Σχόλια 17/07/15

0
entheto kalokairi15-web
5 χρόνια, 3 Μνημόνια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ που τα έφεραν, διασπάστηκαν. Μόνο οι ΑΝΕΛ του Καμμένου έμειναν αλώβητοι, κι ας ήταν φανατικοί «αντιμνημονιακοί»!


Κυκλοφόρησε το Ένθετο
Σήμερα μαζί με την εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ, κυκλοφορεί και το ένθετο «Καλοκαίρι 2015- Καλοκαιρινή συμφωνία της φυσικής ομορφιάς»
Παρά τη δύσκολη πολιτική και οικονομική συγκυρία, το ένθετο κυκλοφόρησε και ήδη διανέμεται από τον Έβρο μέχρι τις Σέρρες σε 15.000 αντίτυπα και θα διαβαστεί από 50.000 αναγνώστες το λιγότερο.
Πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια η οποία έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση στις Επιχειρήσεις της Περιφέρειάς μας.
Σας ευχόμαστε καλή ανάγνωση.


Γ.Δ.Ευχές για το Μπαϊράμ

Σήμερα 17 Ιουλίου, οι Μουσουλμάνοι συμπολίτες μας γιορτάζουν το λεγόμενο Σεκέρ Μπαϊράμ. Αφού πέρασαν μια μεγάλη περίοδο νηστείας, από σήμερα γιορτάζουν και απολαμβάνουν το τέλος της νηστείας και την αρχή της χαράς και γιορτής.
Με την ευκαιρία λοιπόν αυτή, ευχόμαστε ολόθερμα στους αγαπητούς συμπολίτες μας, μουσουλμάνους, να περάσουν με υγεία και οικογενειακή ευτυχία τις ημέρες της θρησκευτικής τους γιορτής.
BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN
Γ.Δ.


Αναγνώριση
Πάγια θέση της στήλης και της εφημερίδας κατά προέκταση είναι η βασική αναγνώριση που αποτελεί αρχή μας, ότι για τα παθήματά μας δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.
Είναι χυδαίος λαϊκισμός η προσπάθεια μετατόπισης των ατομικών ευθυνών σε τρίτους και δη ξένους, οι οποίοι μάλιστα δεν μπορούν να υπερασπιστούν τη θέση τους για όσα τους κατηγορούν οι ντόπιοι πατριώτες ελληναράδες.
Κι όταν αυτός ο λαϊκισμός ξεκινά από την Αριστερά και γίνεται κυρίαρχο στοιχείο, τότε θλίβεσαι διότι η αριστερή ρητορεία απαξιώνεται και αυτοαναιρείται.
Αφορμή για τα παραπάνω η συζήτηση στη βουλή. Όπου προσγειωθήκαμε ανώμαλα στην πραγματικότητα. τσαλακωμένοι, ξάγρυπνοι και κατά τι ήρεμοι.
Γ.Δ.


Αναμενόμενο το «ΝΑΙ»
Ήταν από τις λίγες ψηφοφορίες στην ελληνική βουλή που δεν υπήρχε αγωνία για το αποτέλεσμα. Ήταν σίγουρο, όπως και έγινε, το ΝΑΙ. Η αγωνία της ψηφοφορίας έγκειτο στο πόσα ΟΧΙ θα υπήρχαν από την κυβερνητική πλευρά.
Έγιναν βέβαια κάποιες ασκήσεις αριθμητικής ως προς την αφαίρεση (κυρίως) αλλά και την πρόσθεση. Αυτή αφορούσε τις ψήφους της αντιπολίτευσης, ενώ η αφαίρεση τα κυβερνητικά ΟΧΙ.
Υπήρχε παρασκήνιο πριν την ψηφοφορίας αυτό είναι βέβαιο. Όμως το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο. Ήταν αναμενόμενο ότι το ΝΑΙ θα υπερτερήσει όπως και έγινε.
Γ.Δ.


Ανασύνταξη
Και τώρα τι; Αφού οι πολιτικές πλευρές απευθύνθηκαν στον λαό και αιτιολόγησαν την ψήφο τους, αφού ψήφισαν και στήριξαν την κυβέρνηση οι της αντιπολίτευσης, από δω και πέρα ξεκινάει η ανασύνταξη. Για όλους.
Για την κυβέρνηση να κάνει ανασχηματισμό και να προχωρήσει στην εφαρμογή του Μνημονίου σιγά-σιγά, για την αντιπολίτευση να αξιολογήσει την αποδοχή της θετικής στάσης στη βουλή, στηρίζοντας την κυβέρνηση. Και βέβαια, αρχίζοντας μια προσπάθεια ανασύνταξης δυνάμεων.
Καλοκαίρι μεν, όμως ακόμη πολλά πράγματα έχουν να γίνουν κυρίως από την κυβέρνηση που φέρει και την κύρια ευθύνη υλοποίησης της νέας Συμφωνίας.
Γ.Δ.


Πρώτη φορά Αριστερό μνημόνιο
Αυτό ήταν. Το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Πρώτη φορά Αριστερά, τρίτη φορά μνημόνιο. Το τρίτο μνημόνιο ‘’σώζει’’ προσωρινά την χώρα από το Grexit. Προσωρινά, γιατί ακόμα και τώρα που ψηφίστηκαν τα μέτρα που προβλέπει, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσουν να υλοποιηθούν. Ποιος διαβεβαιώνει ότι τα συνήθη φορολογικά υποζύγια θα μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους παλιούς και νέους; Ποιος διασφαλίζει ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δόσεις δανείων προς τις τράπεζες, όταν το εισόδημά τους θα μειώνεται δραστικά από την αύξηση των φόρων και την ακρίβεια; Πολλοί νόμιζαν ότι η μεγάλη δοκιμασία για την συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι η υπογραφή της επώδυνης συμφωνίας και η ψήφισή της από την Βουλή. Το πρώτο φτάσαμε να το ευχόμαστε προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα, για τα οποία κανείς δεν είχε, ασφαλώς, προνοήσει (Grexit, δραχμή κτλ). Το δεύτερο πέρασε οριακά από την Βουλή με την στήριξη κυρίως της Αντιπολίτευσης. Ο πραγματικός κόλαφος για την κυβέρνηση, θα είναι οι συνέπειες στην κοινωνία από την εφαρμογή της συμφωνίας. Οι Αριστερές δυνάμεις, ακόμη και οι εξωκοινοβουλευτικές, προσπαθούν να διαχωρίσουν την θέση τους, ή καλύτερα να διαχωρίσουν τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ από την Αριστερά. Και αυτό διότι νιώθουν ότι η αποτυχία αυτή θα πιστωθεί εις βάρος όλου του Αριστερού κινήματος.
Χ.Δ.


Απεργία με… εργασία
Για την Τετάρτη είχε προγραμματιστεί η πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μια απεργία που αποφασίστηκε την τελευταία στιγμή, για να ασκήσει, υποτίθεται, πίεση κατά της ψήφισης των προαπαιτούμενων της νέας συμφωνίας, του τρίτου, ουσιαστικά, μνημονίου, από την Βουλή. Χωρίς συμμετοχή, χωρίς ενδιαφέρον και διάθεση, στην συγκέντρωση της Κεντρικής Πλατείας το πρωί της Τετάρτης ήταν ελάχιστοι οι υπάλληλοι που συμμετείχαν, καθώς ήταν πολλοί λίγοι αυτοί που αποφάσισαν να απεργήσουν. Σε Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, δήμο Ξάνθης και Εφορία έμοιαζε σαν μία ακόμη τυπική μέρα. Οι περισσότεροι υπάλληλοι βρίσκονταν στις θέσεις τους, και όσοι απουσίαζαν το έκαναν κυρίως γιατί βρίσκονταν σε άδειες. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Ξάνθης της ΑΔΕΔΥ, Γιάννης Μπούτος, χαρακτήρισε την απεργία ‘’προειδοποιητική’’, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε αρκετός χρόνος ενημέρωσης των υπαλλήλων και θεωρώντας ότι τους επόμενους μήνες που θα κατανοήσουμε όλοι τι φέρνει το τρίτο μνημόνιο θα υπάρξουν μεγαλύτερες κινητοποιήσεις. Πάντως, το κλίμα ανάμεσα στους υπαλλήλους έδειξε ότι ελάχιστοι πιστεύουν πλέον στις απεργίες και στο ότι μπορούν αυτές να αλλάξουν την βούληση της κυβέρνησης. Εξάλλου, μεγάλη μερίδα του κόσμου ευελπιστούσε στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, αφού έφτασε να είναι μονόδρομος για μια οικονομική ανάσα ρευστότητας για την χώρα.
Χ.Δ.


Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό…
Μια χειρονομία καλής θέλησης έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης προς τον δήμαρχο Τοπείρου κ. Θωμά Μίχογλου που όπως και να’ χει τον τελευταίο καιρό δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Περιόδευσε λοιπόν την Πέμπτη στα χωριά του δήμου και συναντήθηκε με τους αντιδημάρχους Γιουβαντζίκ, Τσάκαλο και μίλησε και με κατοίκους. Τους ζήτησε να του καταγράψουν και να του καταθέσουν εγγράφως ποια αρδευτικά κανάλια θέλουν καθάρισμα και άνοιγμα καθώς επίσης και ποιοι αγροτικοί δρόμοι θέλουν ισοπέδωση ώστε να στείλει άμεσα γκρέϊντερ της Περιφερειακής Ενότητας. Βέβαια με τον κ. Μίχογλου δεν συναντήθηκε ο κ. Ζαγναφέρης προφανώς γιατί πρώτα πρέπει να σπάσει ο πάγος που έχει δημιουργηθεί μεταξύ τους μετά τις δηλώσεις του κ. Μίχολου εναντίον του κ. Ζαγναφέρη.   Σ’ ότι αφορά το άλλο μεγάλο θέμα με τους Μηχανικούς επίσης είναι παγωμένο μετά την αναβολή που πήρε από το περιφερειακό συμβούλιο το θέμα της έγκριση προγραμματικής σύμβαση μεταξύ δήμου και περιφέρειας για δύο μηχανικούς. Παρ’ όλα αυτά το δημοτικό σύμβουλο εγκρίνει έργα ασφαλτοστρώσεων ενώ δεν έχουν τεχνική υπηρεσία και μηχανικούς για να τα εκτελέσουν!
Μ.Ξ.


Σουρεαλιστική Αριστερά
39 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και τρεις υπουργοί ψήφισαν ΟΧΙ στη συμφωνία που έφερε ο Τσίπρας. Και είδαμε αμέσως μετά τον Λαφαζάνη ως εκπρόσωπο των 39 αντιφρονούντων βουλευτών να δηλώνει ότι στηρίζει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και το ΌΧΙ που ψήφισαν αφορά την συμφωνία! Και ερωτώ: Αν δεν τον στήριζε τι θα ψήφιζε; Τώρα αυτό αν δεν είναι ο απόλυτος σουρεαλισμός τι είναι; Κι αυτή η καραμέλα που αναμασούν ότι εμείς οι κοινοί θνητοί – λέει – δεν μπορούμε να καταλάβουμε την κουλτούρα της Αριστεράς και πως είναι να στηρίζεις κάποιον ενώ ψηφίζεις αντίθετα ειδικά σ’ ένα τόσο κρίσιμο για την χώρα ζήτημα και όταν μάλιστα η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης έκανε την υπέρβαση και ψήφισε ΝΑΙ μονοκούκι! Γιατί άραγε; Γιατί της άρεσε τόσο η συμφωνία και ήθελε να επιβραβεύσει τον Τσίπρα;
Είναι ώρα κάποιοι να σοβαρευτούν και ή να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ή να φύγουν. Η χώρα δεν αντέχει τους αριστερίστικους σουρεαλισμούς, τους παραλογισμούς και τους πειραματισμούς. Έχει ανάγκη από μια σταθερή και δυνατή κυβέρνηση για να υλοποιήσει μια επώδυνη συμφωνία με την ελπίδα να βγει η χώρα από αυτή την δίνη και ν’ αρχίσει ν’ ανασαίνει.
Όλα τα άλλα είναι εκ του Περισσού…
Μ.Ξ.


Δεν τελειώσαμε με τις περιπέτειες
Ο πρωθυπουργός μας κατέστησε σαφές ότι δε θα ξεφύγει από τις ευθύνες του. Το ανέφερε αφειδώλως στην προχθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής. Μας είπε επίσης ουκ ολίγες φορές ότι πρόκειται για μία συμφωνία που δεν πιστεύει, αλλά τη στηρίζει αναλογιζόμενος τις συνέπειες των άλλων δύο σεναρίων για τη χώρα μας. Και με αυτή τη «σημαία» κάλεσε τους βουλευτές του να ψηφίσουν υπέρ της. Κάποιοι το έκαναν. Κάποιοι όχι. Αλλά συνεχίζουν να τον στηρίζουν… Πώς ακριβώς θα τον στηρίξουν όταν θα τους καλέσει να ψηφίσουν νομοθετήματα που απορρέουν από τις δεσμεύσεις που έλαβε τη νύχτα της Τετάρτης το ελληνικό κοινοβούλιο; Το να «σώσουν» την κυβέρνηση σε περίπτωση μομφής δεν αρκεί. Άλλωστε, ποιος θα το κάνει; Ποια αντιπολίτευση θέλει τώρα εκλογές;
Κι ακόμα κι αν θέλει, ο λαός θέλει επιτέλους σταθερότητα. Διάλεξε πρωθυπουργό, διάλεξε κατεύθυνση. Όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν τελειώσαμε με τις περιπέτειες.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2024

Η κλιματική κρίση απειλεί τη Μεσόγειο Η Βαλένθια της Ισπανίας βιώνει μία από τις μεγαλύτερ…