Σχόλια 20/08/15

0
Soible 4-empros
Έκκληση Σόιμπλε στους Γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν τη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα. Μόλις πέρασαν σε Γερμανική εταιρεία 14 αεροδρόμια αναδείχθηκε η… ευαίσθητη πλευρά του!


Εκτός λίστας
Οριστικά, και πιστεύουμε αμετάκλητα, βρίσκεται εκτός η εφημερίδα Xanthi News από τις λίστες του υπουργείου Επικρατείας (Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Επικοινωνίας).
Με την απόφαση αυτή καθορίζονται οι ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες που έχουν τη δυνατότητα καταχώρισης δημοσιεύσεων των φορέων του Δημοσίου σύμφωνα με την παράγραφο 3 του άρθρου 1 του Νόμου 3548/2007.
Έτσι, το δικαίωμα έχουν οι υπόλοιπες εκτός της Xanthi News. Οφείλουν ως εκ τούτου οι φορείς του Δημοσίου να εφαρμόσουν την απόφαση του υπουργείου χωρίς παρέκκλιση.
Γ.Δ.


Από Δευτέρα τα νέα
Εξελίξεις στην πολιτική σκηνή από μέρα σε μέρα. Έτσι, πριν ακόμη ανοίξουν τα θερινά τμήματα της βουλής, αυτά έκλεισαν. Κι ενώ περίμεναν όλοι ότι τα θερινά τμήματα θα πάνε πίσω τις εκλογές χρονολογικά, το κλείσιμο μεταθέτει και πάλι τις χρονικές εξελίξεις στο χώρο του άγνωστου «Χ». Μάλιστα η εκκρεμότητα είναι τέτοια που κανείς δεν γνωρίζει την όποια απόφαση του πρωθυπουργού.
Το μόνο που είναι γνωστό πλέον είναι ότι οι εξελίξεις μετατίθενται για μετά τη Δευτέρα.
Γ.Δ.


Περί βιασμών Ι
Το θέμα ακόμη και ως αναφορά, είναι αποτρόπαιο. Βιασμός! Βιασμός σώματος και ψυχής μαζί. Υπάρχει όμως και μια γραμμή για το θέμα από κοινωνία σε κοινωνία. Για τη Δυτική, τη δική μας, αποτελεί κατακριτέα και αυστηρά τιμωρούμενη πράξη. Υπάρχουν όμως και κοινωνίες που ο βιασμός προς τη γυναίκα, οι οποίες αντιμετωπίζουν το γεγονός αυτό μέσα από μία άλλη οπτική γωνία: Η κοινωνική και οικονομική κατάσταση αρκετών χωρών συν την εθιμική που επικρατεί στις χώρες και κοινωνίες, αποδέχεται το βιασμό με ανοχή και ενίοτε και χωρίς καταδίκη του δράστη.
Γ.Δ.


Περί βιασμών ΙΙ
Αυτά αλλού, μακριά από μας. Διότι βιασμούς έχουμε και στη χώρα μας αλλά και στην περιοχή. Συνήθως ανήλικων κοριτσιών και ακολουθούν ποσοστά μεγαλύτερων.
Δράστες στην πρώτη περίπτωση, άτομα της ίδιας ομάδας και επίσης στενοί συγγενείς. Το φαινόμενο εμφανίζεται σε κλειστές κοινωνίες, μικρές και απομακρυσμένες με κανόνες δικής τους ηθικής λειτουργίας και αποδοχής. Ο βιαστής πατέρας, αδελφός, ξάδελφος, είναι μια συνηθισμένη και ιδιαίτερη ομάδα. Για τους Δυτικούς ισχύει ο αποτροπιασμός μεν, αλλά στη Δύση ισχύουν και άλλα πολιτιστικά δεδομένα, άλλη συμβίωση, άλλη μόρφωση. Δύσκολο θέμα, εξειδικευμένο και με πολλές πτυχές.
Γ.Δ.


Ιδιωτικοποιήσεις
Δυναμικά ξεκίνησε, και μπράβο της, η κυβέρνηση τις ιδιωτικοποιήσεις. Και μάλιστα στα περιφερειακά αεροδρόμια, που ήταν μια εκκρεμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Έτσι, άναψε το πράσινο φως η κυβέρνηση για την έναρξη του πακέτου των ιδιωτικοποιήσεων που περιλαμβάνει ΟΣΕ, Λιμάνια, καθώς και άλλοι τομείς της οικονομίας που μέχρι τώρα ελέγχονταν από το κράτος, όπως η Ενέργεια (ΔΕΗ, αέριο, λιγνίτης κλπ).
Βιάζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ διότι αγωνιά για τις ψηφοφορίες σε Γερμανία και Ολλανδία και από την άλλη δείχνει διαγωγή διότι περιμένει την πρώτη δόση των 25 δις.
Γ.Δ.


Αλαβάνος: Η πόρτα μας είναι ανοιχτή στην Αριστερή Πλατφόρμα
Την αγκαλιά του στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Αριστερή του Πλατφόρμα άνοιξε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και μέντορας του Αλέξη Τσίπρα Αλέκος Αλαβάνος, με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο οποίος τραβάει το δικό του μοναχικό πολιτικό δρόμο καθώς το πολιτικό του τέκνο, από τη στιγμή που ανέλαβε την αρχηγεία του κόμματος, τον έσπρωξε προς την έξοδο και την απαξίωση.
Τώρα ανοίγει την πόρτα στον έτερο εξαπατημένο Λαφαζάνη, να πορευθούν μαζί. Καλό θα ήταν να καλούσαν και τον ξεχασμένο Φώτη Κουβέλη να κάνουν τρίο…


Καπάκια αλληλεγγύης
Οι συνεννοήσεις μεταξύ φορέων και Πολιτιστικών Συλλόγων έγιναν και οι προετοιμασίες για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης είναι στο τελικό στάδιο. Στην πρόσφατη Οργανωτική Επιτροπή, οι Σύλλογοι ανέλαβαν μια ξεχωριστή και αξιέπαινη πρωτοβουλία. Μετά από πρόταση που διατύπωσε η πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Απαράδεκτοι», Χαρά Τσακίρη, οι Σύλλογοι συμφώνησαν να συλλέγουν, στη διάρκεια των Γιορτών, τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια του νερού, με τα οποία στη συνέχεια μπορούν να προμηθευτούν αναπηρικά αμαξίδια και να τα προσφέρουν σε συμπολίτες μας. Όπως ανέφερε η Χαρά Τσακίρη, η ιδέα συζητήθηκε με επαγγελματίες της Ξάνθης και προτάθηκε στην Οργανωτική, όπου έγινε δεκτή από τους υπόλοιπους συλλόγους με μεγάλη ικανοποίηση. Ήταν μια ιδέα που υπήρχε και πλέον θα υλοποιηθεί, με την πρόεδρο των «Απαράδεκτων» να καλεί όλους τους Συλλόγους και τους συμπολίτες μας να συνεισφέρουν σε μια νέα προσπάθεια που ξεκινάει στην πόλη μας ο Σύλλογος «Στηρίζω». Στόχος είναι η αγορά αναπηρικού αμαξιδίου, αρχικά για συγκεκριμένη περίπτωση συμπολίτη μας που το έχει ανάγκη και σε δεύτερη φάση περισσότερων αμαξιδίων, με σκοπό να προσφέρουν το χαμόγελο και την στήριξη στα άτομα που το χρειάζονται. Ο τρόπος είναι απλός. Πλαστικά καπάκια που θα παραδοθούν στην συνέχεια σε εταιρείες ανακύκλωσης. Όπως ενημερώνουν και μέσω της σελίδας τους στο facebook ‘’Καπακομανία’’: «Σε λίγες μέρες σε σημεία της πόλης και της Παλιάς Πόλης θα βρείτε τα μεγάλα “μπουκάλια” που θα περιμένουν τα καπάκια μας! Όλοι μαζί μπορούμε».
Χ.Δ.


