Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Στάβλος» το Κτηνιατρείο Ξάνθης!

«Στάβλος» το Κτηνιατρείο Ξάνθης!

0
ktiniatreio 1

Εικόνες ντροπής για μια δημόσια υπηρεσία – Εγκατάλειψη του κτιρίου και του αύλειου χώρου – Ποντίκια και φίδια μπαινοβγαίνουν… Τζάμια και κάγκελα σπασμένα

Και στόχος διαρρηκτών – Ζαγναφέρης: «Έχουν δίκιο οι υπάλληλοι … Άμεσα θα γίνει ανακαίνιση»

Εικόνες εγκατάλειψης που προσβάλλουν το δημόσιο χαρακτήρα του Κτηνιατρείου Ξάνθης παρουσιάζει το κτήριο όπου στεγάζεται στην περιοχή των Λαχανόκηπων δίπλα στο παλιό Σφαγείο. Το κτήριο το οποίο χρονολογείται από το 1955 μοιάζει περισσότερο με …στάβλο παρά με μια δημόσια υπηρεσία της Π.Ε. Ξάνθης που διαχειρίζεται την υγεία της κτηνοτροφίας του νομού μας και είναι άκρως ανθυγιεινό για τους 4 υπαλλήλους της – 3 κτηνίατροι και ένα βοηθός – που είναι αναγκασμένοι να ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες.

Ποντίκια και φίδια μπαινοβγαίνουν…

Στο κτήριο προδιαγραφών του 1950 έχουν γίνει ελάχιστες παρεμβάσεις ανακαίνισης πλην από κάποια πασαλείμματα στους τοίχους. Οι τοίχοι έχουν υγρασία και φέτος από τις πολλές βροχοπτώσεις η κατάσταση έχει επιδεινωθεί. Το λάστιχο του πλυντηρίου που πλένουν τις ειδικές φόρμες που φορούν οι κτηνίατροι με ειδική πατέντα ρίχνει τα νερά από ένα παράθυρο… Παντζούρια, παράθυρα, κουφώματα για πέταμα …πόρτες με σπασμένα τζάμια. Θέρμανση με σόμπα πετρελαίου και για καλοριφέρ ούτε λόγος… Τα καλώδια των υπολογιστών κοσμούν τους τοίχους καθώς όταν έγινε το κτήριο δεν υπήρχαν υπολογιστές! Όπως μάθαμε τα ποντίκια μπαινοβγαίνουν ενώ την αυλή όπου την έχουν πνίξει τα χόρτα κυκλοφορούν και φίδια! Και μπορεί μεν οι υπάλληλοι να είναι κοντά στη …φύση ωστόσο αυτό δεν διευκολύνει, αντίθετα παρεμποδίζεται τη δουλειά τους. Οι τουαλέτες είναι απαράδεκτες ενώ στην βορεινή πλευρά έχουν μαζευτεί φερτά υλικά. Ο τμηματάρχης του Κτηνιατρείου κ. Τέγος επισημαίνει την αναγκαιότητα να γίνουν κάποιες βασικές παρεμβάσεις ανακαίνισης στο κτήριο ενώ παράλληλα αναφέρει πως χρειάζεται και διαμόρφωση του αρχείου. Επίσης προβλήματα υπάρχουν και στην καθαριότητα καθώς καθαρίζεται μια φορά την εβδομάδα.  

Και στόχος διαρρηκτών – Οι συμμορίες του Δροσερού κάνουν επέλαση

Και σαν μην έφταναν αυτά τα προβλήματα το Κτηνιατρείο Ξάνθης έχει γίνει πολλές φορές στόχος διαρρηκτών οι οποίοι έχουν αφαιρέσει υπολογιστές αλλά και είδη καθαριότητας . Να σημειώσουμε ότι το κτηνιατρείο όπως και ο ΟΑΕΔ στον οποίο επίσης έχουν γίνει πολλές διαρρήξεις απέχουν ελάχιστα από το Δροσερό όπου δρουν οι γνωστές συμμορίες.  

Ζαγναφέρης: «Έχουν δίκιο οι υπάλληλοι … Άμεσα θα γίνει ανακαίνιση»

Αναγνωρίζοντας τα κτιριακά προβλήματα και την αναγκαιότητα άμεσης παρέμβασης με μια συνολική ανακαίνιση του κτηρίου και του αύλειου χώρου ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κινεί άμεσα τις διαδικασίες: «Το κτήριο είναι παλιό και είναι εμφανής η εγκατάλειψη. Είναι ντροπή να δουλεύουν υπό αυτές τις συνθήκες οι υπάλληλοι. Έχουν δίκιο… Γι αυτό έχει γίνει μελέτη από τις τεχνικές υπηρεσίες η οποία εγκρίθηκε την Πέμπτη από την Οικονομική Επιτροπή. Η δημοπρασία θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. ‘Έχει εγκριθεί το κονδύλι των 50.000 ευρώ».  

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …