Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Προκηρύχθηκαν 120 θέσεις ιεροδιδασκάλων στις Μουφτείες της Θράκης

Προκηρύχθηκαν 120 θέσεις ιεροδιδασκάλων στις Μουφτείες της Θράκης

0

 

40 θέσεις στην Ξάνθη – 60 στην Κομοτηνή και 20 στο Διδυμότειχο

Προκηρύχθηκαν εκατόν είκοσι (120) θέσεων ιεροδιδασκάλων ισλαμικής θρησκείας στις Μουφτείες Θράκης. Οι ιεροδιδάσκαλοι θα προσληφθούν με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας εννέα (9) μηνών. Το έργο τους θα είναι η διδασκαλία του Κορανίου στα Tεμένη της Θράκης ή – εφόσον το επιθυμούν και προκύψει σχετική ανάγκη – και σε μαθητές μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που φοιτούν σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των θρησκευτικών, κατόπιν σχετικής απόφασης του αρμοδίου κατά περίπτωση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, οι ιεροδιδάσκαλοι μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, κατόπιν σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας − Θράκης, να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης, καθώς και την αραβική γλώσσα στα μουσουλμανικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, έστω και αν δεν κατέχουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια.

Επιπλέον, προς κάλυψη επειγουσών αναγκών, μπορούν με απόφαση του οικείου Μουφτή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, ως βοηθητικό διοικητικό προσωπικό και εντός του νομίμου ωραρίου. Σε περίπτωση που ο ιεροδιδάσκαλος δεχθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε Σχολείο ή σε Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο ή στην Κεντρική Υπηρεσία της Μουφτείας, τεκμαίρεται ότι τροποποιείται ανάλογα η σύμβαση εργασίας με σύμφωνη γνώμη και των δύο μερών, με αντίστοιχη μείωση της βασικής του απασχόλησης στα Τεμένη όπου τοποθετήθηκε.

Οι ιεροδιδάσκαλοι που θα αποδεχθούν να προσφέρουν τις ανωτέρω υπηρεσίες, δεν θεωρείται ότι παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες πέραν των συμβατικών, ούτε δικαιούνται πρόσθετης αμοιβής.

Οι θέσεις κατά Μουφτεία, κατ΄ αναλογία με τις διατάξεις άρθρου 53 του ν. 4115/2013, έχουν ως εξής:

α) ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ : Εξήντα (60) θέσεις.

β) ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ : Σαράντα (40) θέσεις.

γ) ΜΟΥΦΤΕΙΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ : Είκοσι (20) θέσεις.

Στην Προκήρυξη αναφέρονται οι θέσεις, τα τυπικά προσόντα, η προθεσμία, ο τόπος υποβολής της αίτησης συμμετοχής, τα αναγκαία δικαιολογητικά και η διαδικασία διενέργειας της συνέντευξης. Το πλήρες κείμενο της προκήρυξης έχει δημοσιευτεί στην Eφημερίδα της Κυβερνήσεως στο τεύχος 1671/Β΄/11-8-2015 (ΑΔΑ: 7208465ΦΘ3-ΥΥΚ) και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (http://www.minedu.gov.gr/).

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

α) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, Διοικητήριο, Τ.Κ. 671 00, Ξάνθη, Τ.Θ. 157. (Τηλ: 2541350303)

β) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, Στ. Κυριακίδη 91, Τ.Κ. 691 00, Κομοτηνή. (Τηλ: 2531025292)

γ) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Δήμητρας 19, Τ.Κ. 681 00,

Αλεξανδρούπολη. (Τηλ: 2551355370)

Όλα έτοιμα για τις 1.095 προσλήψεις στα νοσοκομεία μέσω ΑΣΕΠ

Έτοιμη η πρώτη φάση των «προστατευόμενων» (ΦΕΚ)

Και ενώ όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται για εκλογές, την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν πως είναι έτοιμα για την πλήρωση 1.095 κενών οργανικών θέσεων, διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε Φορείς του Υπουργείου Υγείας από το ΑΣΕΠ. Το γεγονός αυτό θεωρείται πλέον «τετελεσμένο» μετά και από την σχετική έγκριση του Υπουργείου όπως προκύπτει από τον καθορισμό θέσεων που θα προσληφθούν από τους «προστατευόμενους» του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα σύμφωνα έγγραφο του Υπουργείου Υγείας έτοιμη για έκδοση είναι η προκήρυξη για 1.095 προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας διαφόρων ειδικοτήτων όπως νοσηλευτικό προσωπικό και ιατρών όπου εννιακοσίων ογδόντα πέντε (985) κενές οργανικές θέσεις θα καλυφθούν με νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ και 69 θέσεις θα καλυφθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998 και έχουν ήδη εγγραφεί στους καταλόγους του ΟΑΕΔ. Τον αριθμό των θέσεων εργασίας σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998, σε εξήντα εννέα (69) προβλέπει απόφαση που υπογράφει η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας κ. Φωτίου. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας έχει τονίσει ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες ανάγκες 4.500 προσλήψεων στα νοσοκομεία και τα ιατρικά κέντρα.

21 θέσεις στην Καθαριότητα του Δήμου Ξάνθης

Προς έγκριση από τον ΑΣΕΠ

Προσλήφθηκαν και εργάζονται στον δήμο Ξάνθης οι μισοί από τους 233 του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας

Έτοιμη είναι η προκήρυξη για 21 εποχικές θέσεις στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης . Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η προκήρυξη έχει σταλεί στον ΑΣΕΠ και αναμένεται έγκριση. Επίσης σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας που «τρέχει» σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες έχουν ήδη προσληφθεί και εργάζονται κανονικά οι μισοί από τους 233 επιτυχόντες.

581 οδηγοί, διανομείς και υπάλληλοι στα ΕΛΤΑ

Οι προκηρύξεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα

Πεντακόσιες ογδόντα μία θέσεις εποχικού προσωπικού θα προκηρύξει το προσεχές χρονικό διάστημα η Ελληνικά Ταχυδρομεία ΑΕ, μετά την εγκριτική απόφαση που απέσπασε από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Οι θέσεις κατανέμονται στις 4 βασικές ειδικότητες των ΕΛΤΑ ως εξής:

ΔΕ Διανομέων – 302 θέσεις

ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης – 185 θέσεις

ΔΕ Οδηγών – 49 θέσεις

ΥΕ Διαμετακομιστών -45 θέσεις

Αφορούν απασχόληση τόσο στην κεντρική υπηρεσία , όσο και στις περιφερειακές υπηρεσίες των ΕΛΤΑ σε όλη τη χώρα.

Οι προκηρύξεις αναμένεται ότι θα εκδοθούν εντός του Σεπτεμβρίου.

Στα κύρια προσόντα που απαιτούνται για ΔΕ Οδηγών είναι δίπλωμα επαγγελματικής κατάρτισης ΙΕΚ ή πτυχίο Α’ και Β’ κύκλου σπουδών ΤΕΕ αντίστοιχης ειδικότητας.

Για ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης δίπλωμα ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας χρηματοπιστωτικών ή διοικητικών υπηρεσιών ή άλλος ισότιμος τίτλος.

Για ΔΕ Διανομέων οποιοσδήποτε τίτλος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άδεια οδήγησης μοτοσικλέτας.

Πρόσληψη 42 ηλεκτροτεχνικών στη ΔΕΔΔΗΕ

Η απόφαση πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης

Την πρόσληψη 42 ατόμων με ειδικότητα Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων στην Εταιρεία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε» υπέγραψε, χθες, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης. Το νέο προσωπικό το οποίο επιλέχθηκε με βάση τον πίνακα επιτυχόντων της 3Κ/2014 προκήρυξης, θα καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Η απόφαση πρόκειται να δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Σύσταση 1.686 οργανικών θέσεων σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Tο Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στη σύσταση συνολικά 1.686 οργανικών θέσεων Αγγλικής Γλώσσας, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες θα μετατεθεί αντίστοιχος αριθμός εκπαιδευτικών υπηρετούντων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με διαφανείς διαδικασίες και όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία. Η σύσταση των συγκεκριμένων θέσεων είναι ένα πρώτο βήμα στην προσπάθεια του Υπουργείου να αποκαταστήσει αδικίες που προέκυψαν από επιλογές, μεθοδεύσεις και πολιτικές των προηγούμενων ηγεσιών του Υπουργείου. Σε αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο θα συνεχίσει τις προσπάθειές του. Πιο συγκεκριμένα, για τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νέων ολοήμερων τμημάτων δημοτικών σχολείων τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως ολοήμερα από το 2008 και στο εξής, αλλά και για τις ανάγκες της λειτουργίας των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) συστήνονται ανά κλάδο και περιοχή μετάθεσης οι εξής οργανικές θέσεις:

•Αγγλικής Γλώσσας (ΠΕ06) συστήνονται 732 οργανικές θέσεις

•Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) συστήνονται 299 οργανικές θέσεις

•Μουσικής (ΠΕ16) συστήνονται 655 οργανικές θέσεις

ΟΑΕΔ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις 2.417 θέσεις στα κοινωφελή προγράμματα

Ο ΟΑΕΔ καταρτίζει νέα πρόσκληση για 17.917 θέσεις

Στην διαδικτυακή πύλη του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr) και συγκεκριμένα στην ενότητα Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες/Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015, αναρτήθηκαν σήμερα:

Α. Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης στο «Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα 2015», ο οποίος περιλαμβάνει 2.417 ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι θα εργαστούν με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση για 5 μήνες στους Επιβλέποντες Φορείς, όπως αυτοί έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης 4/2015 της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ.

Β. Ο Πίνακας Αποκλειομένων για το ίδιο πρόγραμμα. Η κατάρτιση των πινάκων έγινε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της Δημόσιας Πρόσκλησης, η οποία έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης (Κωδικός Αριθμός Αίτησης) τη σειρά κατάταξής τους στους Πίνακες Κατάταξης Ανέργων ή στον Πίνακα Αποκλειομένων τον λόγο αποκλεισμού τους.

Ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων τα οποία εμπεριέχονται στους Προσωρινούς Πίνακες μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των Προσωρινών Πινάκων, δηλαδή από τις 8:00 το πρωί της Παρασκευής 7 Αυγούστου μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου 2015. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Εθνικής Αντίστασης 8, Άλιμος, Τ.Κ.: 174 56, E-mail: press@oaed.gr.

Οι ενστάσεις

Η υποβολή ενστάσεων γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο από πιστοποιημένους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Οργανισμού µε τη χρήση κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αυτοματοποιημένων διαδικασιών και με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους ενδιαφερόμενους και τη μείωση της γραφειοκρατίας, οι ενιστάμενοι είχουν την δυνατότητα να υποβάλουν τυχόν απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά ως συνημμένα αρχεία της ένστασης τους, είτε με κατάθεση στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι της Τρίτης 11 Αυγούστου, βάσει και των όσων ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Επισημαίνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξέτασης των ενστάσεων από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, εντός δεκαπέντε (15) εργάσιμων ημερών θα εγκριθεί με απόφαση της Διοικήτριας του ΟΑΕΔ, κυρίας Μαρίας Καραμεσίνη, ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων. Ο Οριστικός Πίνακας θα αναρτηθεί, με την ανακοίνωση της έκδοσης του, στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ. Εκτός από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, θα καταρτιστούν και δημοσιοποιηθούν: α) Οι πίνακες κατάταξης επιτυχόντων ανά φορέα και ειδικότητα, καθώς και β) οι πίνακες κατάταξης επιλαχόντων ανά φορέα, ειδικότητα και επιλογή με βάση τις δηλωθείσες προτιμήσεις. Οι άνεργοι οι οποίοι θα περιλαμβάνονται στον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία υπόδειξης τους στους Επιβλέποντες Φορείς. Ήδη, ο ΟΑΕΔ καταρτίζει την επόμενη Δημόσια Πρόσκληση για 17.917 θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας σε φορείς του Δημοσίου, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος. Η Δημόσια Πρόσκληση, αφού εγκριθεί από το ΑΣΕΠ, θα δημοσιοποιηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…