περίπου αυτονόητη και ανεκτική μια τέτοια τακτική.

Αποχωρεί ο Ιατράκης από τη λίστα του Ποταμιού – Αποσύρει το ενδιαφέρον του ο Μάντατζη

Αναταράξεις και αποχωρήσεις του πρώην υποψηφίου Γιάννη Ιατράκη στο Ποτάμι προκάλεσε η επιλογή του κ. Γιώργου Χατζηθεοφάνους για την πρώτη θέση στην λίστα του Ποταμιού. Ο κ. Ιατράκης έχει «κρεμάσει τα παπούτσια» δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος σε άλλη θέση εκφράζοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός της απόρριψής του όταν πήρε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές του Γενάρη. Αλλά η επιλογή του κ. Χατζηθεοφάνους προκάλεσε και την απόσυρση του ενδιαφέροντος να είναι στο ψηφοδέλτιο και από όποια θέση του κ. Μάντατζη Τετίν καθώς – σύμφωνα με πληροφορίες – η επαγγελματική ιδιότητα του κ. Χατζηθεοφάνους (απόστρατος αξιωματικός) δεν θεωρείται προσφιλής στην μειονότητα!

Μύλος στο ΠΑΣΟΚ – Βέτο Γκαρμπούνη για Σαλτούρο – Προτείνει Καραλίδη!

Συνεδρίασε την Πέμπτη η Εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης όπου συμμετέχουν 25 στελέχη, μεταξύ των οποίων τα μέλη της Νομαρχιακής και οι αυτοδιοικητικοί Καραλίδης – Τσολακίδης. Κλήθηκε και συμμετείχε ο Χρήστος Γκαρμπούνης ως εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ενώ απουσίαζε ο Δημήτρης Σαλτούρος. Πρωταγωνιστής της βραδιάς ο κ. Γκαρμπούνης ο οποίος έθεσε βέτο για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την μη συμμετοχή του Δημήτρη Σαλτούρου. Πρότεινε δε τον Φώτη Καραλίδη για την πρώτη θέση στη λίστα και δήλωσε πως αν υιοθετηθεί η πρότασή του θα είναι και ο ίδιος και η κα Μαρία Δεούδη υποψήφιοι σ’ όποια θέση. Η πρόταση του προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Χουλιάρα ο οποίος και δήλωσε ότι αυτή η πρόταση τον απαξιώνει και ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος αν δεν είναι πρώτο; στη λίστα. Στο μεταξύ «πακέτο « με Καραλίδη πάει και ο Ουστά ο οποίος ζητά να είναι δεύτερος. Σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για την πρώτη θέση μόνο εκφράστηκε και από τον Βασίλη Τσολακίδη και από τον Σάββα Μελισσόπουλο αν και ό ίδιος δήλωσε πως ενδιαφέρεται για τον δήμο Ξάνθης. Έτσι η λίστα των ενδιαφερομένων μεταξύ των οποίων θα επιλεγούν οι υποψήφιοι είναι : Α. Αντωνιάδης, Ικσάν Κεχαγιά, Βορίδης Δημήτρης Παπαδόπουλος Γιώργο, Μελισσόπουλος Σάββας , Καραλίδης Φώτης, Τσολακίδης Βασίλης, Άλκης Κίσσας , Χουλιάρας Γιώργος, Γκαρμπούνης Χρήστος, Δεούδη Μαρία και βεβαίως ο Δημήτρης Σαλτούρος. Παρών στην συνεδρίαση ήταν και το μέλος του Οργανωτικού Θωμάς Θωμόπουλος ο οποίος και θα μεταφέρει τις θέσεις που εκφράστηκαν στην κεντρική επιτροπή εκλογών και στον κ. Σπυρόπουλο που είναι υπεύθυνος για την Ξάνθη.

Έτοιμο το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

«Κλείδωσε» και το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ με δύο αλλαγές στην 4η και 5η θέση. Συγκεκριμένα τις θέσεις της κα Πεταλά Κλεοπάτρας και Λουκοπούλου Μαρίας παίρνουν η κα Μπεζάτ Βαλεντίνα, Χημικός Μηχανικός και Αδαμίδης Δημήτρης , παιδίατρος του νοσοκομείου Ξάνθης. Κατά τα άλλα το ψηφοδέλτιο παραμένει ως είχε στις εκλογές του Γενάρη με πρώτο τον Χουσεϊν Ζεϊμπέκ, δεύτερο τον Στάθη Γιαννακίδη και τρίτο τον Στογιαννίδη Γρηγόρη.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…