Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Οκτώβρης, ο μήνας της δίκης της πρώην παράταξης Χατζηευαγγέλου

Οκτώβρης, ο μήνας της δίκης της πρώην παράταξης Χατζηευαγγέλου

0
diki-empros

Στο «σκαμνί» θα καθίσουν Χατζηευαγγέλου – Πυροστιάνης – Τσιλιγγίρης – Φεταχίδης, Αποστολίδης – Καζάκος – Κοτόπουλος

Ελέγχονται για διάφορα αδικήματα. Μάρτυρες κατηγορίας ο δήμαρχος Τοπείρου Μίχογλου και η Επιθεωρητής του Σώματος Ελεγκτών ΑΜΘ

Στο «σκαμνί» πρόκειται να καθίσει τον προσεχή Οκτώβρη σύσσωμη σχεδόν η δημοτική παράταξη του πρώην δημάρχου Τοπείρου κ. Στέλιου Χατζηευαγγέλου. Ο πρώην δήμαρχος και 8 πρώην αντιδήμαρχοί του θα ελεγχθούν δικαστικά για μια σειρά από πιθανές παραβάσεις κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Δίκες επί δικών τον Οκτώβριο για την πρώην παράταξη Χατζηευαγγέλου στον Τόπειρο

Ειδικότερα οι κύριοι Χατζηευαγγέλου – Πυροστιάνης –Τσιλιγγίρης είναι κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος σε μια σειρά περιπτώσεων. Ο κ. Φεταχίδης θα ελεγχθεί για παράνομες βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας βάσει των οποίων έγιναν οι περιβόητες 333 μεταδημοτεύσεις. Ο κ. Χατζηευαγγέλου και οι κύριοι Αποστολίδης, Καζάκος, Κοτόπουλος θα ελεγχθούν για παραβάσεις σε χορήγηση αδειών σε 2 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για το χώρο που λειτουργούσε ως Κυλικείο και για ένα άλλο χώρο που είχε άδεια πολλαπλών χρήσεων και νοικιάστηκε ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.   Μάρτυρες κατηγορίας θα είναι ο δήμαρχος Τοπείρου κ. Θωμάς Μίχογλου καθώς και η κα Κατερίνα Αλεξανδρίδου του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ΑΜΘ η οποία υπογράφει και το πόρισμα του ελέγχου που έχει γίνει και με βάση το οποίο ενήργησαν οι εισαγγελικές αρχές. Να σημειώσουμε ότι πρωτοβουλία για δικαστική διερεύνηση εναντίον του πρώην δημάρχου κ. Χατζηευαγγέλου είχε ο νυν δήμαρχος κ. Μίχογλου μόνο σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη που διαπιστώθηκε παράβαση καθήκοντος στην περίπτωση του επίορκου υπαλλήλου που διατηρούσε 2 χρόνια μετά την αμετάκλητη καταδίκη του για υπεξαίρεση και για την οποία καταδικάστηκε με αμετάκλητη απόφαση και εξέπεσε του αξιώματός του και στην δεύτερη που διεκδικούσε επιστροφή των χρημάτων που δόθηκαν στον εν λόγω υπάλληλο κατά παράβαση και ζημιώθηκε ο δήμος Τοπείρου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεδρίαση Λογοδοσίας την Παρασκευή 26 Απριλίου στον Δήμο Τοπείρου

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής θεμάτων τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 και ώρα 14.00 Η Ειδική…