Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

Ανακοινώθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

0
paidikos-paidia

Μέχρι 18 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των ωφελούμενων παιδιών στις Δομές

188 παιδιά θα φιλοξενηθούν με δωρεάν τροφεία στο Δήμο Ξάνθης

Αναρτήθηκαν την Κυριακή τα αποτελέσματα των παιδικών σταθμών για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ  2015 – 2016. Τα παιδιά, τα οποία εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, ανέρχονται στα 81.003, ενώ έγιναν 106.885 έγκυρες αιτήσεις, στο σύνολο των 121.683 αιτήσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, περίπου 14.000 αιτήσεις κρίθηκαν άκυρες.

Μετά την ανακοίνωση των πινάκων της σύζευξης της ΕΕΤΑΑ , οι μητέρες έχουν τη δυνατότητα να εγγράψουν τα τέκνα τους στις Δομές, όπου τοποθετούνται. Η εγγραφή θα πρέπει να γίνει από τις 14/9/2018 μέχρι και τις 18/9/2015. Στην περίπτωση μη προσέλευσης των ωφελούμενων μητέρων κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι Δομές ενημερώνουν την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Για κάθε τέκνο ωφελούμενης μητέρας, η ΕΕΤΑΑ εκδίδει «Εντολή Τοποθέτησης» , η οποία χορηγείται στις ωφελούμενες και διαβιβάζονται σε αυτές μέσω των Δομών, όπου τοποθετούνται τα τέκνα τους. Ως εκ τούτου, οι ωφελούμενες με την εγγραφή του τέκνου τους θα παραλαμβάνουν από τη Δομή, το πρωτότυπο της «Εντολής Τοποθέτησης» και θα υπογράφουν το «Συνοδευτικό Έντυπο Εντολών Τοποθέτησης (Παρουσιολόγιο)» του μηνός Σεπτεμβρίου 2015.

Το «Ε» επικοινώνησε με τον κ. Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη, πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλλληλεγγύης του Δήμου Ξάνθης, ο οποίος μας ενημέρωσε πως στο Δήμο Ξάνθης θα υπάρξουν 188 παιδιά, στα οποία θα προσφερθούν δωρεάν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. Μάλιστα ο ίδιος τόνισε την ημερομηνία λήξης, μέχρι την οποία όλες οι ωφελούμενες μητέρες οφείλουν να προστρέξουν για να εγγράψουν τα παιδιά τους στους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, και φάνηκε αισιόδοξος, δηλώνοντας με βεβαιότητα πως όλες θα σπεύσουν. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σταδιακά ολοκληρώνεται η διαδικασία, καθώς μόνο στο Δήμο Ξάνθης έχουν καταχωρηθεί 825 αιτήσεις για την εγγραφή παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, από τις οποίες οι 650 αφορούν νέες εγγραφές και οι 175 επανεγγραφές. Επομένως, οι ενδιαφερόμενοι δεν έχουν παρά να περιμένουν την 1η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία οι παιδικοί σταθμοί θα τεθούν σε λειτουργία, για να φιλοξενήσουν τα παιδιά.

Χ.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …