Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ν. Σιδερίδης: «Μοναδικός αγώνας το waverunning»!

Ν. Σιδερίδης: «Μοναδικός αγώνας το waverunning»!

0
sideridis

Ο Καβαλιώτης πολυνίκης δρομέας μιλάει στο «Ε» για τη συμμετοχή του στον αγώνα δρόμου «πλάι στο κύμα»

Την Κυριακή 09 Αυγούστου η φετινή διοργάνωση με τη διαδρομή 28χλμ. Αρχαία Άβδηρα – Κεραμωτή

Αντίστροφα μετρούν οι διοργανωτές αλλά και οι συμμετέχοντες δρομείς για το «waverunning 2015» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 09 Αυγούστου στην παραθαλάσσια περιοχή Αρχαίων Αβδήρων – Κεραμωτής.

Οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στον αγώνα θα κληθούν να τρέξουν 28 χιλιόμετρα στην άμμο, πλάι στο κύμα, σε μία διαδρομή που διασχίζει μεγάλο μέρος των παραλιών της Ξάνθης και καταλήγει στο camping της Κεραμωτής. Παράλληλα, κομμάτι της διαδρομής περνάει και από το Δέλτα του ποταμού Νέστου, όπου οι συμμετέχοντες θα περάσουν από το δάσος «Κοτζά Ορμάν» που αποτελεί ένα στολίδι φυσικής ομορφιάς.

Οι προετοιμασίες από τους διοργανωτές βρίσκονται στην τελική ευθεία για να είναι όλα έτοιμα για τη φιλοξενία περίπου 250 και πλέον αθλητών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για τον αγώνα δρόμου των 28 χλμ., ενώ να σημειώσουμε ότι εκτός του μεγάλου αγώνα θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμη παράλληλοι, απόστασης 5 και 10 χλμ. για πιο αρχάριους δρομείς ή όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτόν τον όμορφο αγώνα.

Ν. Σιδερίδης: «Μοναδικός αγώνας και εμπειρία»

Ο γνωστός και πολυνίκης σε διάφορες διοργανώσεις και αγώνες υπερ-αποστάσεων, Καβαλιώτης δρομέας, Νίκος Σιδερίδης, μετά την περσινή του νίκη στον 1ο αγώνα waverunning, δήλωσε και φέτος συμμετοχή καθώς όπως ο ίδιος δηλώνει, «είναι μία ξεχωριστή εμπειρία και ευκαιρία να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα».

Ο Νίκος Σιδερίδης μίλησε στο «Ε» για τον αγώνα, τις εντυπώσεις του από την περσινή συμμετοχή αλλά και τον τρόπο προετοιμασίας του ενόψει του waverunning.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Σιδερίδη:

«Ε»: Είσαι ο περσινός νικητής του «wave running 28km». Τι σε ώθησε να δηλώσεις συμμετοχή και φέτος;

Ν.Σ.: «Η εμπειρία που έζησα πέρσι μου άφησε υπέροχες αναμνήσεις και συναισθήματα. Αυτή η διοργάνωση εκτός του αγώνα σου δίνει την δυνατότητα να δεις τον υγροβιότοπο του Νέστου, την πανέμορφη ακτογραμμή από τα αρχαία Άβδηρα μέχρι την Κεραμωτή όπως επίσης να συνδυάσεις τον αγώνα με καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο. Το να τρέχεις δίπλα και επάνω στο κύμα είναι κάτι μοναδικό και μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια, άρα η επιλογή στο να συμμετέχω και πάλι δεν ήθελε καν σκέψη».

«Ε»: Σε έχουμε συνηθίσει σε αγώνες βουνού. Ποια είναι η άποψή σου για τον συγκεκριμένο αγώνα;

Ν.Σ.: «Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι πρωτοποριακός και ίσως ο μοναδικός του είδους του όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι ευκαιρία λοιπόν να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να κάνουμε κάτι διαφορετικό».

«Ε»: Ποια η δυσκολία και τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το waverunning;

Ν.Σ.: «Η δυσκολία του συγκεκριμένου αγώνα είναι το τερέν και η θερμοκρασία κάτω από την οποία πραγματοποιείται. Το κάθε πάτημα έχει διαφορετική δυσκολία από το προηγούμενο, όπως επίσης το γεγονός ότι το παπούτσι γεμίζει χώμα, με αποτέλεσμα να κάνει το πάτημα πιο βαρύ από μόνο του. Όλα τα παραπάνω κάνουν το αγώνα μοναδικό και πιο παιχνιδιάρικο. Ας μην ξεχνάμε ότι τα δύσκολα πάντα θυμόμαστε!».

«Ε»: 28 χιλιόμετρα στην άμμο με υψηλές θερμοκρασίες, ακούγεται ανέφικτο. Είναι έτσι;

Ν.Σ.: «Σίγουρα δεν είναι εύκολο αλλά δεν είναι και κάτι το ακατόρθωτο. Η διοργάνωση έχει προνοήσει για την ζέστη και έχει σταθμό κάθε δυόμιση χιλιόμετρα με νερό και ηλεκτρολύτες. Ένα ακόμη θετικό είναι ότι βρίσκεσαι δίπλα στην θάλασσα και περνάς ρέματα, άρα οποιαδήποτε στιγμή νιώσεις ότι έχεις ζεσταθεί πολύ δεν έχεις παρά να κάνεις μια βουτιά, η οποία θα σε ανανεώσει κατευθείαν».

«Ε»: Πώς κρίνεις τους αγώνες 10 και 5 χλμ.;

Ν.Σ.: «Οι αγώνες αυτοί γίνονται για όσους δεν θέλουν να δοκιμάσουν τον μεγάλο αγώνα, όπως επίσης δίνουν τη δυνατότητα στους συνοδούς και τα παιδιά να δοκιμάσουν κάτι ξεχωριστό που θα γεμίσει την ώρα αναμονής».

«Ε»: Υπάρχει η δυνατότητα να τρέξουν οι αθλητές με γυμνό πόδι;

Ν.Σ.: «Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερο να τρέξουμε με παπούτσι, αν θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό προσωπικό αποτέλεσμα. Σίγουρα μπορούμε να τρέξουμε τον αγώνα και ξυπόλητοι χωρίς να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα».

«Ε»: Θα πρότεινες κάποια συγκεκριμένη προπόνηση για το waverunning;

Ν.Σ.: «Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο, αλλά θα ήταν καλό να δοκιμάσουμε να τρέξουμε χαλαρά με παπούτσι ή ξυπόλητοι, για να αποφασίσουμε πριν σταθούμε στην εκκίνηση πως θα ξεκινήσουμε τον αγώνα».

«Ε»: Ποιες θα ήταν οι συμβουλές σου για να απολαύσει ο κάθε συμμετέχοντας τον αγώνα;

Ν.Σ.: «Πρέπει ο αθλητής να τρέχει όσο πιο κοντά γίνεται στο κύμα, γιατί εκεί το πάτημα είναι πιο εύκολο. Καθοριστικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει ο ρυθμός του αθλητή σε σχέση με την σωστή ενυδάτωση και αναπλήρωση ενέργειας. Μην βιαστείτε στην αρχή και στο τέλος θα σας ανταμείψει εκτός τον τερματισμό, η βουτιά στην θάλασσα σε συνδυασμό με παγωμένη μπύρα, άφθονο κέφι, κουβέντα και δυνατή μουσική»!.

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διακρίσεις για ΑΠΟΦΚΑ και Διομήδη στο Χειμερινό Κύπελλο Ρίψεων

Που έγινε στις Σέρρες την προηγούμενη εβδομάδα Στο κύπελλο χειμερινών ρίψεων αναπτυξιακών …