Αρχική ΓΝΩΜΕΣ The corruption

The corruption

0
ellines3

Τα Αγγλικά τα απεχθάνομαι, έρχονται όμως στιγμές που κάποιες λέξεις φοριούνται σαν ένα καλοραμμένο κουστούμι από διάσημο ράφτη. The corruption λοιπόν, η διαφθορά. Επίσης στην προκειμένη περίπτωση θα πήγαινε και η λέξη corrosion, διάβρωση, rust, η σκουριά. Είναι οι λέξεις που ταιριάζουν στην σημερινή πολιτική και κοινωνική κατάσταση της Πατρίδας μας. Τα πάντα έχει διαβρώσει η σκουριά. Οι φλέβες της ψυχής μας έγιναν μεταλλικές, σκούριασαν τρύπησαν και τώρα τρέχουν πρασινισμένα υγρά στο εξωτερικό τους μέρος προκαλώντας απέχθεια, δυσφορία και μια διάθεση για πνευματικό έμετο.

Τριάντα πέντε χρόνια περάσαμε σαν Σουλτάνοι με χορεύτριες, BMW, ερωμένες και παλλακίδες. Ζουμιά χρυσοφόρων φρούτων ικανοποιούσαν τα εξευγενισμένα λαρύγγια μας και μας βοηθούσαν σε έναν εύκολο και γλυκό ύπνο, τον ύπνο της συνείδησης και το διεγερτικό του καταστροφικού εγωισμού μας. Ο κάθε Έλληνας πιστεύει τον εαυτό του τουλάχιστον σαν Νίτσε και στην χειρότερη περίπτωση σαν Ναπολέοντα. Άντε να δεχτώ έστω σαν Μέγα Αλέξανδρο, μέχρις εκεί όμως, αναμφιβόλως τίποτα λιγότερο. Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρέ; Το καμάρι της μάνας μου!

Οι Έλληνες είμαστε τα τελευταία 35 χρόνια ειδήμονες κατ αρχήν σε θέματα ποδοσφαίρου. Κατ’ αρχήν, το λέω και το σημειώνω. Δευτερευόντως σε θέματα οινολογίας με ειδικότητα στα τσίπουρα σε παγκόσμια εμβέλεια. Καλά, στην πολιτική δεν νομίζω πως υπάρχει άλλος λαός με τις δικές μας γνώσεις, εμβαθύνσεις και αναλυτική διάθεση. Αυτό αποδεικνύεται και εκ του γεγονότος ότι είμαστε ένα αριστερό κράτος με όλες τις αποχρώσεις μιας κοινωνίας μπουρζουάδων. Κανείς δεν αμφισβητεί την σπουδαιότητα της ιδιότητας ένας λαός να γέρνει και να γερνά με τα νάματα του Νικολάϊ Τσαουσέσκου και της εριτίμου συζύγου του Έλενας. Είναι δικαίωμα του λαού μας να θέλει και να απαιτεί τον πλούτο, την χλιδή και τις απολαύσεις του φίλου και μάλλον γείτονος λαού της Ρουμανίας.

Δεν ξέρω τι είναι εκείνο που ωθεί εμάς στην αντίπερα όχθη του καπιταλισμού της Αυστρίας και της Ολλανδίας. Να είναι η κακή πληροφόρηση, να είναι η έντεχνη και αποτελεσματική προπαγάνδα της Αριστεράς τα τελευταία εξήντα χρόνια; Δεν ξέρω. ΄Ισως να είναι και η κρυφή και μελετημένη απομάκρυνσή μας από τους προπάτορες μας Επίκουρο και Σοφοκλή, ίσως. Μας επεβλήθη η θεωρία του Απόστολου Παύλου από το Ισραήλ και του Γερμανού Κάρλ Μάρξ. Τα αποτελέσματα για τον πολιτισμό είναι σαφή και ορατά. Μακριά από τον Αριστοτέλη και τον Αισχύλο είναι σαν να βλέπεις τον ΄Ηλιο από τον Πλούτωνα, φαίνεται σαν αστέρι και όχι σαν ήλιος.

Εν πάσει περιπτώσει εμείς τώρα είμαστε αριστεροί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές και πολιτικές συνθήκες. Βρέξει χιονίσει. Δεν θέλουμε την αδικία του διπλανού μας και ζητάμε να παίρνουμε από την Νομαρχία το ίδιο κουπόνι φαγητού όλοι. Το βούτυρο να το φάνε οι Γερμανοί και οι Εγγλέζοι, να φράξουν οι αρτηρίες, να πάθουν έμφραγμα και να πεθάνουν αυτοί, όχι εμείς με τα λαχανικά και τα όσπρια. Λέμε κανένα αστείο για να περνάει η ώρα τώρα που θα μας λείψει και ο πασατέμπος.

Η Διαφθορά δεν ήρθε μόνη της, υπήρξαν αχθοφόροι αντοχής, ήταν όλοι αυτοί που φώναζαν για παροχές, αυξήσεις, επιδόματα, άδειες, οδοιπορικά, εκτός έδρας και τόσα άλλα αποτελεσματικά διαβρωτικά υλικά. Σήμερα οι σωλήνες μεταφοράς τροφών και οξυγόνου τρύπησαν, χάνουν λάδια και γαστρικά υγρά σε όλες τις ενώσεις. Παντού αρρώστια και οξυδώσεις . Οι ιδεολόγοι της Αριστεράς κατηγορούν τους μπουνταλάδες της δεξιάς, παριστάνουν τον ανήξερο και σφυρίζουν αδιάφορα τραγούδια της λεφτεριάς και κρυφά της κομματικής κλεφτουριάς. Μιλάνε οι φωνές της αριστεράς για τις στερήσεις της εργατιάς αποκρύπτοντας τις ιατροκοινωνικές συνταγές που παρείχαν οι ίδιοι άνευ δισταγμού για την εξάπλωση των λαϊκών ναρκωτικών. Λίγες ώρες δουλειάς, πολλές ώρες τεμπελιάς, λίγο κρασί και μιζέρια χαρωπή. Μετά θα έρθει και ο πλούτος, που θα πάει, δεν θα ρθεί;

Σε αριστερό άνθρωπο μίλα για παροχές, για προστασία του πολίτη από το κράτος και δικαιώματα του λαού. Για δουλειά, κούραση και προσφορά μην του μιλήσεις, θα γίνετε εχθροί ,άαα, υπάρχουν και όρια στην ανοχή μας.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Περί Μονταζιέρας

Γράφει ο Στέργιος Γιαλάογλου, δικηγόρος Μετά το Σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο περί ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΑΣ …