Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Κανονική η τροφοδοσία του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης

Κανονική η τροφοδοσία του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης

0
kendro-metanaston

Απλήρωτος 10 μήνες ο προμηθευτής αλλά συνεχίζει… Σιτίζει 180 παράνομους μετανάστες του Κέντρου

Σε επίπεδο εξαγγελιών παραμένει η λειτουργία της Αστυνομικής Σχολής

Στην υπομονή και στο φιλότιμο του προμηθευτή αλλά και την καλή οργάνωση της διοίκησης του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης οφείλεται η ομαλή τροφοδοσία του Κέντρου και των 180 περίπου κρατούμενων,. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» ο προμηθευτής που είναι μια τοπική επιχείρηση είναι απλήρωτος από τον Σεπτέμβριο του 2014 και παρόλα αυτά δεν έχει διακόψει την τροφοδοσία του κέντρου!

Απλήρωτος 10 μήνες ο προμηθευτής του Κέντρου Φιλοξενίας Παράνομων Μεταναστών Ξάνθης

Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει αποδεσμευτεί το σχετικό κονδύλι από το 2014. Είναι δε πολύ οξυμένο στην Αμυγδαλέζα και στα νησιά όπου έχουν πάρει έκταση τα φαινόμενα να έχουν αναλάβει την τροφοδοσία των μεταναστών κάτοικοι ή ακόμη και τουρίστες! Στην Ξάνθη όμως γίνεται κανονικά η τροφοδοσία του Κέντρου ενώ επίσης υπάρχει και επάρκεια σε άλλα είδη όπως κλινοσκεπάσματα, ρουχισμός κ.λ.π. καθώς υπήρχε απόθεμα. Να σημειώσουμε ότι το Κέντρο της Ξάνθης πολλές φορές έχει συγκεντρώσει επαίνους για την υποδειγματική λειτουργία του , γεγονός που οφείλεται τόσο στην ικανότητα της διοίκησης που επιδεικνύει υποδειγματική συμπεριφορά στους κρατούμενους όσο και στην συνεργασία με το νοσοκομείο αλλά και με άλλους φορείς.

Σε επίπεδο εξαγγελιών η λειτουργία της Αστυνομικής Σχολής

Αυτή τη στιγμή στο Κέντρο διαμένουν 180 παράνομοι μετανάστες. Υπενθυμίζουμε ότι παλαιότερα ήταν πάνω από 500. Στην συνέχεια όμως και μετά το νόμο που ορίζει μόνο 6μηνη κράτηση έχει μειωθεί ο αριθμός τους στο 1/5. Πρόσφατα ο αρμόδιος υπουργός κ. Πανούσης είχε δηλώσει ότι εξετάζει την παράλληλη λειτουργία της Αστυνομικής Σχολής από την νέα χρονιά με αυτή του Κέντρου αφού είναι δυο αυτόνομα κτήρια. Έκτοτε έχει γίνει μόνο αυτοψία τους χώρους χωρίς να υπάρχει καμιά ουσιαστική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …