Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Στην «κούρσα» της διαδοχής στην Ν.Δ. ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Στην «κούρσα» της διαδοχής στην Ν.Δ. ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

0
kontos-stylianidis

Η παραίτηση Σαμαρά άνοιξε την διαδικασίες διαδοχή και οι «μνηστήρες» ένας – ένας αποκαλύπτονται

Κοντός: «Μας συνδέουν πολλά με τον Ευριπίδη…» – Ο Ζαγναφέρης προβλέπει Όλγα Κεφαλογιάννη

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και η επικράτηση του ΟΧΙ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για πολιτικές εξελίξεις στην ΝΔ. Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και μετά από ευθεία αμφισβήτηση πολλών στελεχών της ΝΔ μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε την παραίτησή του και όρισε προσωρινό αντικαταστάτη του τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ανοίγοντας έτσι τις διαδικασίες διαδοχής του και κλείνοντας παράλληλα τη δική του θητεία στο τιμόνι της φιλελεύθερης παράταξης. Με την κίνησή του αυτή ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την ευθύνη της αποτυχίας της εκστρατείας υπέρ του «ναι» ωστόσο είναι γνωστό πώς η «καρέκλα» του προέδρου της ΝΔ έτριζε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Και τότε αμφισβητήθηκε από πρωτοκλασάτα στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη ωστόσο ο ίδιος επέλεξε την ανασυγκρότηση του κόμματος μέσω περιφερειακών συνδιασκέψεων. Τελικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι .

Ο Ευ. Στυλιανίδης μεταξύ των «μνηστήρων»

Παρότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη τίποτε σ’ ότι αφορά τις διαδικασίες και πότε τα μέλη της γαλάζιας παράταξη θα κληθούν να εκλέξουν νέο πρόεδρο ωστόσο οι «μνηστήρες» ένας – ένας αποκαλύπτονται. Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της όμως έχει ένα δυνατό έρεισμα μέσα στην ΝΔ. Ο Νίκος Δένδιας είναι αυτός που έχει δηλώσει ότι θα διεκδικήσει την αρχηγία ενώ προαλείφονται και ο Μάκης Βορίδης αλλά και ο περιφερειάρχης κ. Τατούλης. Από το καραμανλικό στρατόπεδο ως δελφίνοι προκρίνονται οι κ. Ευρ. Στυλιανίδης αλλά και η Ολγα Κεφαλογιάννη. Στους πιθανούς διεκδικητές αναφέρεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που ευελπιστεί να συσπειρώσει τους «καραμανλικούς», και από τη νεότερη γενιά στελεχών ο Βασίλης Κικίλιας και η Όλγα Κεφαλογιάννη. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Κοντός: «Μας συνδέουν πολλά με τον Ευριπίδη…»

Τη στήριξή του εμμέσως πλην σαφώς έδωσε στην υποψηφιότητά του Ευριπίδη Στυλιανίδη ο βουλευτής Ξάνθης κ. Α. Κοντός. Συγκεκριμένα σχολιάζοντας στο «Ε» τις πολιτικές εξελίξεις στο χώρο του είπε: «Τιμά τον Αντώνη Σαμαρά η απόφασή του να παραιτηθεί μετά από την αμφισβήτηση που δέχθηκε. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το τοπίο σ’ ότι αφορά αυτούς που θα διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι μεταξύ αυτών που πιθανόν να εκδηλώσουν την επιθυμία να είναι υποψήφιος. Με τον Ευριπίδη μας συνδέουν πολλά…», τονίζει ο κ. Κοντός υπονοώντας ότι και οι δύο ανήκουν στο καραμανλικό στρατόπεδο και κατά συνέπεια θα έχει τη στήριξη του καθότι είναι και οι δυο Θρακιώτες.

Προβλέπει Όλγα Κεφαλογιάννη ο Κώστας Ζαγναφερης:

Δυο προβλέψεις σχετικά με τη διαδοχή στην γαλάζια παράταξη διακινδυνεύει ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρης. Η πρώτη αφορά την ημερομηνία που θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία και η δεύτερη για το πρόσωπο της διαδοχής: «Θεωρώ ότι ο Ευ. Μεϊμαράκης θα είναι τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο προσωρινός πρόεδρος. Την ώρα που η χώρα περνά τόσο δύσκολα κανείς δεν έχει όρεξη να ασχοληθεί με τις εκλογές στην ΝΔ.», επισημαίνει ο κ. Ζαγναφέρης. Αναφορικά δε με το πρόσωπο της διαδοχής αυτό το βλέπει στην Όλγα Κεφαλογιάννη χωρίς βέβαια αν απορρίπτει τον Ευριπίδη Στυλιαννίδη ή την Ντόρα Μπακογιάννη για την οποία λέει πως : «θα ήταν μια καλή λύση».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…