Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στον «αέρα» η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης

Στον «αέρα» η επαναλειτουργία της Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης

0
kendro lathrometanaston

Θα λειτουργήσει εάν και εφόσον εισαχθούν οι επιτυχόντες του 2014

Ορίστηκε Διευθυντής της Σχολής της Ξάνθης ο Κ. Ρίζος

Στον «αέρα» βρίσκεται η επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης. Παρότι έχει εξαγγελθεί από τον αν. υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση και παρότι έχουν γίνει οι αποσπάσεις των αστυνομικών που θα την στελεχώσουν ωστόσο δεν θεωρείται βέβαιο ότι η Σχολή της Ξάνθης θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο.

Η Σχολή της Ξάνθης θα λειτουργήσει με τους επιτυχόντες του 2014

Όπως αναφέρει στο «Ε» ο Διοικητής της Αστυνομικής Σχολής Ροδόπης στην οποία υπάγεται η Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης κ. Σταμπουλής η επαναλειτουργία της Σχολής της Ξάνθης προς το παρόν είναι σε εκκρεμότητα και θα εξασφαλιστεί εάν και εφόσον εισαχθούν οι επιτυχόντες του 2014. Πρόκειται για 250 δόκιμους ενώ έχουν εισαχθεί οι επιτυχόντες του 2013 με τους οποίους θα λειτουργήσει η σχολή της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου. Την απόφαση για την εισαγωγή των επιτυχόντων του 2014 που είναι η προϋπόθεση για την λειτουργία τα Σχολής της Ξάνθης θα κληθεί να λάβει ο αν. υπουργός κ. Πανούσης και αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

Ορίστηκε Διευθυντής της Σχολής της Ξάνθης ο Κ. Ρίζος

Να σημειώσουμε ότι Διοικητής της Σχολής της Ξάνθης έχει οριστεί με απόσπαση ο πρώην Διοικητής της Τροχάιας κ. Κώστας Ρίζος. Αναφορικά με την εκδοχή ότι η επαναλειτουργία της Σχολής μπλοκαρίστηκε από έλλειψη χρημάτων ο κ. Σταμπουλής σημειώνει ότι η έλλειψη χρημάτων είναι ένα γενικό φαινόμενο και δεν αφορά μόνο την Σχολή της Ξάνθης δεν είναι όμως άσχετο. Να σημειώσουμε τέλος ότι έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και είναι προς δημοπράτηση έργα συντήρησης στην Σχολή η οποία – όπως είχε εξαγγελθεί θα λειτουργήσει παράλληλα με το Κέντρο Φύλαξης Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης και στα δύο παλαιά κτήρια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην Κοπεγχάγη

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με σκοπό την προώθηση της …