Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Διαρρήκτες έκαναν… θυρανοίξια στον Αη Γιώργη της Διομήδειας

Διαρρήκτες έκαναν… θυρανοίξια στον Αη Γιώργη της Διομήδειας

0
diomidia-naos

Άδειασαν το Φιλόπτωχο Ταμείο – Μπήκαν από το υπόγειο – Άφησαν πίσω τους σπασμένα τζάμια και κατεστραμμένες κλειδαριές

4 – 5 διαρρήξεις σε 2 χρόνια καταγγέλλει ο ιερέας του Ναού, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος

Στόχος διαρρηκτών έχει γίνει ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου στην Διομήδεια του δήμου Αβδήρων. Όπως αναφέρει στο «Ε» ο ιερέας του Ναού πατέρας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος τα δύο τελευταία χρόνια άγνωστοι δράστες του έχουν κάνει 4 -5 φορές … «θυρανοίξια» προκαλώντας καταστροφές στον ναό και αδειάζοντας το παγκάρι ενώ παλαιότερα είχαν προκάλεσε βανδαλισμό σε εικόνες. Μια υπόθεση που έφτασε στο Εφετείο Κομοτηνής και ο δράστης είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια!

Μπήκαν από το παράθυρο του υπόγειου και άδειασαν το Φιλόπτωχο Ταμείο

Οι διαρρήκτες μπήκαν στον Ναό στο διάστημα από τις 3.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 5.30 το απόγευμα της Πέμπτης 20 Αυγούστου και αφού έκοψαν το συρματόπλεγμα, έσπασαν τα τζάμια στο παράθυρο του υπόγειο υ που συνδέεται με το Ναό και διέρρηξαν τις κλειδαριές. Όπως λέει ο πατήρ Χαράλαμπος προκάλεσαν αρκετές καταστροφές στο Ναό ενώ κατέστρεψαν εντελώς το Φιλόπτωχο ταμείο το οποίο και άνοιξαν από το πάνω μέρος που είναι ξύλινο. Ο πατήρ Χαράλαμπος δεν γνωρίζει το ποσό που αφαίρεσαν καθώς το Φιλόπτωχο ταμείο είναι κλειστό και το ανοίγουν κάθε 6 μήνες. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τον οβολό των πιστών ενοριτών μοιράζονται σε άπορες οικογένειες.

Πήραν και τον φραπέ από το ψυγείο…

Οι δράστες δεν πείραξαν τις εικόνες ούτε προκάλεσαν άλλου είδους καταστροφές εκτός από τζάμια και κλειδαριές που τους ήταν εμπόδιο ωστόσο φάνηκε η …νοοτροπία τους από το γεγονός ότι φρόντισαν να πάρουν από το ψυγείο που υπάρχει στο γραφείο του ιερέα τα δύο ποτήρια καφέ φραπέ που είχε αφήσει εκεί! Ο πατέρας Χαράλαμπος εκφράζει την ανησυχία του και τον προβληματισμό του επισημαίνοντας πως: «Κάποιοι μας έχουν βάλει στο μάτι και κάθε τόσο μπαίνουν και προκαλούν καταστροφές στην εκκλησία», ζητώντας την προστασία της Αστυνομίας αλλά και έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…