Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Πως θα πάρει ο νικητής του ΤΖΟΚΕΡ τα κέρδη του Τζακ – Ποτ;

Πως θα πάρει ο νικητής του ΤΖΟΚΕΡ τα κέρδη του Τζακ – Ποτ;

0
tzoker-deltio

Χωρίς… όριο ανάληψης ο ΟΠΑΠ – Ο οργανισμός διαθέτει τα χρήματα για τους νικητές μέσω των τραπεζών

«Μειωμένη η κίνηση, παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις» δηλώνει στο «Ε» ο πρόεδρος των πρακτόρων ΠΡΟ-ΠΟ Ξάνθης κ. Αρσένης

Ακόμη ένα Τζακ – Ποτ σημειώθηκε στο τυχερό παιχνίδι του ΤΖΟΚΕΡ με το ποσό για τους νικητές της επόμενης κλήρωσης (Κυριακή 05/07) να ανέρχεται στα 5.000.000 Ευρώ, από τα οποία τα 4.500.000 θα κερδηθούν από τον τυχερό νικητή, ή αν υπάρξουν περισσότεροι στη νικήτρια κατηγορία «5+1» θα μοιραστούν ανάλογα.

Ωστόσο, με τα όσα συμβαίνουν στην οικονομία της χώρας μας και το σκηνικό που έχει στηθεί στις τράπεζες με το ημερήσιο όριο ανάληψης των 60 Ευρώ, εύλογα προκύπτει το ερώτημα: «Πως θα εισπράξει ο νικητής τα κέρδη του;».

Με το όριο των 60 Ευρώ στα ΑΤΜ θα χρειαζόταν… 165 χρόνια καθημερινών αναλήψεων!

Αν υποθέσουμε ότι θα υπάρξει ένας μοναδικός νικητής στην αυριανή κλήρωση του Τζόκερ, όπως αναφέραμε θα κερδίσει το ποσό των 4.500.000 Ευρώ. Από αυτά βάσει νομοθεσίας φορολογείται το 20%, οπότε το τελικό ποσό κέρδους ανέρχεται στα 3.600.000. Κάτι που σημαίνει ότι – με την ισχύουσα «ρευστότητα» και αν υποθετικά το όριο των 60 Ευρώ ανάληψης καθημερινά παρέμενε εσαεί -, για να εισπραχθεί το παραπάνω υπέρογκο ποσό θα χρειαζόταν 60000 ημερήσιες αναλήψεις(!), ή αν προτιμάτε περίπου 165 χρόνια καθημερινών αναλήψεων!!!

Σαφώς λιγότερα… χρόνια θα χρειαζόταν οι νικητές της κατηγορίας 5+1 εάν ήταν περισσότεροι, ενώ και στη 2η κατηγορία νικητών (5άρι), τα περίπου 40.000 Ευρώ που μοιράζονται κατά μέσο όρο σε κάθε νικητή (και εδώ το ποσό κέρδους μοιράζεται ανάλογα με τους νικητές) θα χρειαζόταν αρκετά χρόνια περιμένοντας στις… ουρές των ΑΤΜ για να εισπραχθεί το ποσό. Οι νικητές του «4+1», καθώς παίρνουν στάνταρ το ποσό των 2500 Ευρώ, θα χρειαστούν μόνο… 42 ημέρες για να εισπράξουν τα κέρδη, ενώ στις χαμηλότερες νικήτριες κατηγορίες τα ποσά που μοιράζονται είναι μικρότερα από 50 Ευρώ και δίνονται απευθείας από τα πρακτορεία.

Χωρίς… capital control ο ΟΠΑΠ!

Όλα τα παραπάνω βέβαια είναι υποθετικά και θα συνέβαιναν σε περίπτωση που ο ΟΠΑΠ λειτουργούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο, όμως καθώς είναι από τους μεγαλύτερους και ισχυρότερους οργανισμούς στην Ελλάδα, η σύμβαση που έχει με το κράτος και τις τράπεζες είναι διαφορετικού καθεστώτος.

Όπως μας εξήγησε μιλώντας στο «Ε» ο πρόεδρος των πρακτορείων ΠΡΟ-ΠΟ Ξάνθης, κ. Γιώργος Αρσένης, ο ΟΠΑΠ διαθέτει τα χρήματα για τους νικητές, καθώς αυτά συγκεντρώνονται από τις στήλες που παίζονται από τους παίκτες.

Χαρακτηριστικά ο κ. Αρσένης σημειώνει:

Γ.Α.: «Οι νικητές μπορούν να εξαργυρώνουν κερδισμένα δελτία με κέρδη έως 800 Ευρώ από τα πρακτορεία. Αυτή τη στιγμή τα πρακτορεία έχουν κάποια ποσά για τους παίκτες, καθώς καθημερινά ο κόσμος παίζει τυχερά παιχνίδια κι έτσι συγκεντρώνονται κάποια μικροποσά ο πράκτορας λογικά θα μπορέσει να πληρώσει το νικητή».

«Ε»: Τι συμβαίνει στα ποσά επάνω από 800 Ευρώ ή στα… εξωπραγματικά εκατομμύρια που μοιράζει π.χ. το ΤΖΟΚΕΡ;

Γ.Α.: «Όπως σε όλες τις πληρωμές, έτσι και σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε συναλλαγή επάνω από 800 Ευρώ γίνεται μέσω τράπεζας. Σε αυτή την περίπτωση οι νικητές παίρνουν από το πρακτορείο μία εντολή πληρωμής και πηγαίνουν σε τράπεζες που συνεργάζονται από τον ΟΠΑΠ. Εκεί, το ποσό θα διατεθεί από τον ειδικό λογαριασμό του ΟΠΑΠ. Βέβαια αυτά είναι τα δεδομένα με την ισχύουσα νομοθεσία. Τώρα για το αν θα είναι ανοιχτή η συγκεκριμένη τράπεζα και αν όντως θα υπάρχει το… ρευστό για να πληρωθεί ο παίκτης, αν π.χ. κερδίσει υπέρογκο ποσό, δεν μπορώ να σας απαντήσω με σιγουριά, καθώς κι εμείς από την πλευρά μας ως πράκτορες παρακολουθούμε με αγωνία και ενδιαφέρον τις εξελίξεις. Πάντως ο παίκτης θα πρέπει να ξέρει ότι δεν χάνει τα χρήματα».

Την ίδια στιγμή, στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ την τελευταία εβδομάδα και με όσα συμβαίνουν με τις τράπεζες έχει ως αποτέλεσμα μείωση της κίνησης κατά 50%, όπως σημείωσε ο κ. Αρσένης που σαφώς και γνωρίζει το λόγο:

Γ.Α.: «Ήδη η κίνηση στα πρακτορεία όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και πανελλαδικά ήταν μειωμένη, όμως την τελευταία εβδομάδα με όσα συμβαίνουν με τις τράπεζες και τα ΑΤΜ, έχει μειωθεί κατά 50%. Αυτή βέβαια είναι μία εξέλιξη που την περιμέναμε, καθώς εάν κάποιος μπορεί να κάνει ανάληψη μέχρι 60 Ευρώ θα φροντίσει πρώτα άλλες ανάγκες και μετά θα κοιτάξει να δοκιμάσει την τύχη του μέσω κάποιου τυχερού παιχνιδιού», πρόσθεσε ο Ξανθιώτης πράκτορας ΠΡΟ-ΠΟ.

Οι νικητές να μοιραστούν τη χαρά με το συνάνθρωπο…

Διανύοντας μία εποχή έντονων αντιθέσεων και αντιπαραθέσεων, η «τύχη» παίζει το δικό της παιχνίδι και την Κυριακή, ανάλογα με την περίπτωση, μπορεί να αναδείξει ακόμη μία τέτοια αντίθεση (εάν κάνει κάποιον εκατομμυριούχο μέσα σε μία ημέρα), ή να… εξισορροπήσει την κατάσταση (αν μοιραστεί ο μεγαλύτερος όγκος χρημάτων) κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε μία περίοδο δύσκολη για όλο τον κόσμο και με την ελπίδα να βελτιωθεί σύντομα η γενικότερη εικόνα στο πολιτικοοικονομικό σκηνικό.

Έτσι, όσοι θα δοκιμάσουν να κυνηγήσουν την τύχη τους παίζοντας ΤΖΟΚΕΡ αυτή την Κυριακή, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν είναι οι νικητές θα μπορέσουν(;) να παραλάβουν το ποσό κέρδους, όποιο κι αν είναι αυτό, εφ’ όσον βέβαια παραμείνουν ανοιχτές οι τράπεζες για συναλλαγές. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή τύχη και καλά κέρδη στους επίδοξους παίκτες ΤΖΟΚΕΡ και άλλων τυχερών παιχνιδιών και, αν τελικά είναι οι τυχεροί και εισπράξουν ένα σημαντικό ποσό, ας προσπαθήσουν να μοιραστούν τη χαρά τους βοηθώντας και κάποιον συνάνθρωπο που το έχει περισσότερο ανάγκη…

Οι βασικοί κανόνες του Υπεύθυνου Παιχνιδιού*

– Δεν παίζω εάν είμαι μικρότερος από 18 ετών.

– Όταν παίζω τυχερά παιχνίδια ορίζω από την αρχή ένα χρηματικό ποσό που μπορώ να διαθέσω κι όταν το ξεπερνάω, σταματάω.

– Δεν δανείζομαι χρήματα για να παίξω.

– Δεν παίζω τα χρήματα που προορίζονται για άλλες καθημερινές μου ανάγκες.

– Δεν ψεύδομαι στα αγαπημένα μου πρόσωπα για τα χρήματα που ξόδεψα ή το χρόνο που αφιέρωσα παίζοντας.

– Ζητάω βοήθεια όταν αντιλαμβάνομαι ότι τείνω να ξοδεύω παραπάνω χρήματα ή να παίζω συχνότερα.

– Έχω συναίσθηση του χρονικού διαστήματος που παίζω και των ποσών που ξοδεύω.

– Βάζω πάντα όρια στο παιχνίδι και δεν τα ξεπερνάω ΠΟΤΕ!

* Από την ιστοσελίδα του ΟΠΑΠ.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Ανέβηκε στην 3η θέση μετά την νίκη στο Αμοιρίδειο επί της Αρετσούς

Στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής Μία αγωνιστική πριν το τέλος και ο Λεύκιππος με την εύκολ…