Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι τράπεζες άνοιξαν αλλά το capital control παραμένει

Οι τράπεζες άνοιξαν αλλά το capital control παραμένει

0
trapeza-psila

Ομαλή σε γενικές γραμμές η επιστροφή στην ομαλότητα στην Ξάνθη

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η εξυπηρέτηση του κοινού την πρώτη μέρα που άνοιξαν οι τράπεζες. Τι θα ισχύσει με τις αναλήψεις τις επόμενες μέρες

Επιστροφή στην ομαλότητα την Δευτέρα 20 Ιουλίου μετά από τρεις εβδομάδες με κλειστές τις Τράπεζες και αυξημένη ήταν η κίνηση στα υποκαταστήματα των Τραπεζών στην Ξάνθη. Υπήρχαν ουρές αλλά δεν συγκρίνονταν μ’ αυτές των συνταξιούχων για τα 120 ευρώ ούτε με τις ουρές των πρώτων ημερών που επιβλήθηκε το caprital control στα ΑΤΜ με το όριο 60 ευρώ.

Νεύρα στη ουρά του Τμαιευτήριου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ήταν η εξυπηρέτηση των πολιτών στην Ξάνθη παρά μόνο σε δύο περιπτώσεις. Το κεντρικό υποκατάστημα της Εθνικής δεν είχε πολύ κόσμο σε αντίθεση με το υποκατάστημα της Πειραιώς στην Θερμοπυλών και του Ταμιευτηρίου στην Μ. Ρέματος. Εκεί υπήρξαν και φραστικοί διαξιφισμοί πολιτών με το προσωπικό της τράπεζας. Η αιτία ήταν ότι ο πελάτης έπρεπε να περιμένει υπομονετικά τη σειρά του με βάση το νούμερο που προμηθευόταν από υπάλληλο της Τράπεζας που στεκόταν στην πόρτα και αν έφευγε και επέστρεφε μετά από κάποια ώρα που εκτιμούσε ότι θα ήταν η σειρά του δεν γινόταν δεκτός αν αυτή είχε παρέλθει σε αντίθεση με άλλες φορές όπως υποστήριζαν κάποιοι πελάτες. Να σημειώσουμε ότι παρότι άνοιξαν οι τράπεζες ισχύει το όριο των 60 ευρώ των αναλήψεων από το ΑΤΜ

Τι θα ισχύσει με τις αναλήψεις

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη εξήγησε πως θα μπορούν να γίνονται από εδώ και πέρα οι αναλήψεις.

•από Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Ιουλίου θα μπορεί κάποιος να πάρει ή κάθε μέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά έως 300 ευρώ στο τέλος της εβδομάδας.

•Από το Σάββατο 25 Ιουλίου, και για κάθε εβδομάδα που ακολουθεί, δηλαδή Σάββατο με Σάββατο, θα μπορεί κάποιος να παίρνει ή κάθε μέρα 60 ευρώ ή σωρευτικά έως 420 ευρώ σε μία ανάληψη, στο τέλος της εβδομάδας.

•Ωστόσο, εάν κάποιος δεν πάρει αυτή την εβδομάδα τα 300 ευρώ, δεν θα μπορεί να πάρει την επόμενη που ακολουθεί 300 ευρώ + 420 ευρώ, αλλά μόνο τα 420 ευρώ.

•Η ίδια τόνισε ότι από το Σάββατο 25 Ιουλίου και μετά για κάθε εβδομάδα το ποσό των 420 ευρώ σωρευτικά θα μπορούν να σηκώνουν και οι συνταξιούχοι

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιοι το δικαιούνται

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το δώρο του Πάσχα Έως τη Μεγάλη Τετάρτη 1 Μαΐου θα πρέπει …