Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ξανθιώτες ζωγράφοι δημιουργούν και… εκτίθενται

Ξανθιώτες ζωγράφοι δημιουργούν και… εκτίθενται

0
xanthiotes zografoi

Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Δημιουργίες Ξανθιωτών Ζωγράφων» στο Λύκειο των Ελληνίδων Ξάνθης

Επτά καλλιτέχνες, γνωστοί ή ‘’άσημοι’’, παρουσιάζουν στο κοινό τις διαφορετικές τεχνοτροπίες και θεματικές του έργου τους

Η καλλιτεχνική δημιουργία καλά κρατεί στην πόλη της Ξάνθης και εκτείνεται σε όλους τους τομείς της τέχνης. Θέλοντας να παρουσιάσει ένα μέρος αυτής της δημιουργικής κατάθεσης στο Ξανθιώτικο κοινό, αλλά και στους πολλούς επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη μας αυτό το διάστημα με την ευκαιρία των Γιορτών Παλιάς Πόλης, το Λύκειο το Ελληνίδων Ξάνθης διοργάνωσε μία έκθεση ζωγραφικής. Στον όμορφο και φιλόξενο χώρου του κτηρίου που στεγάζει τις πολλαπλές δραστηριότητες του Λυκείου, στην οδό Βενιζέλου και Αγ. Γεωργίου 1, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης, 27 Αυγούστου, τα εγκαίνια της έκθεσης «Δημιουργίες Ξανθιωτών Ζωγράφων». Στο ισόγειο του κτηρίου εκτίθενται έργα επτά Ξανθιωτών δημιουργών, κάποιοι από τους οποίους είναι καταξιωμένοι στην συνείδηση του κόσμου, με πανελλήνια ακτινοβολία, αλλά και κάποιοι που τώρα φανερώνουν στο ευρύ κοινό αυτή την πτυχή της προσωπικότητάς τους. Οι συμπολίτες μας που εκθέτουν μαζί με τα έργα τους και ένα κομμάτι του εαυτού τους είναι οι: Χρυσούλα Κονταρίδου – Πανδρευμένου, Ιωάννης Μενεσίδης, Δέσποινα Μπόνου, Κρυωνάς Σεργκενλίδης, Δημήτρης Σταθόπουλος, Καίτη Σταυροπούλου – Βλάχου και Ιορδάνης Χατζηεφραιμίδης.

Διαφορετικές τεχνικές, υλικά και θεματολογίες

Δίπλα από τα πάνελ με τα έργα των καλλιτεχνών υπάρχουν βιογραφικά στοιχεία για τον καθένα από τους επτά, ώστε ο επισκέπτης να γνωρίσει και τον άνθρωπο πίσω από τον ζωγράφο. Στην επίσημη έναρξη, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, Ευτέρπη Στάντζιου, ευχαρίστησε τους δημιουργούς, διαβάζοντας στοιχεία για την πορεία και την καλλιτεχνική παραγωγή τους. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, πέρα από τα μέλη του Λυκείου και τους καλλιτέχνες, πολλοί Ξανθιώτες φιλότεχνοι, που περιηγήθηκαν στον χώρο και συνομίλησαν με τους δημιουργούς. Η προσέλευση δε συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ και έδωσε το στίγμα των παράλληλων εκθέσεων που θα λειτουργούν όλο το επόμενο διάστημα κατά τις Γιορτές Παλιάς Πόλης. Μερικά από τα έργα είναι στο πνεύμα των ημερών, όπως ο ομότιτλος πίνακας του κ. Μενεσίδη, που αποτυπώνει το εορταστικό κλίμα στα σοκάκια της Ξάνθης με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, βασισμένο στην τεχνοτροπία του δασκάλου του, Νίκου Πεντζίκη. Η έκθεση θα παραμείνει στον χώρο μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 19:00 έως και τις 22:00.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ
chdiafonidis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μηδενική ανοχή στην ενδοοικογενειακή βία

Το μήνυμα της εκδήλωσης του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης με ομιλητή τον δικαστή του ΕΔΑΔ Ιω…