Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι Ξανθιώτες πήγαν για μπάνιο και όχι για ψώνια την Κυριακή

Οι Ξανθιώτες πήγαν για μπάνιο και όχι για ψώνια την Κυριακή

0
agora kyriaki

Ελάχιστα μαγαζιά άνοιξαν – Κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης στο Flamingo

Οι εκπτώσεις είναι καλές αλλά η κίνηση είναι πεσμένη

Έρημη πόλη θύμιζε η Ξάνθη την Κυριακή 19 Ιουλίου– πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων και 1 από τις 7 Κυριακές που είναι ανοιχτά τα καταστήματα σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο. Στα δάκτυλα του ενός χεριού μετριούνταν τα εμπορικά καταστήματα που άνοιξαν εκτός από τις αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα που όμως και αυτά δεν είχαν κόσμο.

Ελάχιστα μαγαζιά άνοιξαν

Τόσο η μεγάλη πλειοψηφία των εμπόρων όσο και του κοινού προτίμησαν να πάνε για μπάνιο την Κυριακή αντί ν’ ανοίξουν τα καταστήματά τους οι πρώτοι και να βγουν για ψώνια οι δεύτεροι, αποδεικνύοντας και οι μεν και οι δε για μια ακόμη φορά ότι δεν φταίει ο χρόνος αλλά το χρήμα που οι τζίροι είναι χαμηλοί!

«Ελάχιστα καταστήματα άνοιξαν αλλά και αυτά τα πολυκαταστήματα που άνοιξαν δεν είχαν κόσμο. Δεν αποδίδει το μέτρο με τις Κυριακές. Το έχουμε πει σ’ όλους τους τόνους. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά όχι χρόνο για να ψωνίσει», επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Ευθύμης Μίλκογλου. Αναφορικά με την αλλαγή του νόμου που προβλέπεται από την συμφωνία και επαναφορά σε 52 Κυριακές ανοιχτά το χρόνο ο κ. Μίλκογλου επιφυλάχθηκε λέγοντες ότι ακόμη δεν έχουν ενημέρωση αλλά είναι βέβαιο ότι ο εμπορικός κόσμος θα αντιταχθεί όπως είχε κάνει και παλαιότερα.

Κινητοποίηση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης στο Flamingo

Τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εμπορικό κέντρο Flamingo

στον Ζυγό, κρατώντας πανό και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων. Παράλληλα για την ίδια ημέρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας κήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Τα μαγαζιά κάνουν εκπτώσεις αλλά η κίνηση είναι πεσμένη

Σε πολύ υψηλά επίπεδα έφτασαν οι εκπτώσεις από την πρώτη εβδομάδα της εκπτωτικής περιόδου ωστόσο η κίνηση στην αγορά δεν αυξήθηκε σύμφωνα με τη διαπίστωση του κ. Μίλκογλου: «Με κλειστές τις τράπεζες και το όριο των 60 ευρώ τι κίνηση να υπάρχει; Ο κόσμος ήταν φοβισμένος και κοίταζε ν’ αγοράσει μόνο τρόφιμα. Θα δούμε τέλος Αυγούστου που θα κάνουμε ταμείο πως θα πάει η εκπτωτική περίοδος», καταλήγει ο κ. Μίλκογλου. Να σημειώσουμε ότι το Εμπορικό Επιμελητήριο Αθηνών έκανε λόγο για τη «μάλλον χειρότερη διαχρονικά» πρώτη εβδομάδα των εκπτώσεων ενώ σύμφωνα με στοιχεία των εμπόρων, τις τρεις τελευταίες εβδομάδες η κίνηση παρουσιάζει πτώση κατά 70% λόγω της τραπεζικής αργίας και των κεφαλαιακών ελέγχων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…