Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Έπεσαν με τα… μούτρα στη δουλειά

Skoda Ξάνθη: Έπεσαν με τα… μούτρα στη δουλειά

0
proponisi-jul15

Ξεκίνημα με διπλές προπονήσεις ενόψει του πρώτου φιλικού

Ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Ζαραδούκα

Με τα… μούτρα έπεσαν στη δουλειά οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη, μόλις κατέφθασαν στη Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Πράβετς όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας μέχρι τις 23 Ιουλίου.

Η αποστολή που έφθασε το απόγευμα της Δευτέρας στη βουλγαρική πόλη, πήρε αμέσως οδηγίες από το τεχνικό επιτελείο για το πρόγραμμα της προετοιμασίας, ενώ η πρώτη ημέρα προπονήσεων χθες αφορούσε διπλή προπόνηση (πρωί – απόγευμα). Σε αυτήν συμμετείχαν όλοι οι ποδοσφαιριστές καθώς δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, με την απογευματινή να τελειώνει με χαλάρωμα καθώς για σήμερα έχει προγραμματιστεί το πρώτο φιλικό παιχνίδι, με αντίπαλο την αλβανική Teuta, με έδρα διεξαγωγής του φιλικού το Τσάρσκο Σέλο.

Ζαραδούκας και επίσημα

 

Όπως αποκαλύψαμε στο χθεσινό φύλλο του «Ε» η Ξάνθη προχώρησε στην 4η μεταγραφή της, αυτή του Γιάννη Ζαραδούκα, με την επίσημη ανακοίνωση να έρχεται χθες μέσα από την ιστοσελίδα της ΠΑΕ.

Έτσι μετά τους Λουΐτζι Τσενάμο (τερμ.), Τόμισλαβ Τόμιτς (αμυντικός μέσος), Έλτον Ντα Σίλβα (μέσος) η Ξάνθη προχώρησε στην απόκτηση του 29χρονου αριστερού μπακ.

Ο Γιάννης Ζαραδούκας (γεν. 12/12/1985 στην Αθήνα) ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, συνέχισε στην ομάδα του Παναθηναϊκού χωρίς όμως να έχει κάποια επίσημη συμμετοχή και δόθηκε δανεικός διαδοχικά στις ομάδες: Μαρκό, Κορωπί, Πανσερραϊκός όπου κέρδισε την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ και στον Εθνικό Πειραιώς. Το 2009 έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και συνέχισε στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου όπου είχε καλές παρουσίες ιδιαίτερα την περίοδο 2010-2011 με αποτέλεσμα να κληθεί στην Εθνική Ελλάδας όπου συμμετείχε ως βασικός σε δυο διαδοχικούς επίσημους αγώνες με Ισραήλ και Λετονία. Μάλιστα έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Εθνικής.

Το 2011 αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, παραχωρήθηκε όμως ως δανεικός στον Π.Α.Σ. Γιάννινα. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό το 2012 όμως τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο της ίδιας χρονιάς παραχωρήθηκε ξανά ως δανεικός, αυτήν τη φορά στην ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης.

Το καλοκαίρι του 2013 αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον Αστέρα Τρίπολης, από τον οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2014 για να συνεχίσει την καριέρα του στον Πλατανιά όπου πέρσι σημείωσε 21 συμμετοχές και από χθες αποτελεί το νέο μέλος της Ξάνθης, ενισχύοντας την αριστερή της πτέρυγα.

Να σημειώσουμε ότι θα ακολουθήσουν τουλάχιστον δύο ακόμη μεταγραφές από τις οποίες η μία θα αφορά έναν μεσοεπιθετικό (10άρι) και η 2η ένα δεξί μπακ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε» για τη θέση του κεντρικού μέσου προορίζεται ένας Ρουμάνος ποδοσφαιριστής εγνωσμένης αξίας, χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητα του.

Επιστρέφει στην εφηβική ομάδα ο Μπεδρελής

Στον πάγκο του εφηβικού τμήματος (Κ17) της Skoda Ξάνθη θα κάθεται ο μέχρι πρότινος προπονητής της Ομάδας Νέων (Κ20), Κώστας Μπεδρελής, μετά από κοινή απόφαση των ιθυνόντων του συλλόγου και του Ξανθιώτη προπονητή.

Ο Μπεδρελής που με αυτόν στην καθοδήγηση την προπέρσινη σεζόν η Κ17 της Ξάνθης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας θα αντικαταστήσει τον Κώστα Τερζανίδη στον πάγκο της Κ17, με τον ξανθιώτικο σύλλογο να είναι σε αναζήτηση προπονητή για το τμήμα Κ20, ενόψει και της επίσημης πρώτης της ομάδας Νέων του συλλόγου την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Ο Κώστας Μπεδρελής γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου 1974 στην Ξάνθη και είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.

Έπαιξε με μεγάλη επιτυχία σε ερασιτεχνικές ομάδες της Ξάνθης όπως στον Εθνικό Ολβίου, στην Αναγέννηση Θαλασσιάς και τη Δόξα Ξάνθης.

Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ομάδα παίδων της Skoda Ξάνθη όπου την σαιζόν 2004-2005 πανηγύρισε την άνοδο από τη Β! Τοπική Κατηγορία στη Α!

Η καλή του δουλειά επιβραβεύεται και από το καλοκαίρι του 2005 βρίσκεται στα ΤΕΠ ως άμεσος συνεργάτης των προπονητών. Από το καλοκαίρι του 2010 έως το 2012 ήταν προπονητής της ομάδας Νέων της Skoda Ξάνθη ενώ τις επόμενες δύο σαιζόν ήταν στην Κ-17 με την οποία το 2014 πανηγύρισε την κατάκτηση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος στην ηλικία των Εφήβων και στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Super League. Την περσινή σεζόν ο Μπεδρελής ήταν στον πάγκο της Κ20 οδηγώντας την στην 6η θέση.

«Κούρεμα» στις αμοιβές των διαιτητών

Μεγάλες περικοπές στους διαιτητές και στους βοηθούς της Super League θα γίνουν από φέτος στα χρήματα που παίρνουν και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις το «κούρεμα» στις αμοιβές τους θα φτάσει ως και το 40%.

Τα νέα οικονομικά δεδομένα στη χώρα δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ανεπηρέαστη την ελληνική διαιτησία, που θα πρέπει να δεχτεί γερές μειώσεις αποδοχών των μελών της. Συγκεκριμένα, οι διαιτητές της Super League θα πέσουν από τα 1.520 ευρώ που παίρνουν ανά παιχνίδι στα 900 ευρώ, την ώρα που οι βοηθοί από τα 500 ευρώ θα πέσουν στα 300 το ματς. Όσο για τους παρατηρητές, θα λαμβάνουν 250 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην πόρτα της εξόδου ο Πογέτ μετά τον αποκλεισμό στην Τιφλίδα

Δύσκολη η παραμονή του Ουρουγουανού προπονητή Η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου λύγισε στα πέ…