Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μύδροι Μπένη κατά της δημοτικής αρχής με αφορμή τη λογοδοσία του δημάρχου

Μύδροι Μπένη κατά της δημοτικής αρχής με αφορμή τη λογοδοσία του δημάρχου

0
benis syndyasmos

Με δημόσια δήλωση ο συνδυασμός «Συμμετέχω» δε συμμετείχε στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση για τα Πεπραγμένα του δήμου

Κατηγορίες και σκληρή κριτική για την εικόνα της πόλης, τη στάση της πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο και τους χειρισμούς της δημοτικής αρχής

Με δημόσια δήλωση ο συνδυασμός «Συμμετέχω» του δήμου Ξάνθης δια μέσω του επικεφαλής του Δημήτρη Μπένη δήλωσε ήδη από χθες ότι δε θα συμμετέχει στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε για τα Πεπραγμένα του δήμου Ξάνθης, υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για μία τυπική διαδικασία, όπου η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος δεν θα απαντούσαν σε ουσιαστικά προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών και δεν θα είχαν την πρόθεση να δώσουν εξηγήσεις για χειρισμούς που όπως, διατείνεται, δε συνάδουν με την ορθή αυτοδιοικητική διαχείριση. Ο κ. Μπένης εξαπολύει μύδρους και κατηγορίες κατά της δημοτικής αρχής με παραδείγματα από την εικόνα της πόλης, αλλά και άλλες διαχειριστικές επιλογές της συμπολίτευσης.

Η ανακοίνωση της παράταξης «Συμμετέχω» για την αποχή της

Στον προγραμματισμένο απολογισμό του Δημάρχου για το τελευταίο τετράμηνο του 2014, ο Συνδυασμός ‘’ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ’’ δεν θα παραστεί, διότι πιστεύουμε πως κάθε δημοτική αρχή πρέπει πρωτίστως να απολογείται στους πολίτες για την καθημερινότητα που βιώνουν και όχι με παρουσιάσεις όπου το μαύρο γίνεται άσπρο και οι αλήθειες ή δεν λέγονται καθόλου ή λέγονται μισές.

Η τωρινή δημοτική αρχή θα έπρεπε να απολογηθεί λοιπόν για την απαράδεκτη εικόνα της πόλης, όσον αφορά την καθαριότητα, για την ανακύκλωση, που μετά από το μοίρασμα των μπλε κάδων την άφησαν στον αυτόματο πιλότο, με τα γνωστά αποτελέσματα. Για τα αδέσποτα που ένα χρόνο τώρα ακούμε τις ίδιες δικαιολογίες. Για την απένταξη μεγάλων έργων που δεν συζητήθηκαν ποτέ. Για το κλειστό κολυμβητήριο. Για την ποιότητα του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου η συμπεριφορά Δημάρχου και Προέδρου, το έχουν υποβαθμίσει σε ένα από τα χειρότερα που έχουν υπάρξει στο Δήμο Ξάνθης. Για το αλαλούμ με τα τραπεζοκαθίσματα και τα μόνιμα κατειλημμένα πεζοδρόμια. Για την κάλυψη των πράξεων Αντιδημάρχων και Συμβούλων σε θέματα όχι μόνο πολιτικά κολάσιμα  αλλά και ποινικά (Μούρκας – Αγκόρτσας). Για τη συνεχή μετατόπιση των ευθυνών, σε υπαλλήλους ή στην προηγούμενη διοίκηση, για ότι δεν συμφέρει ή δεν βολεύει. Για την εκτόξευση των απευθείας αναθέσεων, με αποτέλεσμα την αύξηση των εξόδων. Για την κατασπατάληση εκατομμυρίων κυβικού νερού από τη ΔΕΥΑΞ. Για την ανάθεση έμμισθων θέσεων, χωρίς να το γνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο, στο κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Πρόνοιας, σε συγγενικά πρόσωπα, χωρίς πρόχειρο διαγωνισμό και χωρίς να δίνουν τη δυνατότητα επιλογής από την αγορά εργασίας, μιας και πρόκειται για θέση γιατρού. Άραγε τυχαία η σύζυγος του συγκεκριμένου γιατρού κα Καπετανοπούλου, είναι η διευθύντρια του ανωτέρω κέντρου; Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε για άλλα τόσα, αλλά έστω και για αυτά, αναμένουμε τη Δημοτική Αρχή, οποτεδήποτε και οπουδήποτε δημόσια, με όλα τα στοιχεία στο τραπέζι να δώσουμε την αλήθεια στον Ξανθιώτικο λαό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο συνάντησε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ,Πρωτοσέλιδο

Ο κ. Τοψίδης συμμετείχε σε αποστολή από τη Ροδόπη, αποτελούμενη από τον μητροπολίτη Μαρωνε…