Θρήνος στη Συδινή

0
mixanaki atyxima

Έχασε τη ζωή της 39χρονη μητέρα ενός παιδιού μετά από σύγκρουση της μοτοσικλέτας που οδηγούσε με τούρκικη νταλίκα στη διασταύρωση Συδινής – Κουτσού

Προβληματικά τα φανάρια της διασταύρωσης και χωρίς ορατότητα – Δημόσιος κίνδυνος οι νταλίκες στην Εθνική Οδό

Θανατηφόρο τροχαίο συνέβη χθες το πρωί στη διασταύρωση την Συδινής – Κουτσού.

Μια 39χρονη γυναίκα μητέρα ενός παιδιού από την Συδινή έχασε τη ζωή της μετά από σύγκρουση της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε με νταλίκα!

Σύγκρουση μοτοσυκλέτας με νταλίκα …

Ήταν περίπου στις 10 το πρωί όταν η 39χρονη Ε.Π. κάτοικος της Συνδινής επιβαίνοντας σε δίκυκλη μοτοσυκλέτα με κατεύθυνση από την Συδινή στο Κουτσό. Την ίδια στιγμή νταλίκα (ρυμουλκό με επικαθήμενο) με οδηγό έναν 51χρονο Τούρκο υπήκοο διέτρεχε την Εθνική Οδό Ξάνθης – Πόρτο Λάγος.. Στη διασταύρωση της Συδινής – Κουτσού όπου έχει φανάρια η 39χρονη επεχείρησε να διασχίσει τον δρόμο και τότε έγινε η σύγκρουση με την νταλίκα η οποία ήταν πλαγιομετωπική όπως αναφέρει σε αστυνομικό δελτίο η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση. Από τη σύγκρουση η 39χρνη τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου όμως μετά από λίγο κατέληξε.  

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Προβληματικά τα φανάρια της διασταύρωσης και χωρίς ορατότητα

Όπως μας έχουν πληροφορήσει κάτοικοι της περιοχής της Συδινής τα φανάρια στην διασταύρωση είναι προβληματικά και ότι συχνά απορυθμίζουν αντί να ρυθμίσουν την κυκλοφορία. Όπως επίσης και ότι υπάρχει πρόβλημα και στην ορατότητα των οδηγών που επιχειρούν να διασχίσουν τον δρόμο. Πιθανότατα αυτές να ήταν και οι αιτίες του ατυχήματος που στοίχισε τη ζωή σε μια νέα γυναίκα. Αυτές όπως και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται από το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης που διενεργεί προανάκριση.

Δημόσιος κίνδυνος οι νταλίκες στην Εθνική Οδό

Το θανατηφόρο τροχαίο δίνει αφορμή για άσκηση σκληρής κριτικής στην πολιτεία πρώτα και κύρια που κωφεύει επί σειρά ετών σ’ ένα ζήτημα που αφ’ ενός θέτει σε κίνδυνο τη ζωή πολιτών αφ΄ ετέρου ζημιώνει το ελληνικό δημόσιο. Πρόκειται για τις …πονηριές που κάνουν κυρίως τούρκικες νταλίκες που για να μην πληρώσουν διόδια στην Εγνατία επιλέγουν να διατρέχουν την Εθνική οδό περνώντας μέσα από χωριά, αυξάνοντας την επικινδυνότητα και επιβαρύνοντας το οδόστρωμα από το βαρύ φορτίο που συνήθως μεταφέρουν. Κι όλα αυτά χωρίς να πληρώνουν μία! Για το θέμα έχουν γίνει παρεμβάσεις προς το υπουργείο Μεταφορών και από τοπικούς πολιτικούς παράγοντες, όπως βουλευτές και από φορείς, όπως το ΕΒΕ Ξάνθης όμως φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Επιτέλους πρέπει να βρεθεί μια λύση στο θέμα πριν θρηνήσουμε άλλα θύματα!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…