Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Βραβείο κακοτεχνίας στα πεζοδρόμια της πόλης

Βραβείο κακοτεχνίας στα πεζοδρόμια της πόλης

0
pezodromio rematos

Προβληματική σ’ όλο της το μήκος η Μ. Ρέματος – «Μπαμ και κάτω» η γυναίκα!

Πεζοδρόμιο σε δύο επίπεδα πιο πάνω στην 40 Εκκλησιών – Έχει πέσει κόσμος και κοσμάκης εκεί. Τσέπελης: «Ζητώ συγγνώμη από τους δημότες…»

Βραβείο κακοτεχνίας διεκδικούν επαξίως τα πεζοδρόμια της πόλης μας. Πλακάκια σπασμένα, βγαλμένα ή ξεκολλημένα ακόμη και σε καινούργια πεζοδρόμια συμπληρώνουν το μωσαϊκό μιας εικόνας που δεν τιμά την πόλη μας. Πέραν όμως του αισθητικού μέρους τα πεζοδρόμια αυτά που είναι διάσπαρτα στην πόλη κέντρο – απόκεντρο κρύβουν πολλές «παγίδες» καθώς γίνονται πρόξενοι ατυχημάτων και σοβαρών ενίοτε όπως σπάσιμο ποδιών ή χεριών σε δημότες. Και βέβαια γι αυτά η ευθύνη είναι του δήμου και των τεχνικών υπηρεσιών του που πέραν των άλλων έχουν την αρμοδιότητα εντοπισμού και αποκατάστασης των κακοτεχνιών που είτε προκλήθηκαν από τους δημότες ή από δημόσιες υπηρεσίες που χρειάστηκε να κάνουν κάποιες εργασίες και στη συνέχεια επέδειξαν προχειρότητα στην αποκατάσταση είτε όμως η κακοτεχνία ήταν από την παράδοση του έργου!

Προβληματική σ’ όλο της το μήκος η Μ. Ρέματος – «Μπαμ και κάτω» η γυναίκα!

Ιδιαίτερα προβληματική είναι η οδός Μεγάλου Ρέματος σ’ όλο της το μήκος. Τα πλακάκια είναι ξεκολλημένα αιωρούνται και προκαλούν πτώσεις. Χθες το πρωί έπεσε και χτύπησε το πόδι της μια κυρία μέσης ηλικία. Την βοήθησαν περαστικοί να σηκωθεί. Όπως αναφέρει η υπάλληλος του Αρτοποιείου που είναι σε εκείνο το σημείο αυτή η κακοτεχνία στο πεζοδρόμιο έχει ρίξει πολύ κόσμο κάτω: «Και τι κάνει ο δήμος; Δεν τα βλέπει; Μόνο δημοτικά τέλη να πληρώνουμε δηλαδή», διαμαρτύρεται η υπάλληλος.

Πεζοδρόμιο σε δύο επίπεδα πιο πάνω στη 40 Εκκλησιών– Έχει πέσει κόσμος και κοσμάκης εκεί

Πεζοδρόμιο «παγίδα» είναι κι αυτό απέναντι από την Δημοτική αγορά. Στο σημείο εκείνο έχει πέσει κόσμος και κοσμάκης και όμως καμιά παρέμβαση του δήμου δεν έχει γίνει. Το πεζοδρόμιο ξαφνικά χαμηλώνει επίπεδο με ένα κακότεχνο «μπάλωμα» και ενώ ρίχνεις το βήμα νομίζοντας ότι είσαι στο ίδιο επίπεδο βρίσκεσαι στο κενό και σωριάζεσαι. «Είναι εγκληματικό αυτό το σημείο. Έχουν προκληθεί πάρα πολλά ατυχήματα. Πέραν του ότι είναι απροσπέλαστο από βρεφικά καροτσάκια και αναπηρικά. Έχουμε ειδοποιήσει πολλές φορές τον δήμο να’ ρθουν να το φτιάξουν αλλά μάταια. Τόσα χρόνια η ίδια κατάσταση. Αυτό είναι ασέβεια στον πολίτη», λέει αγανακτισμένος ο κ. Λεοντής, το Φαρμακείο του οποίου είναι σ’ αυτό το σημείο.

Τσέπελης: «Ζητώ συγγνώμη από τους δημότες…»

Το «Ε» γνωστοποίησε τα συγκεκριμένα σημεία στο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Μανώλη Τσέπελη ο οποίος παραδέχτηκε το πρόβλημα και ένιωσε την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από τους δημότες: «Ζητώ συγγνώμη. Γνωρίζουμε τα σημεία αλλά έχουμε όλο κι όλο 5 άτομα προσωπικό στις τεχνικές υπηρεσίες. Περιμένουμε τα 5μηνα. Ειδικά για την Μ. Ρέματος είχαμε έτοιμο προς ένταξη στο ΕΣΠΑ το μεγάλο έργο ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας και της Δημοτικής Αγοράς και σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονταν αναπλάσεις πεζοδρομίων όμως το έργο απεντάχθηκε. Θα προσπαθήσουμε να το εντάξουμε κατά προτεραιότητα μόλις τρέξει το νέο πρόγραμμα και έτσι θα λυθεί οριστικά το θέμα στη συγκεκριμένη περιοχή», καταλήγει ο κ. Τσέπελης.

Παράπονα και διαμαρτυρίες στα τηλέφωνα: 25410 74332 και 25410 22332

Να σημειώσουμε ότι οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 25410 74332 και 25410 22332 και να γνωστοποιούν που έχουν εντοπίσει τεχνικά προβλήματα ώστε να επιληφθούν οι τεχνικές υπηρεσίες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
maxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…