Ήχος… αδιαφορίας
Όσο θετικές ήταν οι εντυπώσεις και τα σχόλια για την θεατρική παράσταση μαθητών των Λυκείων της πόλης μας, τόσο αρνητικός ήταν ο αντίκτυπος από την παντελή αδιαφορία και υποστήριξη από πλευράς δήμου. Η έκπληξη από την εκκωφαντική απουσία των πολιτιστικών δομών του δήμου δημιουργήθηκε προχθές το βράδυ στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, όπου μία ομάδα νέων ανθρώπων, μαθητών των Λυκείων της Ξάνθης, δημιούργησαν μία θεατρική ομάδα, έγραψαν τα κείμενα και παρουσίασαν την δουλειά τους, με γονείς και συμμαθητές να συνωστίζονται για να τους απολαύσουν. Τα παράπονα αφορούσαν την μη κάλυψη της παράστασης, αφού δεν δόθηκε ούτε φως, ούτε ήχος, στοιχεία πολύ σημαντικά για την επιτυχία ενός θεατρικού. Οι μαθητές δεν κάμφθηκαν και το ταλέντο τους ξεπέρασε τις τεχνικές ελλείψεις. Είναι τραγικό όμως να επικαλείται ο δήμος μέσω του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού την έλλειψη μικροφωνικής και αρμόδιου υπαλλήλου από το οργανόγραμμα του δήμου. Απογοήτευση να μην μπορούν να υποστηριχθούν με τα στοιχειώδη τέτοιες αξιέπαινες προσπάθειες, αλλά να υπάρχει μικροφωνική εγκατάσταση για κάθε πολιτική συγκέντρωση. Τα χρήματα για τα μεγάλα ονόματα και τους αοιδούς της νύχτας δίνονται αφειδώλευτα, ενώ για να ακουστεί η φωνή των παιδιών της περιοχής που έχουν ευαισθησίες και δημιουργούν, δεν περισσεύουν.
Χ.Δ.


Δυο δήμαρχοι σε απολογισμό έργων
Πρόκειται για ένα από τα παράδοξα του Καλλικράτη! Είναι πλέον θεσμός ο απολογισμός του δημάρχου κάθε χρόνο μόνο που το 2014 έχει μια ιδιαιτερότητα που απορρέει από το γεγονός ότι ο νυν δήμαρχος κ. Χ. Δημαρχόπουλος ανέλαβε στις 1/9/2014 και όχι στις 1/1/2014. Έτσι θα κάνει απολογισμό μόνο για …3 μήνες ενώ για τους υπόλοιπους 9 κανονικά θα έπρεπε να κάνει απολογισμό ο αποχωρήσας δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης. Όσον αφορά τον κ. Δημαρχόπουλο σε τρεις μήνες τι πρόλαβε να κάνει; Α… ναι βγήκε πρόεδρος στον ΣΔΑΝ και «άνοιξε μέτωπο» με τον δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου για τον ΧΥΤΑ! Δεν θυμάμαι κάτι άλλο…
Μ.Ξ.


Τώρα μας …συμπονάει ο κ. Σόιμπλε
Ποιος το περίμενε η κυβέρνηση να έχει υποστηριχτή τον Σόιμπλε! Ναι, τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε που έκανε αγώνα κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων για να βγει η χώρα μας από το ευρώ και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να φορτωθούμε το πιο σκληρό μνημόνιο! Τώρα , λέει ζήτησε από τους γερμανούς βουλευτές να ψηφίσουν την συμφωνία και να δώσουν την ευκαιρία στην Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Πως «μαλάκωσε» έτσι ο σκληρός κ. Σόιμπλε; Μήπως πείστηκε από την κίνηση καλής θέλησης της κυβέρνηση να παραχωρήσει 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε γερμανική εταιρεία. Μήπως λέω τώρα…
Μ.Ξ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…