Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Στην τελική ευθεία για την… πρεμιέρα

Στην τελική ευθεία για την… πρεμιέρα

0
koukoulakis

Χωρίς προβλήματα θα αντιμετωπίσει η Ξάνθη εκτός έδρας τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (23/08 – 19:15)

Οριστικό: Έπεσε η Κέρκυρα – παραμένει στη Super League ο Λεβαδειακός

Αντίστροφα μετράει η Skoda Ξάνθη για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2015-2016 της Super League, η οποία θα την βρει στην πρεμιέρα στη δύσκολη έδρα της Τούμπας για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Η αναμέτρηση ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή (23/08) στις 19:15, ενώ θα μεταδοθεί απευθείας τηλεοπτικά από το Novasports 2.

Η προσοχή στραμμένη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ

Μετά από μία αρκετά κοπιαστική και δύσκολη θερινή προετοιμασία που ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα, τις προηγούμενες ημέρες η Skoda Ξάνθη επικεντρώθηκε αποκλειστικά στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα επίσημα παιχνίδια που έδωσε για τα προκριματικά του Europa League κι έτσι είχαν την ευκαιρία να καταστρώσουν τα πλάνα τους ενόψει του ματς.

Παράλληλα ο Ρουμάνος τεχνικός αξιολόγησε την αγωνιστική και φυσική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του, καταλήγοντας σε ένα μεγάλο βαθμό στα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την αρχική 11άδα για τον αγώνα της Κυριακής, όμως καθώς πρόκειται για την πρεμιέρα, δεν έχει καταλήξει στο ποιοι θα είναι οι «εκλεκτοί» που θα πάρουν φανέλα βασικού. Βάσει της εικόνας της Ξάνθης στα φιλικά, ίσες πιθανότητες για τη θέση κάτω από τα δοκάρια έχουν οι Τσενάμο και Γκαραβέλης, με τον Τσενάμο ωστόσο να έχει ένα μικρό προβάδισμα, ενώ ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στα άκρα της άμυνας όπου οι Μπέρτος – Μπαξεβανίδης και Γουάλας – Ζαραδούκας διεκδικούν θέση δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στο κέντρο της άμυνας αν και ο Φλίσκας ξεκίνησε βασικός στα περισσότερα φιλικά, το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιηθεί ένα κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούμενο από τους Καρυπίδη – Λισγάρα. Στη μεσαία γραμμή τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα με τους Παπαστεριανό, Βασιλακάκη (ή Έλτον) και Ερέα να είναι τα φαβορί για την τριάδα του κέντρου, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Καπετάνος πλαισιωμένος αριστερά και δεξιά αντίστοιχα από τους Λουσέρο και Σολτάνι.

Αυτά βέβαια στη… θεωρία καθώς υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δούμε σε ένα διαφορετικό ρόλο τον Λουσέρο, ο οποίος αγωνίστηκε σε αρκετά φιλικά στον άξονα ως «8άρι» μπροστά από το αμυντικό χαφ (αντί του Βασιλακάκη), ενώ σε μία τέτοια περίπτωση ο Ντιμιτρόφ θα ξεκινήσει στην δεξιά πλευρά της επίθεσης. Εξάλλου και ο Ορφανίδης διεκδικεί με αξιώσεις θέση καθώς αναμένεται να έχει αρκετό χρόνο συμμετοχής φέτος, οπότε δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη με συμμετοχή του νεαρού μεσοεπιθετικού αντί άλλου συμπαίκτη του.

Εξάλλου ο Λουτσέσκου αναμένεται να δει τόσο στην σημερινή πρωινή προπόνηση, όσο και σε αυτή της Παρασκευής την ετοιμότητα των παικτών του για να προχωρήσει στο τελικό σχέδιο για το ματς όπου η Skoda Ξάνθη θα διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο.

Το ευχάριστο για την ξανθιώτικη ομάδα είναι πως το απουσιολόγιο είναι λευκό κι έτσι άπαντες οι ποδοσφαιριστές είναι στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού.

Οριστικά στη Super League ο Λεβαδειακός

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ δεν έκανε δεκτή την έφεση της Κέρκυρας, οπότε οι «Φαίακες» οριστικά υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

Να σημειώσουμε ότι στην περσινή σεζόν η Κέρκυρα σώθηκε μαθηματικά στην βαθμολογική κατάταξη, όμως η εμπλοκή που υπήρξε στα διοικητικά της με το ΔΣ στο οποίο συμμετείχαν μέλη της προηγούμενης διοίκησης και θεωρήθηκε παράτυπο, οδήγησαν την ομάδα του Ιονίου στον υποβιβασμού. Αντίθετα, οι «Βοιωτοί» που είχαν υποβιβαστεί μαθηματικά καθώς είχαν τερματίσει στην 16η θέση, παραμένουν στην κατηγορία.

Η ανακοίνωση: «Το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκδίκασε σήμερα (σ.σ. χθες) την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα/Κασσιόπη κατά της υπ’ αριθμόν 67/2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ. Με την υπ’ αριθμόν 97/18-8-2015 απόφασή της απέρριψε την προσφυγή κατά της προσβαλλόμενης υπ’ αριθμόν 67/2015 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ. Διατάσσει την κατάπτωση του καταβληθέντος από την προσφεύγουσα παραβόλου. Κρίθηκε, αποφασίστηκε και δημοσιεύτηκε σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριό του στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΠΟ στις 18 Αυγούστου 2015, χωρίς την παρουσία των διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους».

Έτσι οι 16 ομάδες του επερχόμενου πρωταθλήματος θα είναι οι:

A.E.K.

Αστέρας Τρίπολης

Ατρόμητος Αθηνών

Βέροια

Ηρακλής

ΑΕΛ Καλλονής

Λεβαδειακός

Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός

Παναιτωλικός

Πανθρακικός

Πανιώνιος

Π.Α.Ο.Κ.

ΠΑΣ Γιάννινα

Πλατανιάς Χανίων

Skoda Ξάνθη

Ο Κουκουλάκης διαιτητής στο ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη

Εν τω μεταξύ έγιναν γνωστά χθες τα ονόματα των διαιτητών που θα σφυρίξουν τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη διαιτητής ορίστηκε ο Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου) με βοηθούς τους Ποντίκη (Πρέβεζας) – Μαγιάννη (Άρτας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Φωτιάδης (ΕΠΣ Σερρών). Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αγώνα της πρεμιέρας και συγκεκριμένα στο Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα 4ος διαιτητής ορίστηκε ο Ξανθιώτης Ευάγγελος Κιοτζένης (1ος διαιτητής Τζήλος) ενώ στο ίδιο ματς 2ος βοηθός επόπτης θα είναι ο επίσης Ξανθιώτης, Κουλά Χασάν.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …