Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτική Επικαιρότητα Συγκέντρωση με σύνθημα : «ΟΧΙ στην λιτότητα – ΟΧΙ στον φόβο»

Συγκέντρωση με σύνθημα : «ΟΧΙ στην λιτότητα – ΟΧΙ στον φόβο»

0
oxi-plateia1

Πλήθος κόσμου στην πλατεία της Ξάνθης

Χ. Ζεϊμπέκ: «ΟΧΙ στην Γερμανία που θέλει την Ελλάδα προτεκτοράτο της..»

Ηχηρό μήνυμα αντίστασης στα κελεύσματα «μιας μαύρης προπαγάνδας που ασκείται από εγχώρια και ξένα κέντρα και σκοπό έχει την τρομοκράτηση του ελληνικού λαού και την υποταγή του σε ένα ΝΑΙ θέτοντας ως διλλήματα ψευδεπίγραφα την έξοδο την χώρας από την ευρωζώνη», έστειλε από την Ξάνθη πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής 3 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι , στελέχη, μέλη και υποστηριχτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αλλά και ανένταχτοι με αγωνιστική διάθεση, διατράνωσαν την πεποίθησή τους ότι η αντίσταση είναι ο πιο ισχυρός τρόπος διαπραγμάτευσης που θα ισχυροποιήσει την κυβέρνηση να πετύχει μια συμφωνία που θα δίνει διέξοδο στην κρίση και προοπτική ανάπτυξης.

Χ. Ζεϊμπέκ: «ΟΧΙ στην Γερμανία που θέλει την Ελλάδα προτεκτοράτο της..»

oxi-plateia2Παρών στην εκδήλωση ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεϊν Ζεϊμπέκ ο οποίος κατέθεσε στο «Ε» το νόημα και το περιεχόμενο της συγκέντρωσης: «Ήρθαμε εδώ για να πούμε το ΟΧΙ στην ίδια Γερμανία που είπαν και οι πρόγονοι μας με την αντίστασή τους στον γερμανό κατακτητή. Εμείς καλούμαστε το 2015 να πούμε ξανά το ΟΧΙ στην καπιταλιστική βάρβαρη Γερμανία η οποία προσπαθεί να κάνει προτεκτοράτο τη χώρα μας. Αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν τον παγκόσμιο Πόλεμο με τα όπλα τώρα προσπαθούν να το κάνουν με την οικονομία τους. Γι αυτό το πρόγραμμα που μας προτείνουν δεν μπορούμε εμείς να το εφαρμόσουμε και να το δεχτούμε. Φέρνει φτώχεια, φέρνει ύφεση, φέρνει ανεργία. Περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις που φτάνουν το 40% Πλήττονται οι αγρότες πλήττονται οι μικρομεσαίοι. Οι μόνοι που ευνοούνται είναι οι έχοντες και κατέχοντες».

«Οι συνταξιούχοι πρέπει να πουν ΟΧΙ για να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση»

Ο κ. Ζεϊμπεκ σχολιάζοντας την εικόνα των κλειστών τραπεζών και τους συνταξιούχους στην ουρά, εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου τόνισε: «Τις τράπεζες δεν τις έκλεισε η κυβέρνηση. Τις έκλεισε η ΕΚΤ και οι ευρωπαίοι. Εμείς εζητήσαμε από το Eurogroup παράταση του προγράμματος για ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να διασφαλιστεί από την ΕΚΤ η ρευστότητα των τραπεζών και να πάμε ομαλά στο Δημοψήφισμα δεν το δέχτηκαν. Τώρα δείχνουν αυτές τις εικόνες για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Όμως ο φόβος και η τρομοκρατία δεν περνάνε. Ο Έλληνας βλέπει αυτό το άθλιο παιχνίδι που παίζουν εις βάρος του και θα πει ΟΧΙ. Εγώ ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους αυτούς που ταλαιπωρούνται από τους ηλικιωμένους μας όμως για να μπορούν να παίρνουν τις συντάξεις τους και να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση σ’ αυτή τη χώρα πρέπει να πουν κι αυτοί ΟΧΙ»!

Να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση χαιρέτησαν οι βουλευτές και στελέχη ενώ από το video wall προβλήθηκε η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το Σύνταγμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Πολιτική Επικαιρότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…