Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Γλύτωσαν 6χρονο από πνιγμό στο παρά πέντε!

Γλύτωσαν 6χρονο από πνιγμό στο παρά πέντε!

0
paralia maggana-empros

Κολυμπούσε στα ρηχά στην παραλία Μαγγάνων – Το αντιλήφθηκε και το έβγαλε λουόμενος

Το έσωσε ο ναυαγοσώστης – Ο εφιάλτης του καλοκαιριού ξαναχτύπησε – Την προσοχή για παιδιά και ηλικιωμένους εφιστά το Λιμεναρχείο Λάγος

Χτύπησε και πάλι ο εφιάλτης του καλοκαιριού αυτή τη φορά στην παραλία Μαγγάνων. Τυχερό , ευτυχώς, στάθηκε 6χρονο αγοράκι που κολυμπούς, καθώς λουόμενος αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι πνιγόταν και το έβγαλε απ’ το νερό ενώ ο ναυαγοσώστης που του έδωσε τις πρώτες βοήθειες του έσωσε τη ζωή.

Πνιγόταν μπροστά στα μάτια του συνοδού του…

Όπως μας πληροφορεί ο λιμενάρχης Λάγος κ. Κυλίτσης Απόστολος το 6χρονο αγοράκι κολυμπούσε λίγο πριν τις 5.00 το απόγευμα στα ρηχά στην παραλία Μαγγάνων. Η θάλασσα είχε ένα ελαφρό κυματισμό όχι ωστόσο επικίνδυνο. Το πιο επικίνδυνο – όπως σημειώνει ο κ. Κυλίτσης – είναι οι γονείς και οι συνοδοί των παιδιών να μην έχουν συνεχώς τεταμένη την προσοχή τους και τα μάτια τους καρφωμένα στα παιδιά που κολυμπούν αν δεν είναι οι ίδιοι μαζί καθώς μια στιγμή απροσεξίας είναι αρκετή για να γίνει το κακό! Το αγοράκι το έβγαλε ένας λουόμενος. Στο σημείο έσπευσε και ο ναυαγοσώστης της παραλίας ο οποίος και προσέφερε τις πρώτες βοήθειες παρέχοντάς του οξυγόνο. Το παιδί ανένηψε επανακτώντας τις αισθήσεις του όμως καθ’ υπόδειξη του Λιμεναρχείου το οποίο και ενημερώθηκε άμεσα και για προληπτικούς λόγους μετέβη με τον συνοδό του στο Νοσοκομείο Ξάνθης, στην Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου να νοσηλευτεί μια μέρα.

Το συμβάν επανέφερε στην μνήμη τον τραγικό πνιγμό ενός 12χρονου αγοριού πέρσι το καλοκαίρι στο Μυρωδάτο ενώ είναι το δεύτερο περιστατικό το φετινό καλοκαίρι μετά το πνιγμό της ηλικιωμένης στο Μυρωδάτο. Από το Λιμενικό επισημαίνεται για μια ακόμη φορά πως τα μικρά παιδιά καθώς και οι ηλικιωμένοι και αυτοί που δεν γνωρίζουν κολύμπι χρειάζονται πάντα συνοδό και συνεχή επίβλεψη. Για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα φέτος το καλοκαίρι!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…